Zoeken in deze blog

donderdag 22 oktober 2020

Administratie

Al vaker zei ik.....ik ben geen administratief wonder, ik heb een hekel aan formulieren en met belastingzaken ben ik zo ongeveer de grootste onbenul die er rondloopt. Elke brief waarbij ik iets moet doen/uitzoeken bezorgt mij al de kriebels en zweetdruppels. 
Vorige week kreeg ik een pensioenfondsbrief...... van een pensioenfonds wat mij helemaal onbekend was. 
Herinnering.... er stond post voor mij klaar op de site, een pensioenoverzicht....ik diende in te loggen met mijn DigiD. 
Hm..... herinnering....ik had nog niet eerder bericht van ze gehad, dat wist ik heel zeker, want ik kende de naam niet eens.  Ik kon ze wel vinden op internet, ze bestonden wel en het leek betrouwbaar. Eerst dan maar proberen in te loggen........ dat ging dus niet want ze hadden mijn BSN niet. Dat is lekker....ik kreeg ook niet de kans het in te vullen....niet dat ik dat zo snel doe, maar toch..... dit was wel erg simpel, ik kon er niks mee. Broer gevraagd of hij er meer van wist..... die zocht even via een andere site op hoe het met mijn pensioen zat en er bleek van een ander pensioen voor mij niks bekend te zijn. Toch jammer....ik hoopte nog ergens een onverwacht pensioen te ontdekken....... ik weet dat ik ergens werkte waar vrouwen niet in het pensioenfonds gingen, mogelijk was dat op het eind veranderd, maar toen werkte ik nog maar één dag in de week. De baan ervoor (geen idee of die aan pensioen deden) heb ik maar 2 jaar gewerkt, dus veel kan het niet zijn..... maar misschien van Ed...... hij heeft wel andere banen gehad....niet lang, maar toch.... 
Niet dus..... blijkbaar blijft het pensioen dat ik al ontvang het enige. 
Ik stuurde een mail naar dat pensioenfonds met o.a. de vraag of ze mij een andere manier van inloggen konden sturen of het overzicht per mail. 
Vandaag een brief van mijn eigen pensioenfonds...... de brief moet ik als niet verstuurd beschouwen..... ze hebben dezelfde pensioenadministrateur en er is een foute koppeling van adressen gemaakt (of zoiets). Excuses etc. Ze hadden het zelf al doorgegeven aan de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Nou, ze worden bedankt, ruim een week lang liep ik rond met een groot vraagteken boven mijn hoofd....... ik snapte er niks van en bleef zoeken..... broer aan het werk gezet...... voor niks. 

Het gaat toch wat raar allemaal..... mijn bestelling bij de apotheek bleek niet doorgekomen te zijn.... ik kreeg maar geen bericht dat ik het op kon halen...... ik snap dat het niet altijd in voorraad is en dus iets langer kan duren, maar dit duurde erg lang en ik had het ondertussen nodig..... toch maar even bellen dan..... nee.... ze konden niks vinden, maar het werd in orde gemaakt, de volgende dag kon ik het halen en ik heb nu mijn wekelijkse spuit weer kunnen nemen (paar dagen te laat). 
Mijn melding dat mijn stopcontact weer stuk was is blijkbaar ook niet aangekomen bij de elektricien, want die heeft nog niks laten horen.......nog geen afspraak, niks! Ik wacht het nog even af, want ik heb nu geen zin meer in dat geregel en weer uitleggen etc.  Ik red het prima zonder dat stopcontact.
Maar de bestelling aan de apotheek (via een site) en de melding aan de woningbouwvereniging (per telefoon) was op dezelfde dag...... wonderlijk. Zo wordt mijn enthousiasme voor regelen en uitzoeken er echt niet beter op! 

Maar ik was donderdag best wel lekker bezig...... kleding uitgezocht en een zak gevuld met kleding die weg kan. Een doos met van alles wat uitgezocht.... dat ruimde ook.....het ging lekker totdat ik weer eens iets voor een ander moest zoeken....... ik had mij wel voorgenomen dat niet meer te doen,. maar er zijn uitzonderingen. Oei.... waar had ik dat gelaten...... van alles opzij gehaald, maar bij de eerste poging niks gevonden.... wel een grotere troep achterlatend....zucht, hoe vaak gaat dit nog gebeuren? Een hoop werk zonder dat ik opschiet. Eerst maar lunchen (dat zou ik bijna overslaan) en dan zien we wel weer verder. 
Bij de tweede poging lukte het ook niet..... ik was nu toch overal geweest.... eerst maar eens douchen, ik voelde mij niet zo fris meer. Tijdens het douchen kreeg ik een ingeving.......  meteen de kraan dicht en gekeken......fout.... het leek erop, maar was het niet. 
Ik besloot te stoppen..... morgen is er weer een dag.....ik ging steeds op dezelfde plekken kijken. 
Het vervelende is dat ik dit soort dingen altijd heb als ik iets voor een ander zoek. Ik kan voor mijzelf ook wel eens iets even niet vinden, maar dan kijk ik er meestal even overheen en heb ik het toch snel.
Dit is iets dat ik gewoon moet hebben..... dit mag niet weg zijn....en het was niet gek dat hierom gevraagd werd, daarom ben ik ook gaan zoeken.... ik heb het zelf ook regelmatig nodig, vooral de andere spullen die erbij zitten..... oké...nu even niet, alles is nu anders en doordat ik nu dat allemaal lang niet nodig heb gehad is dat natuurlijk een paar keer verplaatst om wat voor reden dan ook. Bij regelmatig gebruik is de kans kleiner dat het spoorloos is. Ik had alles bij elkaar gedaan met de bedoeling het op mijn gemak uit te zoeken. Ik zal het dus onuitgezocht overhandigen, want voor dat uitzoeken heb ik echt even tijd nodig, dat doe ik wel als ik het weer terug krijg. 


Quote van de dag:


Vrijdag 23 oktober 2020:

Wereld Champagnedag
Internationale dag van de sneeuwluipaard
Dag van de jeugdbeweging (BE)
Wereld moldag


2 opmerkingen:

  1. Geen papieren-interesse dus. Je bent niet de enige, mijn man schoof alles op mij af. 'Vroeger had je die troep niet,'zei hij en dat was voor een deel waar, je kreeg de meeste informatie via het bedrijf waar je werkte.
    Niet dat ik nu de dingen allemaal snap maar tot nog toe lukt het. (afkloppen).
    Zoeken naar iets ken ik ook, meestal ie iets, papier of voorwerp te goed opgeborgen en kan ik het niet meer vinden. 🙄

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, ik word niet enthousiast van papieren.
    Ik had weer een ingeving, maar daar lag het ook niet! :D

    BeantwoordenVerwijderen