Zoeken in deze blog

zondag 4 oktober 2020

Ook weer klaar

Donderdag  1 oktober moest ik naar de Mammobiel...... ook dat ging nu iets anders dan anders. Ik mocht niet te vroeg komen, maar ik kan het niet op de minuut af plannen, dus ging ik naar de overkant in een bushokje (het regende) wachten, daar kon ik ook de tijd goed in de gaten houden.
Even later liep ik er naartoe en moest bovenaan de trap wachten (onder een afdakje). Er kwam iemand en ik mocht de ketting losmaken en binnenkomen....... handen desinfecteren  en mijn legitimatiebewijs en ingevuld formulier tegen het raam houden. 
Mondkapje op en uitkleden.
Meteen aan de beurt....... en door de artiesten/nooduitgang weer naar buiten. Binnen 10 minuten stond ik weer bij mijn fiets. 

Vrijdag 2 oktober was het bloedprikken (via Salt, een artsenlaboratorium) aan de beurt..... normaal in de Hoed (Huisartsen onder één dak), maar vanwege corona is het aan de overkant sinds kort, in Swaensborch (verzorgingshuis). Gelukkig had ik dat gelezen op een briefje in de Hoed..... waar ik toevallig even moest zijn. Er stond nadrukkelijk bij dat de zij-ingang genomen moest worden. Niet lang daarna las ik op facebook dat iemand gebeld was dat de locatie veranderd was en dat de hoofdingang genomen moest worden. Daar waren veel mensen op tegen en het is ook wat wonderlijk na eerdere sluitingen van dit soort huizen. Die zij-ingang begreep ik wel, dan kom je niet op een plek waar veel bewoners zullen komen, maar de hoofdingang ligt iets anders, hoewel we meteen bij de receptie al de hoek om zouden moeten, dus maar een heel klein stukje door een ruimte waar wel veel mensen komen. 
De klachten zorgden ervoor dat het toch weer de zij-ingang zou worden. Overigens ben ik niet gebeld over deze locatie en ik maakte de afspraak al voordat hier sprake van was. Ze gaan er dus vanuit dat ik het ondertussen wel al gehoord of gelezen zal hebben. Na al dat gedoe had ik eigenlijk toch wel mijn twijfels waar het nou was........ maar ik gokte op wat ik het laatst gehoord had en dat klopte helemaal....meteen achter die deur was de prikkamer al, dus verder komen we Swaensborch niet in.
Even buiten wachten (en alvast mondkapje op) tot het tijd was...... want we mogen niet te vroeg naar binnen. Ik was meteen aan de beurt.
Daarna nog even naar de apotheek aan de overkant (bij de Hoed), want ik had een sms-je gehad dat mijn medicijnen klaarlagen. 

