Zoeken in deze blog

zaterdag 31 oktober 2020

Dagelijkse dingen...

 De dagen vliegen voorbij, niet normaal meer...... de week is al om voordat ik besef dat hij begonnen is. 

De zaterdag was erg snel voorbij, maar dat heeft een andere oorzaak..... na het ontbijt en een paar kleine klusjes kon ik mijn ogen niet meer open houden....... ik viel in slaap en tot mijn verbazing was het al 3 uur toen ik mijn ogen weer open deed!  Dan gaat een dag wel snel....maar dit was niet de bedoeling natuurlijk.

Vroeger had ik een stoffen kalender op mijn kamertje hangen met de tekst "De tijd gaat snel, gebruik hem wel"..... nou, dat was zaterdag dus niet echt het geval! Die kalender kreeg ik van een tante voor mijn verjaardag..... hij heeft er natuurlijk maar een jaar gehangen, maar in mijn gedachten hing hij er jaren..... en elke keer zag ik die tekst.... die ben ik dus nooit meer vergeten! 

Ondertussen weet ik al dat ik meer AH/Postcodeloterij-kaarten krijg, super! Ik krijg ze vaker, maar ga er nooit vanuit dat dat elk jaar zo is. Als mensen hun kaart geven ben ik daar altijd heel blij mee, maar als ze hem zelf willen houden of liever aan een ander geven dan moeten ze dat helemaal zelf weten.... ik heb er geen recht op omdat ze hem eerdere jaren aan mij gaven!  Ik zal er dan ook nooit om vragen. Het enige dat ik hoop (en vraag) is dat hij niet rechtstreeks de prullenbak ingaat! 
Als mensen van plan zijn hem zelf te gebruiken, maar de uiterste datum is al voorbij zonder dat ze hem gebruikt hebben dan belandt hij ook in de prullenbak, maar dan heb ik er geen moeite mee..... dan is het anders gelopen dan het plan was. Jammer, maar dat kan gebeuren.  
Maar zoals het er nu naar uitziet kan ik voor 50 euro gratis boodschappen halen..... ik ben er blij mee! En ik zal zeker iets kopen wat ik normaal nooit koop.... bijvoorbeeld omdat ik het te duur vind.... even iets extra's kan er nu wel vanaf. En iets uitproberen..... zoals het vegavlees..... ik ken al veel soorten, het meeste vind ik prima, soms is het wat minder mijn smaak, maar als ik wat ontdek dat ik nog niet ken is dit de gelegenheid om het te proberen! Ook als het wat duurder is. Komende week wil ik even naar Purmerend rijden, ik wacht niet tot de laatste dagen.  

Bij Deen begint weer een nieuwe spaaractie..... deze keer voor Pyrex schalen/bakvormen. Bij de vorige Pyrex-actie heb ik een paar schalen gekocht waar ik nog steeds heel blij mee ben..... dus deze zegels ga ik zeker sparen. De vorige actie liet ik aan mij voorbijgaan, maar pakte wel zegels aan... dat doe ik altijd, ik geef ze dan weer aan iemand die ze wel spaart. 
Het is altijd met bijbetaling en vaak vind ik het toch teveel oplopen..... er zijn meestal goedkopere versies die ik goed genoeg vind, maar ja....Pyrex is wel heel goed. Dit is iets waarbij het ook goed is als ik er maar eentje heb.... bij bijv. glazen of serviesgoed wil je vaak meer hebben om het leuk bij elkaar te laten passen, dan is 1 verpakking niet veel.
We hebben bijna 2 maanden de tijd om te sparen en we krijgen niet alleen bij elke 5 euro aan boodschappen een zegel, maar ook bij actieproducten en van dat laatste moet ik het hebben! Vaak heb ik extra zegels door een actie-product te kopen (wat dan ook nog eens in de aanbieding is). We hebben 20 zegels nodig voor een volle kaart. Ik koop bij zo'n actie nooit dingen die ik anders niet gekocht zou hebben, hooguit koop ik iets dat ik lang kan bewaren wat eerder. 

Ik ben alvast begonnen met het schrijven van kerstkaarten...... rustig aan, elke dag iets! Dat is net een mooi tussendoorklusje. 

Zaterdag over een week komt de goede Sint alweer in ons land aan..... een beetje anders dan anders, deze keer kan ik het op mijn gemak thuis bekijken..... ook wel eens leuk. Deze week de Sintversiering maar eens opzoeken, dan staat dat vast klaar. 

En ik wil kerstversiering uitzoeken.... er zijn op zolder dozen waarin volgens mij vooral materiaal zit om kerststukjes mee te versieren..... ik vermoed dat er dingen tussen zitten die verkleurd zijn....stuk of gewoon lelijk! Dan kan dat weg! Uitzoeken wat voor de vuilnisbak is en evt. voor de weggeef/rommelmarkt. In de loop der jaren heb ik een indrukwekkende hoeveelheid kerstspullen verzameld..... ik kan wat kritischer kijken, want er is genoeg. Ik ben niet zo van elke jaar een andere kleur en dan de kleur van vorig jaar weggooien..... maar zeker bij het 'kerststukjesspul" zullen dingen zitten die echt weg kunnen. Ooit was ik er mee begonnen.... overal stapeltjes..... en toen kreeg ik bericht van de woningbouwvereniging dat er iemand langskwam die het hele huis wilde bekijken.... de hele handel bij elkaar geknikkerd en nooit meer naar omgekeken! 

En dan is het alweer november...... voor je het weet is de winter alweer voorbij! Over twee maanden is het 2021. 
Dus als ik jullie niet meer zie dan wens ik jullie nu alvast fijne kerstdagen en een heel goed 2021. 

Quote van de dag:



Zondag 1 november 2020:

 Nationale dag van de positiviteit
Dag van de dode Links
Allerheiligen
Nederland leest
Wereld veganismedag
Internationale dag voor de geurkaars
Movember








2 opmerkingen:

  1. Nijvere bij, je haalt je slaapzaterdag wel in, haha.
    De AH cadeaukaart blijft nog drie jaar geldig , las ik op de website van AH. Dat zocht ik op omdat onze winkel aan het verbouwen is en ik wil graag iets vega's proberen.
    Met de kerstmis ben ik nog lang niet bezig, maar je hebt gelijk, de tijd gaat zo snel dat het plotseling de 25ste is.
    Dat zien we dan wel weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, toch was ik niet heel actief vandaag haar, maar wel van alles wat gedaan.
    Normaal is deze kaart tot 15 november geldig....in elk geval moet hij dan geactiveerd zijn. Nu 3 jaar is dan wel heel lang ineens, maar misschien bij jullie vanwege de verbouwing.
    Niet al het vega vind ik echt lekker, maar meestal als het iets met kaas is wel... en groenteburgers.
    Ach, ik kwam de kerstkaarten tegen en besloot vast te beginnen..... ik heb er al 22 geschreven.
    Meestal begin ik later en denk ruim op tijd te zijn als ik elke dag iets doe, maar dan ineens moet ik er nog heel veel schrijven..... ik denk dat dat nu niet gebeurt, ik ben nu echt op tijd begonnen. Heel veel achter elkaar schrijven heb ik nooit zin in. Het is een lekker klusje als ik ergens op moet wachten of zo.

    BeantwoordenVerwijderen