Zoeken in deze blog

zondag 11 oktober 2020

Griep, grieper, griepst

 En ja hoor, het is weer zover........ elk jaar dezelfde hoax over het griepvirus....over de gevaarlijke stoffen die erin zouden zitten, vaak letterlijk hetzelfde:

GRIEPPRIK

In een griepprik zitten de volgende stoffen:
-Ethyleen glycol
Dit is bekend in de volksmond als ‘antivries’… Een chemische stof die we gebruiken als koelvloeistof in de radiator van uw auto of motorfiets. Bekend is dat 30 milliliter al dodelijk is, het is dus een zeer giftige stof.
-Phenol
Bekend desinfecteringsmiddel. (Injecties phenol werden gebruikt bij snelle executie.)
-Formaldehyde
Kankerverwekkende stof. Een bizarre stof die zijn weg vindt in de cocktail van een vaccin. Formaldehyde is bekend in het gebruik om dode mensen of dieren te conserveren, door het zg. ‘sterk water’. De bekende kikker in het glas met vloeistof in het laboratorium op school of universiteit ligt dus in een bad van formaldehyde. Wat doet dit in een vaccin en wat heeft dit in hemelsnaam te maken met het voorkomen van een griep? Onderzoeken naar de werking van formaldehyde hebben aangetoond dat het een kankerverwekkende stof is..
-Aluminium
Giftige stof in deeltjes die je hersencellen aantasten. Afhankelijk van de hoeveelheid die we binnen krijgen, kan aluminium kanker aan long, borst en blaas veroorzaken en is er een relatie met Alzheimer.
-Neomycin & Streptomycin
Anti-biotisch en geeft allergische reacties.
-MF59,AS04(= squaleen)
In verband gebracht met auto-immuunziekten, MS,Lupus, veroorzaker van het Golfoorlog-syndroom
-Aluminium(verbindingen)
Zoals gemeld bij aluminium, geeft hersenschade, Alzheimer, ADHD
De dramatisch stijging van autisme begon pas, toen de enorme hausse vaccinaties op gang kwam.
-Thimerosal
Deze stof bestaat voor ongeveer 50% uit kwik! Veroorzaakt hersenschade, autisme, Alzheimer, een giftige kwikverbinding dat voor neurologische en toxische schade zorgt en het immuunsysteem aantast. Een product dat hoofdzakelijk uit kwik bestaat, kwik is zo’n beetje de meest giftige stof voor de mens. Mensen die met kwik werken (dimethyl kwik) hebben speciale handschoenen aan die voorkomen dat er kwik op hun huid komt,
Een andere, zeer nare eigenschap van kwik is dat hoeveelheden die je niet doden zich ophopen in je hersenen en daar letterlijk je hersenweefsel wegvreten (HIER). Dit proces stopt ook niet, eenmaal in je hersenen blijft het kwik jaar in jaar uit zijn vernietigende werk doen. Wat doet dit in hemelsnaam in een vaccin?
-Conserveringsmiddel
Als reden voor de toevoeging van thimerosal in vaccins, wordt opgegeven dat dit wordt gedaan om bacteriële groei tegen te gaan in het vaccin. Inmiddels blijkt uit jarenlange studies dat kwik bovenaan de lijst staat als de veroorzaker van ziekten als Alzheimer. Een vooraanstaand onderzoeker stelt zelfs dat het opeenvolgend nemen van drie griepprikken je kans op Alzheimer met een factor 10 toeneemt. Dit kan ook verklaren waarom er de laatste 10 jaar een explosie is en het aantal gevallen van Alzheimer en de aanwezigheid van Thimerosal in vaccins. Thimerosal staat ook als hoofdverdachte in de lijst als het gaat om de explosieve toename van Autisme.
-Polysorbaat
Veroorzaakt onvruchtbaarheid
(Bron: LeefBewust.nu)


In 2013 ging de hoax al rond en ik kwam een artikel tegen uit 2017 waarin werd uitgelegd hoe het zat
KLIK

En nu stond er een vraag over bij het RIVM met de bijbehorende uitleg:
KLIK (11de vraag als ik goed geteld heb).

