Zoeken in deze blog

zaterdag 31 oktober 2020

Voorbereidingen

Het was al zeker dat ik met Sint Maarten (11 november) de traktatie buiten zet (tenzij het stortregent) en dat ik het wil versieren, maar het was even puzzelen hoe ik het ging versieren en dan vooral waar de lantaarntjes en lampions moeten komen. Aan en op de tafels is niet handig...... als er een paar tegelijk in de bakken staan te zoeken/graaien valt het op de grond of hangt het in de weg...... maar waar dan? Ik heb nergens iets waar ik zoiets aan kan hangen.
Ineens wist ik het........ ik heb een groot wasrek en dat zet ik neer..... daar kan ik van alles aanhangen! Één deel van het rek zet ik hoog..... leuk om de lampionnen wat hoger te hangen. 
Een grote lantaarn (met ledkaarsen) kan wel onder de tafels. 
Ik heb ballonnen en vlaggetjes..... de vlaggetjes kunnen ook aan de tafel gehangen worden, maar de rest gaat aan het rek. In de lampions doe ik altijd knipperende fietslampjes. 

Zelf stam ik nog uit de tijd dat we met echte kaarsjes in de lampion rondliepen. Gelukkig zat er gewoonlijk een staartje onder aan de lampion zodat bij harde wind de lampion op die manier vastgehouden kon worden. Toch gingen er altijd wel weer lampions in vlammen op. Ik heb eigenlijk nooit gehoord dat er ongelukken door zijn gebeurd, maar dat kan mij ook ontgaan zijn. Maar de batterijlampjes van nu zijn natuurlijk veel veiliger. 

Ik heb alles al in huis.... schaal snoep, doos met zakjes chips en schaal met kleine spulletjes..... zoek maar uit. Wel vroeg, maar ik hou er niet van om dat op het laatste moment nog te doen.
Ik moet nog een briefje maken waarop ik zet hoeveel ze mogen pakken. Ik twijfel nog..... als het er net zoveel/weinig zijn als de laatste jaren mogen ze hun tas vullen, maar nu de kinderen waarschijnlijk meer in eigen wijk blijven kunnen het er veel meer zijn. 
Als het toch niet door kan gaan of als het erg slecht weer is dan zal ik veel over hebben, maar het blijft allemaal erg lang goed en de kleine cadeautjes bederven natuurlijk helemaal niet. 
 
Ik herinner mij dat ik vroeger een paar goedkope lampions in huis had om aan een kind te geven dat alleen nog een zwartgeblakerd stokje had.  Wij liepen vroeger door heel Monnickendam....natuurlijk niet elke straat en elk steegje, maar wel het grootste deel. Op een keer hoorden we dat we ergens een dubbeltje kregen i.p.v. snoep...... daar gingen we natuurlijk snel naartoe. Het was een adres dat eigenlijk altijd overgeslagen werd door iedereen.... het lag blijkbaar niet in de route. Die mensen hadden dus niets (of te weinig) in huis en gingen dubbeltjes uitdelen. Dat nieuws werd snel bekend..... het werd een dure avond voor ze denk ik. 😂

Quote van de dag:


Zaterdag 31 oktober 2020:

Halloween 🎃
Natuur- en wandelcoachdag
Wereldspaardag
Wereld magie-dag
Internationale Zwarte zee actiedag
Hervormingsdag
Wereldstedendag
UNICEF trick or treat-dag

5 opmerkingen:

  1. Er was van de gemeente uit gezegd dat het door mocht gaan als de ouders op afstand bleven. En nu is er een groep die vind dat het niet door mag gaan een groep dit vindt: 'Dat mag je die kinderen niet ook nog afpakken'.
    Dat laatste vind ik onzin.... heeft niks met afpakken te maken en alles met veiligheid.
    Sommige mensen vinden dat je het licht in de gang aan moet doen als je wil meedoen.
    Ik vind dat als je het door wil laten gaan de mensen het het beste buiten kunnen zetten..... een beetje een middenweg.
    Hoe leuk ik het ook altijd vind, ik zou het logisch vinden als het niet doorgaat..... maar als ze dan toch lopen wil ik op mijn manier wel meedoen en het een beetje feestelijk maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De middenweg is misschien het beste als het doorgaat.Wat het licht met corona te maken heeft snap ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het licht in de gang betekent dan dat je daar mag aanbellen.
    Al blijven de ouders op afstand...... die kinderen niet.... vooral de hele kleintjes niet, die moet je vaak helpen....komen dus dichtbij, ik kan het er niet vanaf anderhalve meter ingooien..... gaan vervolgens naar de buren en verder..... dat zijn wel erg veel contacten voor die ukkies.... met mogelijke verspreiding van het virus.
    Maar als het toch niet maag doorgaan heb ik voor een jaar lang lekkere dingen in huis hahaha.... ook niet erg, het bederft niet.

    BeantwoordenVerwijderen