Zoeken in deze blog

woensdag 18 november 2020

Het grote pak.

 Edwin was nog klein en toen hij op de avond van 17 november naar bed was pakte ik het cadeau voor mijn schoonzus in..... zij was de volgende dag jarig en ik had mooi foliepapier gekocht en zou het eens even feestelijk inpakken. Dat foliepapier was toen nog niet zo gangbaar en ik vond het prachtig, het schitterde gewoon, heel feestelijk. Het was best een flinke doos die ik moest inpakken, maar keurig vierkant, dus dat leverde geen probleem op, maar ik had veel folie nodig, vooral omdat ik bovenop een grote waaier wilde maken. 
Het lukte allemaal en ik was trots op mijn werk......het was prachtig geworden (al zeg ik het zelf 😂). 
De volgende ochtend werd ik wakker gemaakt door Edwin...."Mammaaaaa, mammaaaaaaa, ik heb zo'n raar cadeau gehad van Sinterklaas.... zo'n eierkoker als jij ook hebt!".  Geschrokken vloog ik overeind..... het zal toch niet? Snel naar beneden en ja hoor...... daar lag mijn mooie verpakking. Edwin zag het op tafel staan en twijfelde geen moment,, dat mooie cadeau was voor hem! Hij dacht er niet aan dat het niet in zijn klomp zat...... hij zag alleen maar dat cadeau! "Edwin..... dat is het cadeau voor tante Marjan, die is toch vandaag jarig? Ik denk dat jouw cadeau gewoon in je klomp zit!" Dat klopte en hoewel hij altijd heel kleine dingen kreeg in zijn schoen was hij altijd dik tevreden met alles, maar nu helemaal..... want alles is beter dan een eierkoker! 
Tante Marjan is dit jaar helaas gestorven, te jong en het ging te snel, ze zou vandaag 71 zijn geworden....... maar bij dit verhaal moet ik altijd aan haar denken...... en aan haar reactie toen in haar cadeau overhandigde....ik had nog net genoeg folie gehad om het kunstje nog eens te doen en ze reageerde enthousiast: "Wat heb je dat mooi ingepakt!" en natuurlijk moest zij lachen toen ik haar het verhaal vertelde. 

Quote van de dag:



Woensdag 18 november 2020:

 Europese antibiotica bewustwordingsdag
Mickey Mouse-dag
Europese dag stop seksueel misbruik van kinderen
Wereld COPD-dag
Wereld GIS-dag
Guinness World Records dag
Internationale dag van de Islamitische kunst 
Wereld antimicrobiële bewustwordingsweek

2 opmerkingen:

  1. Een beeld van een herinnering. Vermakelijk.😂😂
    Weet hij het zelf nog?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij weet het nog, maar ik weet niet of het een echte herinnering was of dat hij zich alleen mijn verhaar herinnert.
    Ik kon onmogelijk kwaad worden, hij dacht echt dat het voor hem was en was al erg teleurgesteld hahahah.

    BeantwoordenVerwijderen