Natuurlijk zullen de viruswappies nu zeggen dat het RIVM nooit zou toegeven dat het levensgevaarlijk is.
Ik zal niet beweren dat het RIVM altijd alles perfect doet en altijd overal gelijk in heeft, net zomin als ik beweer dat alle wappies zwaar gestoord zijn en net zomin als ik zeg dat er mensen bestaan die nooit fouten maken. 
Maar ik beweer wel dat het RIVM beter weet waar ze over praten dan de wappies. Als er een wappie is die wel weet waar hij/zij over praat dan is dat een wappie die nog op zoek is naar zijn gezonde verstand! 
Mensen mogen best een andere mening hebben, maar dan wel graag een onderbouwde mening! Het klakkeloos overnemen van alles wat iedereen die TEGEN is schrijft slaat nergens op. Als je alleen zoekt naar artikelen waarin iets staat dat TEGEN is waar jij ook tegen bent heb je altijd gelijk. 
En ja..... links delen is ook overnemen en dat doe ik dus..... maar zeker niet klakkeloos! 
( de mensen die twijfelen... zijn dat viruswippies?)

Mensen bang maken voor de griepprik, dat is pas gevaarlijk..... als mensen om die reden geen griepprik willen kan dat voor sommige mensen echt gevaarlijk zijn. 
Op het ogenblik zijn er erg veel wappies.......  mensen waarvan ik dacht dat ze een goed verstand hadden blijken wappie te zijn...... het lijkt wel besmettelijk,het gevaarlijke wappievirus. 

Mensen zien een woord en weten meteen GEVAARLIJK..... dat het een samengevoegd woord is doet er niet toe..... dat ene deel in dat woord is een gevaarlijk stof! Maar beste wappies......... bier bevat alcohol..... maar een bierviltje niet...... een bierflesje alleen als het gevuld is en een bierglas net zo en een bierbuik.... nou ja, het zou nu wel duidelijk moeten zijn!. Dus leer eerst eens goed lezen en zoek de betekenissen zelf op, daar word je pas wijzer van. Dan weet je nog niet alles, maar ben je al goed op weg.
En zelfs gevaarlijke stoffen hoeven in kleine hoeveelheden niet gevaarlijk te zijn, of in bepaalde combinaties niet omdat er iets is dat het gevaarlijke deel tegengaat. 
Een gevaarlijke stof kan soms juist heel goed voor ons zijn in kleine hoeveelheden en in bepaalde gevallen.... denk aan geneesmiddelen waar je ook niet het doosje in één keer van leeg moet eten, maar die ook heel veel goed voor iemand kunnen doen. En er zijn stoffen die we zelf aanmaken en in grote hoeveelheden gevaarlijk zijn.
Vitamines zijn goed voor ons, maar sommige vitamines kunnen grote problemen veroorzaken als je ze in grote hoeveelheden inneemt!
Iemand kan tegen de griepprik zijn, maar als dat is vanwege de stoffen die erin zitten zou ik er toch nog eens over nadenken als de gezondheid al niet optimaal is..... waarschijnlijk is de kans op problemen groter als de prik niet gehaald wordt. 
Ik snap de mensen die nooit griep hebben...... natuurlijk kan 1x griep sommige mensen al fataal worden, maar dan ga je daar niet zo snel vanuit en zie je eerder de nadelen, dat lijkt mij niet onlogisch. 
Ik kan met zekerheid zeggen dat ik er baat van heb, het verschil is overduidelijk! Geen suggestie en ik had het ook helemaal niet verwacht, maar echt...... het verschil is bijzonder groot in positieve zin! 
Er zijn mensen die er ziek van worden..... meestal de oorzaak van een bepaalde stof die erin zit en waar zij niet tegen kunnen..... dat kan . Dat wil overigens niet zeggen dat dat een gevaarlijke stof is..... sommige mensen gaan dood van pinda's, want een pinda-allergie is heel heftig en de geur kan zelfs al een allergische reactie opleveren, maar dat wil niet zeggen dat pinda's gevaarlijk zijn...... alleen voor mensen met die allergie zijn ze gevaarlijk. 

