Zoeken in deze blog

vrijdag 30 oktober 2020

Ditjes en datjes....

Donderdag werden dan voor het eerst de boodschappen thuisbezorgd. Het werkte prima..... ik kreeg bericht hoe laat de chauffeur zou komen.... een blok van twee uur, de naam van de chauffeur stond er ook weer bij en zelfs zijn foto..... dat is handig, zo weet ik wie er voor mijn deur staat.
 Hij was keurig op tijd. Gekoelde dingen kreeg ik in kleine doosjes, de rest in grote dozen met een deksel. Hij was snel en vriendelijk. 
Voor herhaling vatbaar....niet voor altijd, soms wil ik toch zelf even kijken en online is niet het hele assortiment beschikbaar. 
Zodra het kan wil ik ook een keer bij Picnic iets bestellen...... altijd mooi als er meer mogelijkheden zijn.
Volgende week ga ik een keer de boodschappen bij AH doen, want ik heb de bon van de postcodeloterij weer en ik kreeg er een tweede bij van iemand die hem zelf niet gebruikt! Dat is mooi, ik kan voor 25 euro gratis boodschappen halen.... niet alles kan..... net als vorig jaar moet het vega zijn. Veel mensen vinden dat een reden om hem meteen in de prullenbak te gooien: "Ik moet geen vega"..... jammer, geef hem dan aan een ander of aan de voedselbank ....maar groente is ook vega..... en rijst en pasta en sommige soorten ijs en heel veel noten..... er is een lijst te downloaden met alle producten die ervoor te krijgen zijn en dat is meer dan veel mensen denken. En de vega'vlees'producten worden steeds beter....... er is veel dat ik echt lekker vind. De kaasburger/schnitzels bestaan al lang en die at ik soms al toen Edwin nog klein was want die vond ze heerlijk en nog steeds hebben veel vegamerken zoiets.
Ik denk echt dat veel mensen te snel denken dat ze het niet lusten.
 Als het gratis is is dat een mooie gelegenheid om eens iets te proberen..... zo nam ik er vorig jaar iets voor met kaas en spinazie wat ik later vaker gekocht heb....heerlijk. Ik ben ook gek op vlees, maar veel vervangers vind ik ook lekker! 
Voor AH ga ik naar Purmerend, hier hebben we die niet en in Purmerend hebben we een AHxl. 
Dan natuurlijk gelijk even bij andere winkels kijken of het druk is..... in hetzelfde pand zit een Action..... als ze daar niet voor in de rij staan ga ik zeker even naar binnen. Is het druk dan ga ik ergens anders kijken..... er zijn zat winkels in Purmerend waar ik graag even rondneus en ik ga liever niet voor 1 winkel speciaal naar Purmerend.... ik zie wel waar ik naartoe ga en hoe lang ik het volhou! 
 Ik combineer het ook wel eens met mijn kapster, maar daar ben ik nog niet aan toe, dat kan nog wel een paar weken wachten. Nee, ik ben niet bang dat het dan niet meer kan vanwege een lockdown! Als er een lockdown komt waarbij de kappers moeten sluiten dan groeit mijn haar ....nou en? Een mens kan overal wel een probleem van maken..... als ik nooit erger dingen in mijn verdere leven mee ga maken dan een tijdje niet naar de kapper kunnen dan heb ik alle reden om heel tevreden te zijn. En dat geldt voor zoveel dingen....... vandaag meerdere keren op tv gehoord dat zoveel mensen een eenzame Kerst krijgen, zo vreselijk. Natuurlijk kan dat voor sommige mensen echt wel een probleem zijn, maar kom op zeg..... voor veel mensen zal dat echt wel meevallen....... als er tenminste geen probleem wordt aangepraat en als ze zelf een beetje hun best doen er wat van te maken. 
De kans dat ik alleen ben met Kerst is groot...... nou en? Ik vermaak mij wel met suikerzoete kerstfilms..... ik trek chique kleding aan...... dek de tafel feestelijk..... bel of mail/fb even met Edwin en consorten, draai de hele dag kerstmuziek..... en maak er wat van! Ik snoep iets wat ik eigenlijk niet mag..... een kersenbonbon en ik neem ijs als toetje.
Mensen die normaal al eenzaam zijn en ziek of slecht ter been en juist met Kerst gewoonlijk wel visite hebben of bij iemand anders aanschuiven daar is het moeilijk voor..... die kijken er misschien al heel lang naar uit en dan gaat het niet door en als ze dan ook nog eens niet handig zijn met de computer dan zijn de mogelijkheden om op die manier wat contact te krijgen er ook niet. Die mensen mogen wel wat extra aandacht krijgen op een andere manier (dat is nooit verkeerd natuurlijk) Maar voor veel mensen is het alleen maar jammer...... maak er dan zelf iets van! 
Reken maar dat als ik met oudjaar alleen ben dat ik de sjoelbak naar beneden haal, want oudejaarsavond en spelletjes zijn voor mij een ideale combinatie en sjoelen kan ik ook alleen.... gewoon steeds proberen mijn eigen record te verbreken! Een ouderwetse oudejaarsavond....maar dan een beetje anders! 
Als ik alleen ben kan ik naar elk tv-programma kijken dat ik leuk vind, ik hoef met niemand rekening te houden......  dat is een voordeel. Ik ga niet kijken of de nadelen groter zijn dan de voordelen..... maar ik leg wel nadruk op de voordelen! 
En als de klok 12 slaat proost ik met een mok thee op het nieuwe jaar..... dat het allemaal beter gaat worden! Het zal niet snel meer helemaal normaal worden, we zijn er niet zomaar vanaf en zelfs met een vaccin is niet van de ene op de andere dag alles weer goed...... maar er komen betere tijden!!!!
En ga mij geen probleem aanpraten dat er niet is! Ik ervaar het niet als een probleem en dat wil ik graag zo houden..... bij mij is het niet erger dan jammer en soms wat lastig, meer niet! Als mijn naasten of ikzelf ernstig ziek worden.... dat is een probleem! Tijdelijk wat minder mogelijkheden hebben is voor mij geen probleem, dat is jammer! 
Het komt weer goed....ooit!!!

Quote van de dag:

 

Vrijdag 30 oktober 2020:

Dag voor de functioneel beheerder
Nationale dag van het decollenéé
Wereld maki’s dag
Internationale orthopedische verpleegkundigedag
Dag van de checklists | Frankensteinfriday
Week van de dialoog

2 opmerkingen:

  1. Deze keer ben ik het met al je optimisme eens.
    Vega, haar, kerstmis, winkelen. Het gaat prima en ik heb geen hekel aan het alleen zijn.
    Dat ik een paar uitstapjes mis is geen ramp, de bibliotheek en televisie zijn er ook nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het wordt allemaal veel te negatief benaderd! Je hoeft niet de hele dag te jubelen van vreugde, maar van langer haar of wat vaker thuis zijn hoef je ook geen drama te maken.
    Inderdaad, boeken en tv.... en de telefoon en de computer....dat helpt veel. Maar als iedereen steeds zegt dat het zo erg is moet je behoorlijk je best doen om niet mee te gaan treuren!
    Maak een probleem van het virus, maar niet van die andere dingen.

    BeantwoordenVerwijderen