Zoeken in deze blog

woensdag 28 oktober 2020

Verslapen

 Je zal maar een radioprogramma in de heel vroege ochtend hebben en je dan verslapen. Het overkwam Chiel Beelen 2 keer kort na elkaar en zijn show werd overgenomen door de mensen die voor hem hun show hadden. Bellen, appen.....niks hielp. Dat is natuurlijk nieuws, er wordt schande over gesproken....hij begon begin oktober met deze show en nu al twee keer verslapen.... en niet 10 minuten te laat of zo, nee.... gewoon de hele show niet meer komen die tweede keer. 
Toen ik het hoorde moest ik denken aan lang geleden toen ik nog in het zwembad werkte.
Op een vrijdag schrok ik wakker...... bijna half 9 en om half 9 begon er een lesgroep met kleuters. Snel kleren aangetrokken en rennen..... ik woonde heel dichtbij, dat scheelde. Hijgend stormde ik het "kassahok" in waar mijn baas de klanten al doorgelaten had. Lachend zei hij:  "Je bent nu toch al te laat, ik heb ze al doorgelaten, dus je had je niet hoeven haasten.....het maakt nu toch niet meer uit..... rustig aan, anders ben je de hele dag van slag!" Ja, ik had een superbaas! Ik weet het niet precies meer, maar het zou mij niks verbazen als hij nog koffie of thee voor mij gehaald had, want zo was hij wel. 
Ik vond het natuurlijk heel vervelend, het was mij nooit eerder gebeurd, want al was ik nooit een ochtendmens, als het moet stap ik uit bed! 
Een  week later......precies hetzelfde.... weer verslapen op vrijdag en weer nam mijn baas het zolang over. En weer was ik maar ietsje te laat, maar ja....1 minuut te laat of een half uur, dat maakte eigenlijk niet veel uit. 
Ik schaamde mij dood..... echt..... dit vond ik vreselijk. 
Nog jarenlang kreeg ik regelmatig op donderdag te horen: "Denk je erom? Het is morgen vrijdag!" Hij hield van plagen. 
Het is nooit meer gebeurd, niet op vrijdag en niet op een andere dag! 
Ik heb daar precies 17 1/2 jaar gewerkt met veel plezier..... heel veel gelachen. Een vaste truc van mijn baas was om als hij in mijn glazen hokje was net te doen of hij op een knopje drukte en vervolgens liet hij zich dan langzaam door zijn knieën zakken...... de gezichten van de kinderen in de hal.... 'huh? Is daar een lift?' en ze probeerden dan of ze die konden zien. Soms deed hij of hij de trap afliep.... al lopend steeds verder door zijn knieën zakkend..... hetzelfde resultaat.... stomverbaasde kinderen. 
Andere keren deed hij net of hij hard tegen een deur aanliep.... bezorgde gezichten.... niks aan de hand. 
Zo had hij altijd wat..... geweldig! 



Donderdag 29 oktober 2020:

Wereld psoriasisdag
Internationale internetdag
Dag van de zorgondernemer
Nationale controllersdag
Wereld balletdag
Brain awarenessweek

2 opmerkingen:

  1. Een baas die iedereen zich zou wensen. Verslapen is menselijk, overkomt iedereen wel eens
    Dat het net Beelen moet zijn, tja, dat wordt hem niet in dank afgenomen. Is hij niet degene die graag grappen uithaalde met anderen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had een topbaas, echt! Mijn werk ervoor trouwens ook hoor..... ik was lang ziek en kreeg problemen met de controle-arts die de bataling stopzette, maar ik kreeg gewoon mijn geld van de baas "We zien wel of en hoe we het terugkrijgen". En als ik mij niet goed voelde stuurde mijn chef mij naar boven (daar woonde hij) en mocht ik op de bank slapen tot ik opgeknapt was.
    Maar met de zwembadbaas heb ik ook veel lol gehad. Ook nog een tijd met hem gezwommen, maar hij mankeerde van alles waardoor hij niet meer kwam....maar als hij er was haalde hij weer allerlei kwajongensstreken uit. Als ik mij niet vergis wordt hij dit jaar 86. Hij heeft ook nog een tijd 2 huizen bij mij vandaan gewoond.
    Beelen haalt inderdaad grappen met anderen uit. Er wordt ook wel gedacht dat dit een stunt van hem is....ik weet het niet.
    Maar ik weet dus dat het kan.... zo snel na elkaar. Maar bij hem was het niet iets te laat.

    BeantwoordenVerwijderen