Zoeken in deze blog

zondag 4 oktober 2020

Geluidshinder

 Jaren geleden was ik op een feestje van iemand die 50 jaar was. Er was ook een carnavalsorkest aanwezig uit Limburg, daar speelde de jarige ook regelmatig in mee. 
Het was heel gezellig, maar aan alles komt een eind, dus Edwin in ik gingen naar huis. Thuis gekomen zetten wij de scanner aan, waarop o.a. politiemeldingen te horen zijn. 
Ineens hoorde ik dat er een auto naar Monnickendam gestuurd werd omdat er midden en de nacht een fanfarekorps rondliep. Ik begreep het meteen, ik had wel eens gehoord dat die carnavalsband gewend was al spelend de leden thuis te brengen.... waarbij de groep dan steeds kleiner werd. Nu sliepen er een heel stel op hetzelfde adres en ik vermoedde dus dat zij het waren. Ik belde snel naar de jarige om te vragen of ze al binnen waren, maar een Limburger nam op en volgens mij begreep die er niet veel van, maar het was mij duidelijk, ze waren binnen. 
Even later hoorden wij door de scanner: "Nou HB, wij rijden met open ramen door de wijk, maar wij horen niets!" 
Edwin en ik lagen natuurlijk in een deuk. 
Nou snap ik best dat iemand die er wakker van wordt moppert en het niet kan waarderen, maar als je je bed uitgaat om de politie te bellen lukt het daarna volgens mij helemaal niet meer om in slaap te komen. 
Ze liepen voorbij.... ze bleven niet op één plek staan........ het geluid zal dus steeds minder hard worden..... draai je om, mopper nog wat en probeer verder te slapen..... ik denk dat de kans dat je dan weer in slaap valt groter is. En als je dan ook nog om het voorval kan lachen slaap vast zelfs nog heel lekker. 
Ik zeg niet dat mensen blij moeten zijn dat ze gratig muziek kregen, maar zelf zou ik pas bellen als ze voor mijn deur bleven staan (nou ja, waarschijnlijk zou ik niet bellen, maar dan is er wel meer reden voor). 
Het is vaker zo, mensen ergeren zich wel eens erg snel en klagen dan ook meteen...... ik kan natuurlijk het beste oordelen als ik er zelf bij ben geweest, maar ik heb het idee dat veel mensen zich bij voorbaat al ergeren. In Arnhem klagen nu mensen over 2 geiten, ze schijnen vrijwel aan één stuk door te mekkeren...... het kan, maar het lijkt mij erg veel..... hoewel die beesten vast van slag waren door hun verhuizing naar die plek. Persoonlijk hoor ik liever geiten dan de motorclub, maar goed, ik weet natuurlijk niet hoeveel geluid die beesten voortbrengen. Maar bij het lezen van het artikel schoot ik toch wel in de lach....... het is weer eens zo ver, het is meteen een drama (als het echt zo erg is bied ik bij deze mijn excuses aan dat ik het bagatelliseer). Het is wel zo dat als je eenmaal begint met je te ergeren aan zoiets dat het dan steeds erger wordt! En veel geluiden wennen, je zou ze niet meer willen missen (maar als je je wil ergeren went het nooit!). 
KLIK.....GEITEN

Zondag had ik lekker geen wekker gezet....ik was toch op een fatsoenlijke tijd wakker..... nee, niet door geluidsoverlast!  De afgelopen dagen was de wekker steeds nodig, voor alle zekerheid. Vaak slaap ik niet meer lang uit, afhankelijk van hoe ik die nacht geslapen heb, maar wakker worden is bij mij nog geen wakker zijn! Ik vind het heerlijk om rustig aan wakker te worden, lekker even teuten, ontbijtje..... muziek aan en even kijken of er nieuws is, dat is lekker wakker worden, maar dat was er afgelopen week niet vaak bij..... hup, meteen eruit! 

Quote van de dag:





Maandag 5 oktober 2020:

Internationale geen prostitutie dag
Internationale dag van de leraar
Wereld habitatdag
Wereld architectuurdag
Unesco scholendag
Nationale energieweek
Week van de toegankelijkheid
Europese week van regio’s en steden
Week van de duurzaamheid
Week van het huren
Week van de opvoeding
Week van de pijn (BE)
Week van de veiligheid
Urban october

2 opmerkingen:

  1. Het gevoel van overlast is subjectief maar er zijn dingen....
    ik noem ze liever niet op, ik zou me er alsnog aan ergeren. 😣🤣

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zijn zeker dingen die irritant zijn. Ook het tijdstip is van belang en hoe lang het duurt.... en niet te vergeten of het nodig was. Als iemand een gaatje moet boren is dat een irritant geluid, maar het kan even niet anders, doet hij dat midden in de nacht dan is er reden tot klagen (al zou ik zelf wel wachten tot de volgende dag).
    En natuurlijk is de één er gevoeliger voor dan de ander, maar sommige mensen kunnen wel erg weinig hebben. En meteen de politie bellen...... vaak niet nodig, maar soms wel!
    Eigenlijk ben ik wel blij als ik mijn buren hoor..... want dan hoef ik ook niet op mijn tenen door het huis te lopen.
    Maar er zijn natuurlijk grenzen!

    BeantwoordenVerwijderen