Zoeken in deze blog

zondag 1 november 2020

Letters

 Al een tijdje ben ik op zoek naar witte plaklettertjes....... van 2 mm... desnoods 3 mm, maar echt niet groter. Gewone rechte letters. 
Ik heb ze wel een keer gevonden.... voor 7,95 plus 4,95 verzendkosten. Dat is mij toch echt teveel voor zoiets. Het hoeft geen hoogwaardig materiaal te zijn....als ze van papier zijn doe ik er wel blanke lak overheen, dan blijft het mooi genoeg, het heeft niks te lijden.  Ik heb ze nodig voor straatnaambordjes aan mijn poppenhuis.... het is een vrijstaand huis 😂 en kan daarom aan meerdere straten/pleinen grenzen. Ik wil de straten namen geven die uit de familie komen.... in elk geval mijn vader, want hij heeft het gemaakt en iets met de familienaam van mijn nichtje omdat hij het huis voor haar gemaakt heeft en ik het van haar kreeg. Dus ik denk het 'Cor Martisplantsoen' of zoiets en het 'Slotplein' (het huis heet al 'ons Slot')... en evt. kan er nog een derde straatnaam op.... dat zou iets met Dekker kunnen worden. 
De bordjes zelf had ik al gemaakt van softklei..... in een kleur blauw die redelijk de juiste kleur had. Ik kocht een witte pen, maar het dekte niet genoeg. Verschillende pogingen ondernomen, maar het was echt niet duidelijk genoeg.  Ik winkel natuurlijk weinig nu, dus ik moet het van internet hebben. 
Het heeft natuurlijk geen haast, maar ik dacht dat het eenvoudiger te vinden zou zijn en voor schappelijker prijzen. Maar als iemand een goede tip heeft.... graag! 
Zo is er altijd wel weer iets te zoeken of te doen voor het huis...... de straat voor het huis heb ik nu bestrooid met kleine herfstblaadjes (Xenos) en pompoenen...... over een tijdje mag de kerstboom er staan. 
Er is genoeg aan te doen, ik ben nog lang niet klaar, maar ik doe nu alleen maar kleine klusjes, iets wat ik even tussendoor kan doen of tijdens het tv-kijken. 

Als ik mijn zolder helemaal opgeruimd is dan kom ik vanzelf mijn oude sleutelhangerverzameling tegen..... daar kan ik veel van gebruiken voor het huis.... de sleutelhangers zelf eraf slopen en ik heb pakjes boter, flessen drank, pakken koffie etc. Veel daarvan zal in het juiste formaat zijn....zo ongeveer, ik kijk niet op een paar mm. Ik heb ook wat letterkastspullen gebruikt..... dus er staat een koperen fonduestel..... ik kom steeds meer tegen wat ik gebruiken kan. Ook heb ik het één en ander in China besteld...... niet exact de goede maat, maar het komt in de buurt en vooral bij kleine dingetjes valt het verschil niet zo op.... en sommige dingen heb je nou eenmaal groot en klein....dus dan is het snel goed. Het meest te koop is 1:12 en ik zit dichter bij 1:10. ..... dat is ook niet helemaal goed, maar dat rekent het simpelst...... de deuropening is 18 cm....... daardoor zijn mijn grootste poppen ook 18 cm. en als ik dat als 1:10 reken dan zouden ze in het echt 1 meter 80 zijn.  Oké, de deuropening van 18cm wordt dan ook 1.80m , dus dat zou voor veel mensen bukken worden, maar dan ga ik er maar vanuit dat het een heel oud huis is en toen waren de mensen kleiner..... bovendien kom ik uit een familie van kabouters, dus ik vind het hoog zat! Het hoeft niet allemaal precies te kloppen, als het maar in de buurt komt!

Quote van de dag:



Maandag 2 november 2020:

 Dag van de BHV
 Dag tegen straffeloosheid voor misdaden tegen journalisten
Allerzielen
Voor de jeugd-dag
Week van de supermarkt
Week van de participatie
Week van het nationaal schoolontbijt
Week van de onbekende held
Europese week van de vruchtbaarheid
Wereld interact-week
No Nut November



3 opmerkingen:

  1. Wie wat bewaart die heeft wat... 😁
    Het is veel werk maar de letters zelf opschrijven, is dat een idee?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, dat heb ik ook wel eens. In zwart zou dan geen probleem zijn, maar straatnaambordjes hebben witte letters en dat lukte dus niet.
    Ach, er komt wel eens een oplossing voor, maar soms heeft iemand wel eens een goede tip.... nu nog niet, ook niet op facebook.

    BeantwoordenVerwijderen