Nu met het coronavirus denk ik dat de griepprik belangrijker wordt. Hij beschermd echt niet tegen corona, maar je wil (zeker met een zwakke gezondheid) niet eerst griep en dan nog eens corona er achteraan! Mijn ervaring is dat na een flinke griep de weerstand lager is (bij mij in elk geval) en dat andere virussen een soortgelijke ellende dan meer kans hebben om toe te slaan. 
Minder griep betekent ook minder snotneuzen, keelpijn en hoesten....symptomen die ook bij corona voorkomen, dus minder mensen naar de teststraten....ook een groot voordeel. 

Met het coronavirus gaat het helemaal niet goed....... ik woon in een gebied dat donkerrood is. Mijn woonplaats zelf valt nog mee voor zover ik weet, maar we zitten er wel middenin..... het wordt per gebied aangegeven, het is niet te doen om bijv. per straat aan te geven hoe het er mee staat (en dat zal ook wel niet mogen i.v.m. de privacy, hoewel van mij iedereen het mag weten als ik corona krijg..... dat lijkt mij juist wel zo veilig voor anderen....... hoe het voor mij is is dan minder belangrijk, als anderen minder kans maken het van mij te krijgen doordat ze het dan wel uit hun hoofd laten om aan te bellen vind ik dat veel belangrijker. Liever te voorzichtig dan te roekeloos). 
En midden in een gebied waar de besmettingen snel oplopen.... dat maakt de kans groot dat het hier ook snel erger wordt!
En echt..... al zou ik 3 maanden in quarantaine moeten..... dat is mijn grootste probleem niet. Er zijn heus wel mensen die boodschappen willen halen en voor de deur zetten (ik maak het geld wel over)  en ik kan het laten bezorgen (maar dat kan meestal niet in kleine hoeveelheden en ik heb in mijn eentje, zeker als ik ziek ben niet zoveel nodig) .... maar dat komt dus wel goed. Via internet en telefoon hou ik contact met mensen, dat heb ik nu ook al, maar nu spreek ik ook nog wel eens mensen face to face (vooral tijdens het wandelen en afgelopen zomer vaak in de tuin).... maar dan is alles via telefoon en internet..... geen probleem, ik heb net een heerlijke verjaardag gehad..... geheel volgens de regels met weinig mensen tegelijk en daardoor minder mensen in totaal, maar met zoveel warmte, aandacht en gezelligheid dat ik daar met gemak 3 maanden op kan teren.
Mocht het zover komen.... dan hoop ik dat mensen niet steeds gaan zeggen dat het allemaal zo zielig is voor mij, want je kan iemand ook een probleem aanpraten! Ik heb wel eens het gevoel dat dat tegenwoordig vaak gebeurt...... alles lijkt een probleem te zijn, alles wat nu even niet kan is meteen een drama..... en als je dat maar vaak genoeg hoort is de kans groot dat je ook steeds meer de nadelen gaat zien. Ik zie nog steeds liever de voordelen..... en die zijn er ook. Ik beweer niet dat die altijd opwegen tegen de nadelen, maar door die belangrijk te laten zijn voelen de nadelen minder belangrijk.
Er zijn bijvoorbeeld minder verplichtingen.... dat kan prettig zijn en geeft in elk geval meer rust. 
Vooral zolang we nog wel naar buiten mogen om een stuk te wandelen of te fietsen (of de tuin in te gaan) is het leven nog steeds leuk! Maar zelfs als dat niet meer mag valt er toch nog wel wat van te maken.

