Zoeken in deze blog

zondag 18 oktober 2020

Mijn huis

Bij mij is het nogal een rommeltje, niet alles past bij elkaar en hier en daar is niet alles meer in perfecte staat en daarbij is het nog vol ook.  Ik vind het geen enkel probleem.......comfort en gezelligheid vind ik belangrijk dan perfectie. En als ik heel eerlijk ben vind ik een huis waarin alles perfect bij elkaar past vaak helemaal niet gezellig. En een 'kaal' huis vind ik helemaal niks....... zo ongezellig.  
De prijs speelt natuurlijk ook een rol...... ik ga geen dure meubelen kopen. Toch is het niet zo dat ik alles maar neerzet....... er zijn dingen die ik zelfs niet aanpak als ze gratis zijn....nou ja, misschien als ik het heel hard nodig heb, maar wat ik echt niet mooi vind komt er niet snel in. Ik hou bijvoorbeeld niet van chroom aan meubels..... en niet van dunne poten onder een bank..... dus dunne metalen poten is helemaal  niks voor mij. Banken moeten er bij mij stevig uitzien...... geen of nauwelijks poten.... een bank waar je je op kan laten vallen...plof....moet kunnen. De bank die ik vorig jaar op de rommelmarkt kocht voldeed aan alle eisen..... stevig, nauwelijks poten en zwaar, een mooie rode kleur, hij zit lekker en was nog goedkoop ook.
Ik hou van warme kleuren..... (oker-) geel, (donker-) rood, groen, bruine tinten..... dat heeft mijn voorkeur. Ik hou niet van blauw in huis..... de ene kleur blauw is de andere niet natuurlijk, er zijn tinten blauw die ik zelfs lelijk vind, maar bijna altijd vind ik blauw een kille kleur en daarom wil ik het niet in huis. Blauwe kleding heb ik geen moeite mee, maar spullen in mijn huis liever niet. Iets kleins mag blauw zijn.... ik schrik niet van een blauwe thee- of handdoek en als er ergens per ongeluk iets blauws bij zit is dat ook geen probleem, maar niet te veel. 
Boeken zijn voor mij ook belangrijk....ik lees graag, maar ik vind een volle boekenkast ook gezellig! Mijn boekenkasten zijn wel wat rommelig omdat niet alles erin past...... maakt mij niet uit, hoewel het mij heerlijk lijkt om nog meer ruimte te hebben voor boeken. Een eigen bibliotheek..... heerlijk, maar dan komen er toch ook nog boeken in de huiskamer..... een kamer zonder boeken wil ik niet. 
En herinneringen...... zoals foto's, familiespulletjes, knutselwerkjes, lieve cadeautjes.......  het hoeven niet altijd dingen te zijn die ik mooi vind.... de herinneringen die erbij horen, het verhaal... dat vind ik belangrijk. 
Ik laat graag dingen staan die ik de volgende dag weer ga gebruiken.... dat ga ik tussendoor echt niet opruimen. 
Soms is het wel eens te erg, dan vind IK het zelfs te erg...... dan moet ik weer eens opruimen en uitzoeken....... er is altijd wel een ruimte in huis waar ik dat nodig moet doen. Soms is het op meer plaatsen in huis tegelijk, dat wordt wat lastiger, maar ach..... niemand heeft er last van.... wie er niet tegen kan die blijft maar weg! Ik voel mij nog altijd thuis in mijn eigen huis en dat is waar het om gaat!
Ik hoef mij in elk geval nooit te vervelen, want er is altijd wel wat achterstallig opruimwerk, maar ook is er altijd wat te lezen of te knutselen. Ik vind het leuk om een dagje (of langer) weg te gaan, maar als het om wat voor reden dan ook niet kan is dat geen probleem, ik vermaak mij prima. Ik heb het geluk dat ik een goed uitzicht heb, ik kan dus ook lekker naar buiten staren en dagdromen. 
Mijn huis is eigenlijk één grote hobbyruimte......overal is knutselmateriaal te vinden. Ik wil dat allemaal naar 1 kamer verhuizen, zodat het wat overzichtelijker wordt, maar dan moet ik eerst die kamer ruim hebben. Zo is er dus altijd wel wat te doen. 
Ik zou niet graag mijn meubelen allemaal willen vervangen..... er is natuurlijk wel eens iets aan vervanging toe, maar alles nieuw in één keer...... dan is het mijn huis niet meer. Veel meubels heb ik al erg lang...... mij verveelt het niet. Er zullen altijd dingen zijn die er blijven staan.....mijn spullen, mijn huis...... het huis waar ik mij fijn voel!

Quote van de dag:



Zondag 18 oktober 2020:

Nationale géén baarddag 
Wereld menopauzedag
Dag van het natuurboek
Europese dag tegen mensenhandel
Wereld okapidag
Dag van de chocoladecupcake
Wereld missie zondag
Dag van het ploegpaard
  


2 opmerkingen:

  1. Daar kan ik me heel goed een voorstelling van maken, van onaffe dingetjes. Ik begon daarmee toen ik kinderkleren naaide, telkens alles opruimen was geen doen dus liet ik het staan voor de volgende dag. Nu zijn het de foto's, de keukentafel is voor de helft bezet met notitieboekjes vol aantekeningen... Wat je zegt: het is MIJN huis en daar voelik me goed bij.
    Kleuren zeggen me minder, ik zit nog steeds opgescheept met een lelijke vloer (maar ja, wat kost een nieuwe wel niet)en daar past niets bij. Dus laat ik het maar zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ook een lelijke vloer.... al zolang ik hier woon. De woningbouwvereniging vond dat het woningverbetering was en ik had het maar te accepteren..... donkergroene glanzende plavuizen. Te donker en te slecht van kwaliteit..... soms springt het glazuur er spontaan af en die plekken zijn oranje/steenrood. Nou ja, blauw had ik erger gevonden, maar hier ben ik ook niet blij mee. Ik laat het ook zitten, inderdaad te duur en alles moet dan uit de kamer en keuken.
    In de gang en wc hadden we het zelf al gedaan voordat Edwin op komst was.....dat was maar een klein stukje en toen wisten we gelijk of het te doen was. Nou ja, toen kwam Edwin en is het zo gebleven. Lichte kleden erop..... dat is het enige.

    Gewoon lekker dingen laten liggen, dat maakt het juist gezellig vind ik, ik wil niet in een toonzaal wonen, er wordt geleefd.

    BeantwoordenVerwijderen