Zoeken in deze blog

zondag 25 oktober 2020

Ooit komt het weer goed!

 Nee, de mondkapjes zullen niet de grootste bijdrage leveren aan het tegengaan van besmettingen. Nee, de 1 1/2 meter zal niet altijd genoeg zijn. Nee, de horeca levert misschien niet het grootste aantal besmettingen op, maar daar zijn vaak wel veel mensen bij elkaar, dus als het mis gaat gaat het goed mis. Vaak is niet eens duidelijk waar iemand besmet is, dus het aandeel van de horeca kan groter zijn dan bekend is. Maar vele kleintjes maken een grote! 
De meeste besmettingen in huiselijke kring.....ja, maar degene die de rest van het gezin besmet heeft dat zelf ook weer ergens opgelopen. 
Door zoveel mogelijk de kans op besmetting te verkleinen moeten we het uiteindelijk winnen van het virus...... en daar horen ook mondkapjes bij en de 1 1/2 meter en sluiting van de horeca etc. Alles bij elkaar  levert dat wel een flinke bijdrage, samen met alle andere dingen waar mensen zich hopelijk aan houden, zoals niet meer dan 3 mensen tegelijk/per dag op visite. 
Het is wel gebleken dat veel mensen zich niet aan de regels hielden, dus dan moet het op deze manier..... wie niet horen wil moet maar voelen. Helaas lijden daar dan ook veel mensen en bedrijven onder die zich wel aan de regels hielden. En alcoholische versnaperingen leveren geen goede bijdrage aan het afstand houden, dat is overduidelijk! Ik heb niks tegen alcohol hoor, zolang het met mate gedronken wordt..... niet als het naar binnen gegoten wordt. Zelf drink ik het niet, dat heeft een andere oorzaak en het bevalt mij prima, ik heb er geen enkele behoefte aan, kan prima zonder!
Waarom wel de horeca dicht en niet de winkels? Nou, vaak verkopen ze in winkels noodzakelijke dingen...... in de horeca ligt dat toch net even anders. En ook winkels krijgen beperkingen. 
Ik kom niet veel in de horeca, maar als alles weer kan..... en dan bedoel ik niet wanneer het weer mag, maar wanneer het verantwoord is en je niet meer met allerlei dingen rekening moet houden.... dan ga ik echt wel eens een keer extra naar een terrasje of zoiets..... en dan vooral naar die zaken die hun best gedaan hebben om het beste er van te maken..... die ondanks de problemen nog wel begrip hebben voor de maatregelen. De klagers die bovendien niks doen om er nog wat van te maken heb ik minder begrip voor. Klagen mag, maar het hangt er wel vanaf hoe! 
Lang geleden zei ik al eens dat als alles weer normaal ik Edwin, Geurtje en Wesley op een terrasje trakteer......  het zal nog even duren, maar ooit is alles weer normaal..... misschien niet precies hetzelfde als het was, maar toch normaal. Tijden veranderen,, gewoontes ook!
Als hierdoor het 3x zoenen voorgoed verdwijnt vind ik dat helemaal niet erg........ 1 is wel genoeg en het hoeft van mij ook niet met iedereen. 
Zo zijn er wel meer dingen die misschien niet terugkomen, maar in veel gevallen geen enkel probleem zijn. 
Een beetje afstand houden vind ik niet erg...... ik hou er niet van als mensen in mijn nek staan te hijgen. 
Maar wat meer aanrakingen kan wel prettig zijn, al hangt het er wel vanaf met wie. 
Ooit komt het weer terug..... ooit kunnen we weer normaal doen, maar misschien vinden we dat het oude normaal ons niet helemaal meer past. 

Quote van de dag:




Zondag 25 oktober 2020:


Schoonmoederdag Nationale dag van de vlaai
Start wintertijd
Reformatiezondag
Nationale bijbelzondag
Dag van de stilte
Dag van de kleine Mensen
Nationale rookmelderdag 
Europese dag van de maatschappelijke rechtvaardigheid
Europese historische theaterdag
Internationale dag van de kunstenaar
Punk for a day day
Wereld pastadag
Wereld spina bifida en hydrocefalus dag
Week van de koloniale geschiedenis
Aseksualiteit bewustwordingweek


2 opmerkingen:

  1. Vandaag is jouw dag, zie ik. Trakteer je jezelf op een taartje? Patatje? Cadeautje? 😁

    En ja, ik denk ook dat het weer goed komt, misschien met veranderende inzichten of met blijvende waarschuwingen voor ziektegevaar. Nu weer een schimmel die moeilijk in toom te houden is maar zoiets was er al in de vorm van de ziekenhuisbacterie.
    Na de winter wordt het lastiger om streng te leven, hopelijk is er vóór die tijd een vaccin of afdoen geneesmiddel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal mijn dag hahaha, ik moet er nog even over nadenken hoe ik het zal vieren.
    Het wordt zeker beter, daar ben ik wel van overtuigd....maar het kan even duren en het zal niet 100% hetzelfde zijn als voor die tijd, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Sommige dingen zijn we nu zo aan gewend dat het oude misschien niet goed meer voelt.
    Ziektes zullen er altijd zijn, de besmettelijke ziektes zijn het lastigs omdat die heel veel mensen tegelijk kunnen treffen. We leren hier in elk geval wel van. En als ze een goede vaccinatie kunnen ontwikkelen is er in elk geval minder gevaar. Sommige mensen hebben dan weer moeite met vaccinatie omdat dat gevaarlijk zou kunnen zijn. Het valt natuurlijk nooit uit te sluiten dat er wel eens mensen zijn die er iets aan over houden, maar ik denk dat het gevaar corona te krijgen veel groter is en dan kies ik toch voor vaccinatie.
    Een geneesmiddel zou ook mooi zijn..... ze weten nu in elk geval al veel meer dan tijdens de eerste golf..... en ze ontdekken steeds meer, waardoor veel mensen toch minder ziek worden. Maar na corona komt er wel weer iets anders..... ooit.

    BeantwoordenVerwijderen