Zoeken in deze blog

maandag 26 oktober 2020

De reparateur

'Ze zijn mij vast vergeten.....of de woningbouwvereniging vergat het door te geven' ...... ik besloot nog even te wachten met bellen, woensdag zou het 2 weken geleden zijn dat ik het doorgaf dat mijn stopcontact weer stopte. 
Ze zouden bellen voor een afspraak, maar ik zei al tegen iemand..... "het zijn Volendammers, die staan moet je rekenen zo ineens voor je neus". 
Daarom had ik de bank toen al opzij geschoven, dat scheelde dan weer, de rest moest dan maar even snel. 
Die bank had ik geen last van, maar het duurde nu wel lang. 
Maandagochtend ging de telefoon...... jawel..... de elektricien! Die wilde natuurlijk een afspraak maken. 
"Ik kan er over 4 minuten zijn!" ...... proest...... "Dat is wel erg snel, ik moet nog wel even ruimte maken" "O, rustig aan!"  Dat stopcontact zit boven een secretaire en daar staan bovenop wat dingetjes,,,,, dat moest natuurlijk weg. 
Snel de kratten met schoenen uit de gang en ik zette de meterkast vast open. 
Daar kwam hij......uit de coronahaard van 6 km. verderop... hij was in die tussentijd al bij het verkeerde adres geweest 😂.  Allebei een mondkapje op en ik vertelde wat er was gebeurd...... hij maakte het stopcontact open, keek eens en keek daarna naar het plafond....om precies te zijn naar de lamp. Ik begreep het..... de vorige reparateur zei dat de draad waarschijnlijk via die lamp liep. Hij leende even een trap van mij (die toevallig in de buurt stond) en ging verder bij de lamp...... het bleek een rotte lasdop te zijn.... nieuwe erop en klaar. Stroom eraf was niet nodig 😂(ik heb EHBO), koffie hoefde hij niet. 
Mijn stopcontact vond hij toch wat gammel (niks van gemerkt), dus een hele nieuwe erop/erin..... wit dacht ik, maar nee...... gebroken wit,  want dat paste mooier bij mijn behang! Nou, daar zou ik zelf nooit aan gedacht hebben. 
Ik ben altijd heel nieuwsgierig en wil overal van leren, dus ik vroeg wat er precies aan de hand was..... hij legde het uit, liet het zien, knipte de lasdop doormidden zodat ik het beter kon zien......het veertje zag ik.... hij legde uit hoe het kan komen..... maar het kan ook gewoon van ouderdom stukgaan. Ik ben nog niet zo ver dat ik het nu zelf kan repareren, maar ik heb wel weer wat geleerd! Eerlijk gezegd wist ik niet eens hoe een lasdop eruit zag! Het klinkt als iets groots, maar het is maar een piepklein dingetje.

Dat ging best snel...... ik kon alles weer op zijn plaats zetten..... bank weer terug....lekker.... alles weer normaal! 

Quote van de dag:



Dinsdag 27 oktober 2020:

Wereld ergotherapiedag
Werelddag voor audiovisueel erfgoed

2 opmerkingen:

  1. Haha, Volendammers zijn eigenzinnig, begrijp ik 😁. Als ze het werk maar doen.
    Je hebt nu een beter stopcontact en je weet meteen wat een lasdop is. Wie weet waar het ooit handig voor is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, klopt! Ze hebben humor, dat wel, maar doen waar ze zin in hebben..... dat merk je al aan het verkeer daar. Aan de verkeerde kant van de weg fietsen, midden op straat auto's stilstaan voor een praatje.....dat is normaal.
    Ik wil graag alles weten...... ik herinner mij van lang geleden een gesprek tussen een stel mensen waar mijn broer en ik bij stonden te kijken met een gezicht van 'waar hebben ze het over'. Nu weet ik in elk geval wat een lasdop is.
    Overigens vond ik dat stopcontact ook typisch Volendams... dat hij lette op het behang.....die vrouwen zijn over het algemeen heel precies (en schoon en netjes). En zelfs als hij geen ander stopcontact had dan deze dan vond ik het nog knap dat hij daar aan dacht. Ik heb het weer gehad..... nu blijft het hopelijk wel goed!

    BeantwoordenVerwijderen