Zoeken in deze blog

donderdag 19 november 2020

Het Pietenhuis

 Toen ik dit jaar op tv het Pietenhuis zag dacht ik meteen...."oei, dat weten veel mensen te vinden en de kinderen uit de buurt herkennen dat ook meteen!" Dat bleek te kloppen, de dagen erna werd het er druk met kinderen en ouders die een glimp van de Pieten wilden opvangen. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. 
Toen ik het zag dacht ik nog...."Had de techniek dat niet een ander kleurtje kunnen geven en misschien wat erbij verzinnen wat er niet staat?" Ik weet niet wat er mogelijk is, er kan veel, maar het zal vast verschil maken of het rechtstreeks is of eerder opgenomen en gemonteerd. 
Als ze het bijvoorbeeld knalgroen gemaakt hadden en kinderen zeggen: "Kijk mam, dat is hier vlakbij!" dan kan je als moeder zeggen: "Ja, het lijkt er wel op, maar Soestdijk is wit en dit is groen, dus het is ergens anders."
Ik dacht het ook al bij het zien van de haven waar Sint aankwam. Ze kunnen die plaats wel een verzonnen naam geven, maar er zullen toch echt wel kinderen zijn die het herkennen. Dan zou het toch mooi zijn als ze er een kerk in projecteren of zoiets...... dan lijkt het op het haventje, maar is het niet, want er staat een kerk. Het moet natuurlijk wel opvallend afwijken van het echte. 
Het is zo heerlijk als kinderen er nog in geloven....... toen Edwin de leeftijd had dat ik het toch moest vertellen zei ik ook dat we het zo deden om het voor de kleintjes leuker te maken, want het is spannender en leuker als je gelooft, maar als je groot bent kan dat natuurlijk niet meer. Hij snapte het helemaal en was het met mij eens dat het leuker is om te geloven en dat was reden voor hem om het 'de kleintjes' niet te vertellen. Hij vond het jammer dat het dus allemaal niet echt was, maar was er wel trots op dat het nu bij de groten hoorde, dat maakte veel goed. 
We hebben het altijd ervaren als een leuke tijd en omdat Edwin alles leuk vond verzon ik allerlei gekke dingen. Ik heb er al vaker over geschreven, maar in deze Sinterklaastijd gaan er toch weer een paar verhalen in de herhaling...... wie ze al kent die slaat het maar over!

Quote van de dag:

Donderdag 19 november 2020:
 
Internationale dag van de vasectomie
Wereld stop decubitus dag
Internationale mannendag
Werelddag ter preventie van kindermishandeling
Wereldtoiletdag
Wereldfilosofiedag 
Dag van de Beaujolais Primeur
Wereld alvleesklierkankerdag
Werelddag van de stedenbouw (BE)
Dag van de werkplaatschef

3 opmerkingen:

  1. Je zult wel gelijk hebben, zelf verdiep ik me er totaal niet in, geen kleintjes meer in de familie.
    Het lijkt op de tv ook minder aandacht te krijgen of verbeeld ik me dat.
    Wat ik wel zag en wat ik dom vond, waren (ik weet niet meer waar)een paar mooie roetpieten die een pikzwarte krulletjespruik droegen. Als er íéts aan Afrika doet denken....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit jaar moeten we het van de tv hebben. Ja, er zijn nog steeds kroespruiken..... maar ook veel pruiken met ander haar..... de Pieten hebben dan nog wel meestal zwart (of grijs), maar soms lang golvend haar of kort en minder krullend.... allerlei variaties. Maar op tv zijn willen ze steeds verder zijn dan de rest van Nederland, dus daar zou je geen kroeshaar meer verwachten.
    Gisteren op tv een jongen die als veegpiet steeds van facebook gegooid wordt..... ook een foto zonder schmink mocht niet..... die jongen is Braziliaans en heeft een donkere huid.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zelf heb ik een pruik met kleine vlechtjes met gekleurde kraaltjes.... wel zwart.

    BeantwoordenVerwijderen