Zoeken in deze blog

dinsdag 13 oktober 2020

De nieuwe regels

 Vanaf 14 oktober een gedeeltelijke lockdown voor minimaal 4 weken!
Het was te verwachten natuurlijk! Strengere maatregelen...het is volgens mij het enige wat nog kan helpen het tij te keren. Niet leuk natuurlijk, maar niet goedschiks dan maar kwaadschiks! 
Voor de horeca e.d. natuurlijk heel vervelend, het is ook niet hun schuld (over het algemeen), maar de schuld van de klant..... vooral als er al de nodige alcoholische versnaperingen naar binnen zijn gegaan..... dan letten ze gewoon niet meer op.... als de drank is in de man, is de wijsheid in de kan. 
Hoe erg het ook kan zijn voor bedrijven...... ik denk dat het niet anders kan! Gelukkig mag afhalen en thuisbrengen nog wel..... natuurlijk is dat geen volledige vervanging, maar het is toch wat en kan voor klantenbinding zorgen. 
Blijkbaar kunnen veel mensen niet zelf nadenken en denken bij versoepelingen dat alles weer kan...en die verpesten het voor een ander. 
Het gaat duidelijk niet goed, teveel mensen raken besmet, er zijn weer teveel zieken....... de ziekenhuizen raken weer te vol en andere zorg moet daarvoor wijken. De bekeuringen zijn omlaag gegaan en dat vind ik prima voor mensen die even onnadenkend zijn en de fout ingaan, maar nu er steeds meer mensen zijn die bewust zich niet aan de regels houden zou er toch ook een hogere bekeuring moeten zijn voor die mensen.... en die mogen van mij best een strafblad krijgen. Willens en wetens tegen de regels ingaan is nooit goed, of je het er nou mee eens bent of niet! Jammer dat het virus niet eerst de mensen ziek maakt die zich niet aan de regels houden...... als het zo selectief was zou het nu een stuk beter gaan! Het zou fijn zijn als de mensen het nu eens niet als een straf zien, maar als een maatregel om niet ziek te worden en niet een ander te besmetten!
Ik ben al die tijd voorzichtig geweest, ik weet dat virussen gek op mij zijn, ik heb nog niet eerder een virus weten te ontlopen..... en met deze is mij dat tot nu toe gelukt! 

En even iets heel anders...... het nieuwe medicijn dat ik nu 4 maanden gebruik is voor mij een wondermiddel...... ik was dinsdag voor controle en alles was goed! Wie meer wil weten kan kijken op 
https://diabeetje.blogspot.com/ waar ik alles plaats wat met (mijn) diabetes te maken heeft en diabetes type 2 in het algemeen en met links naar uitleg of goede voeding. Niet iedereen interesseert dat, dus ik heb daar een tijdje geleden een aparte site voor gemaakt..... dan hoef ik dat hier niet allemaal uitvoerig te beschrijven. Ik meld hier nog wel eens wat, maar niet meer alles. 

Quote van de dag:





Woensdag 14 oktober 2020:
 

Wereldnormalisatiedag.


2 opmerkingen:

  1. Goed dat het met de diabetes loopt als een trein. Nou ja, de medicatie ervan.
    De nieuwe coronamaatregelen had ik strenger verwacht. Ik vraag me serieus af of ze helpen, welke je ook neemt.Het virus lijk sterker dan eerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het gaat echt goed..... hoef geen hogere dosering voorlopig!
    Het had van mij echt wel strenger gemogen, maar dit is al een groot verschil met wat het was.....maar of het genoeg is zal de tijd leren. Mensen denken vaak alleen aan wat er allemaal niet mag en niet aan wat er gebeuren kan als ze zo door zouden gaan.

    BeantwoordenVerwijderen