Ik heb het geluk  dat niemand in mijn directe omgeving ernstig ziek is geworden van corona of eraan gestorven is en ik heb ook geen familie of vrienden die hun baan kwijt zijn geraakt hierdoor of die failliet gegaan zijn...... nou...zolang het zo is zie ik nauwelijks problemen voor mij! Hooguit wat dingen die ik liever anders had gezien, maar zo is het leven..... we krijgen nou eenmaal niet alles zoals we het graag zouden willen.... een beetje aanpassen en het beste er van maken.... daar kom je verder mee!!!
Er zijn mensen die echte problemen hebben door het virus..... dat ligt anders, maar voor veel mensen valt het best mee als ze eens wat positiever probeerden te zijn en als anderen ze niet steeds vertellen dat het allemaal zo erg is. 
Praat mensen geen problemen aan die er niet zijn...althans niet voor die mensen.
Als ik mij vrij goed voel en 5 mensen achter elkaar zeggen tegen mij dat ik er heel beroerd uitzie dat ga ik mij ongetwijfeld minder goed voelen! Als eentje het zegt is het geen probleem, maar als ik het steeds te horen krijg wel dan ga ik toch eens in de spiegel kijken en mij afvragen wat er aan de hand is. 

Gelukkig zijn er ook positieve mensen..... ik sprak zondag een 90-jarige, hij was net jarig geweest..... zou met vakantie, dat moest omgeboekt worden..... gaat weer niet door.....geen probleem, dan volgend jaar maar. Meer dingen gingen niet door, hij zou voor het eerst in zijn leven gaan vliegen, ach, het zit in het vat...... zijn verjaardag kon niet gevierd worden zoals de bedoeling was, maar hij heeft een heel leuke dag gehad, de kinderen hadden het super geregeld en hij is dik tevreden. 
Hij is blij met zijn tuin waar hij zijn eigen groente teelt...... een positieve man, blij met alles wat wel goed is en niet zeuren over wat anders gaat dan verwacht.....daar kan ik van genieten!

Als ik positief ben probeer mij dan niet van het tegendeel te overtuigen!
Als ik negatief ben maak het dan niet nog erger! 

Quote van de dag:



Maandag 12 oktober 2020:

Dag van de onthaalouders en kinderbegeleiders (BE)
Dag van de grondwet
Columbusdag
Europese transplantatie- en donordag
Wereldreumadag
Nationale groenweek
Week van het landschap
Europese week van de lokale democratie
Week van de voedselbanken
Nationale recycleweek




6 opmerkingen:

  1. Dat is een lel van een post, t lang om woord voor woord te lezen maat ik begrijp de strekking.
    Sommige anti-vaxxers komen ook aan met een lijst van gevaarlijke stoffen, geen arts kan ze hun waanwijsheid uit het hoofd praten.
    Laten we hopen dat corona of welke griep dan ook ons bespaard blijven, dat we de griepprik met verstand beredeneren al of niet in gesprekken met de huisarts. En dat we het volhouden met de maatregelen.
    Persoonlijk had ik liever een lock down dan dit half- en half-gedoe al snap ik dat ze het volk tevreden willen houden. Wat bij een grote groep toch niet lukt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is ook erg veel en ook nog met links erbij, ik denk dat wel meer het niet helemaal gelezen hebben, maar ja...... voor de volledigheid wilde ik het toch zo plaatsen.
    Ik snap best dat niet iedereen alles klakkeloos doet wat een dokter zegt, wat kritisch zijn op z'n tijd is niet verkeerd, maar als je ergens geen verstand van hebt trek je snel de verkeerde conclusies. En het is belangrijk altijd tegen elkaar af te wegen wat de voor- en nadelen zijn.
    Bij de griepprik is het voor veel mensen snel duidelijk, maar zo'n bericht wat niet helemaal klopt doet meer slecht dan goed, dan weigeren mensen om de verkeerde redenen.
    Corona heeft naar mijn idee ook heel strenge maatregelen nodig nu, het loopt echt uit de hand.
    Een goede lockdown..... dat vind ik een goede oplossing en niet te snel te veel versoepelen. Slecht voor de economie? Half Nederland flink ziek of dood is ook slecht voor de economie. Natuurlijk kunnen ze proberen een tussenweg te vinden, maar met teveel uitzonderingen loopt het uit de hand en dan krijg je weer 'waarom hij wel en ik niet?'.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De economie lijdt toch al, alle overheidssteun ten spijt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Precies.... en hoewel economie belangrijk is vind ik mensen belangrijk..... er is natuurlijk wel een verband, maar ik denk toch dat de mensen nu even voorrang moeten hebben

    BeantwoordenVerwijderen