Zaterdag 3 oktober..... tijd voor de griepprik. Meestal staan er lange rijen, ook omdat veel mensen vroeg willen. We krijgen altijd 3 tijdblokken met per blok de beginletters van de achternaam.... het verzoek is om op die tijd te komen, maar afwijken mag.  Ik ga graag laat, ik ben geen ochtendmens en later is het meestal heel rustig. Vriendin moet laat maar gaat liever vroeger..... eigenlijk ruilen wij dus. Maar deze keer moesten wij ons echt aan de tijd houden. Ik zag dat er tussen de blokken nog ruimte was deze keer. 
Ik had het vermoeden dat het toch wel lange rijen worden, maar goed....als iedereen afstand bewaard moet dat kunnen (maar dat maakt de rij wel langer). 
Voor zover ik wist was er geen achterdeur, in elk geval niet voor patiënten, dus ik vroeg mij eigenlijk wel af hoe ze dat zouden doen met de komende en gaande mensen, ik wist wel dat de route aangegeven stond, maar niet hoe. 
Op facebook vroeg ook iemand hoe ze dat gingen doen i.v.m. de afstand...... ik schoot in de lach, want ineens zag ik een beeld van dartende dokters en assistentes die op onze armen mikten... en dat antwoord gaf ik dus: 'Ze hebben darten geleerd en mikken de spuiten van een afstand in onze armen'. 
Maar niemand wist het precies..... er was wel iets over te vinden, maar dat voegde nauwelijks iets toe aan wat ik al wist door de brief/uitnodiging. 
We zijn wel vroeg dit jaar, meestal zijn wij pas eind oktober of begin november aan de beurt. Ooit kreeg ik de uitnodiging op mijn verjaardag en las dat de prik op Edwin zijn verjaardag was (7 november), dan is dit dus veel vroeger!
Ik zag zaterdagochtend al foto's op Facebook van lange rijen en de mensen hielden keurig afstand. 
Tussen 9 en 11 moest ik, dan is 10 uur vroeg zat om te vertrekken, alle kans dat de rijen dan al minder lang zijn. 
Ik kwam aanlopen en er stond buiten een korte rij. Één van de dokters vroeg aan iedereen of ze de brieven bij zich hadden en wees op de stippen op de grond (met tekst 1 1/2 m)....verderop zag ik ook een pylon staan. Er stond nog iemand de boel te regelen en meteen voorbij de deur kwam de volgende vraag al en de aanwijzingen, ze hadden een flink blik medewerkers opengetrokken..... verderop stonden de pijlen duidelijk zichtbaar op de grond om de looprichting aan te geven, we konden verder de Hoed in of naar de apotheek, want daar stonden ze ook.  Weer de vraag of ik de brief mee had en ik mocht meteen naar één van de prikkers. Ik heb nauwelijks staan wachten...... het ging supersnel allemaal. Het moest links.... maakt mij niet uit, ik word er alleen nieuwsgierig van.....'waarom?' Dit jaar waren er mensen die ook nog een andere prik kregen en dan is dit natuurlijk handiger..... iedere prik zijn eigen arm. 
De pijlen wezen naar de achterkant en via een sluip-door-kruip-door-route via ruimtes waar we normaal niet mogen komen werden we naar buiten geleid en overal stonden mensen aanwijzingen te geven zodat we onmogelijk fout konden gaan. "Doe uw jas aan, het is koud buiten" werd mij nog vriendelijk gezegd voor ik naar buiten ging!
De apotheek had zijn eigen uitgang en er was een afzetting gemaakt zodat de mensen die door verschillende uitgangen naar buiten gingen elkaar niet in de weg liepen. Zo kom je nog eens ergens. 

Er was duidelijk over nagedacht en het was perfect geregeld! Volgens mij was iedereen er wel tevreden over, ik heb geen wanklank gehoord.... de meeste mensen droegen ook mondkapjes.....was niet verplicht, maar de mensen die daar zo hun best deden voor ons droegen er ook één en dan is het wel zo aardig als wij dat ook doen! 
Ik weet dat er mensen zijn die niet in de griepprik geloven..... maar voor mij is er een leven voor en na de griepprik. Sinds ik de griepprik krijg ben ik veel minder vaak ziek geweest. Zo'n groot verschil dat als ik hem niet meer zou krijgen ik hem zelf zou betalen, al moet ik er een maand droog brood door eten!

Zo...... dit was meditober..... 13 oktober vervolg... dan moet ik naar de diabetesverpleegkundige...... als alles goed is is de rest van oktober normaal..... maar eerst alle uitslagen maar eens afwachten. 

Quote van de dag: 



Zondag 4 oktober 2020:

Dierendag
Grootouderdag
Nationale tacodag
Wereldmissiedag van de kinderen
World communionsunday
Eet geen dierendag
Herdenking Bijlmerramp
Wereld ruimtevaartweek
Openbedrijvendag (BE)
Wodkadag

2 opmerkingen:

  1. Op de meeste plekken meteen geholpen worden, mooi!
    Eerlijk gezegd komt een deel van te lang wachten vaak door mezelf, door te vroeg te komen.
    Alleen bij specialisten duurt het meestal wel érg lang voor je aan de beurt bent.
    Wij hebben nog geen oproep voor de griepprik gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook altijd veel te vroeg....simpelweg doordat ik absoluut niet te laat wil komen.
    Volgens mij hebben ze nu meer tijd tussen de patiënten, waardoor het zich niet ophoopt. Met de griepprik ligt dat natuurlijk anders, maar dat was gewoon goed geregeld.
    Wij zijn meestal ook veel later met die prik.

    BeantwoordenVerwijderen