Zoeken in deze blog

dinsdag 27 oktober 2020

Pakjesdag

 2 pakjes verwachtte ik dinsdag....... 2 verschillende bezorgers, want Xenos heeft tegenwoordig een andere bezorgdienst. Dat gaat wel heel prettig.... eerst de melding welke dag het komt en dan 's morgens een mail met de tijd.....in dit geval tussen 10.45 en 11.45.  En een link waar je het vrachtautootje kan volgen....... toen ik keek was de chauffeur (ik wist zijn naam ook al..... misschien niet belangrijk, maar ik vind het wel leuk!) in Edam en waren er nog 4 klanten voor mij.  En nu zou hij tussen 10.45 en 11.15 komen, hij lag dus keurig op schema. 
Geen haast nog..... een tijdje later keek ik weer en had ik nog maar 1 klant voor mij...... hij was duidelijk onderweg naar Monnickendam. Leuk om even te blijven volgen..... hij reed Monnickendam in...... eerst naar een andere wijk. Toen hij daar zijn pakje had afgeleverd stond er dat ik de volgende was en werd de route die hij zou volgen ingekleurd....... ja hoor, hij reed de straat in. Ik stond alvast op......... het beeld zal natuurlijk altijd ietsje achterlopen, als hij zo dichtbij is kan dat enkele tientallen meters schelen schat ik. 
Ja hoor, daar was hij...... hij kreeg de kans niet om te bellen..... mooi geregeld. 10.48..... perfect op tijd

Het  andere pakketje liet langer op zich wachten..... tegenwoordig laat postnl heel lang zien dat het 'vandaag' komt, zonder tijd erbij (dat stond er een keer een paar dagen, daar was ik niet blij mee)..... meestal komt dan na het middaguur een tijd, maar ja, dan zijn ze er vaak al bijna en zit ik al de hele ochtend te wachten. Ik snap best dat het vaak moeilijk is om nauwkeurig te plannen en ze hebben het druk, maar ze deden het eerst toch beter. Ook de 2 chauffeurs die altijd zo vlot en vriendelijk waren zie ik al een tijdje niet meer....... niet dat de anderen niet goed zijn, maar die 2 vielen op doordat ze altijd zo snel waren. 
Rond half 3 kwam er dan toch eindelijk een tijdstip bij te staan...... tussen 20.10 en 22.10..... hellup! Bezorger is onderweg zeggen ze dan. 
Om 21.15 was het er dan eindelijk...... ik kon gaan slapen.... maar ja, eerder was ik slaperig en toen niet meer 😂.... dan maar lekker tv kijken op de bank.... zal wel meer luisteren dan kijken worden, want meestal vallen mijn ogen dan snel dicht. 

Quote van de dag:


Woensdag 27 oktober 2020:

Wereld judodag 
Internationale dag van de animatie
Week van de pleegzorg
Knotsgekke hobby- en kaartendagen

10 opmerkingen:

  1. Pakjesvermaak, echt iets voor deze dagen. ☻
    Maar ik ben het met je eens dat het handig is. Vergeleken bij een paar jaar geleden, toen mocht je al blij zijn als je de leveringsdatum wist.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mee eens, voorheen moest je het helemaal maar afwachten. Maar Postnl is er op achteruit gegaan, dat is jammer en ik vind 's avonds niet echt logisch (tenzij het op verzoek is, maar daar moet je dan vaak extra betalen). Die andere was echt perfect..... ik kon alles volgen, wist precies waar hij was.
    Ik bestel nu wat vaker online, zelfs de boodschappen...nou ja, dat was nog maar 1 keer, morgen brengen ze het. Kijken of dat bevalt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze keer heb ik het bij de Jumbo geprobeerd, ik ben erg benieuwd. Ik wist niet dat hij in ons dorp bezorgde.
    AH was goed genoeg, zeer vriendelijke bezorgers. Maar Jumbo ziet er wat goedkoper uit. Niet veel, om het beter te beoordelen moet je naar de winkel zelf maar die hebben we hier niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jumbo schijnt hier ook te bezorgen, die hebben we in Amsterdam-Noord en Purmerend.
    Zodra het kan wil ik Picnic proberen, daar hoor ik goede berichten van..... maar ik sta nog in de wachtrij

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ook.... 😯 En dan is er nog Crysp.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Crysp..... die ken ik niet..... even opzoeken of die hier in de buurt is.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Meer een verswinkel, als ik het goed begrepen heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. In elk geval erg veel vers. Moet net als Picnic via een app. Ze zeggen 'waar je ook woont'.
    Maar wel vanaf 50 euro..... dat is wat veel meestal.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het zou fijn zijn als de plaatselijke supermarkten zelf weer bezorgden, gezien het grote aantal ouderen.
    Maar ik kan me de hoge kosten voor de winkels wel voorstellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wij hebben hier alleen Deen en die bezorgt....vanaf 20 euro al (dan 4 euro kosten)..... boven de 70 euro is het gratis en boven de 40 is het 3 euro.... dat is schappelijk, maar ik denk dat er voor hun geld bij moet.
    Maar het is een mooie service.

    BeantwoordenVerwijderen