Zoeken in deze blog

zondag 5 januari 2020

5 januari, weer op honk

5 januari

Driekoningenoptocht (Spanje, Andorra, Tjechië, Polen en in Nederland o.a. in Den Bosch)
Driekoningenavond

De quote van de dag is: 


Ik ben gisteren weer thuisgekomen, ik ben weer in mijn eigen stadje, mijn eigen plekkie.
Het waren leuke dagen in Arnhem, maar nu gaat het gewone leven weer beginnen. Ook prima!

Edwin bracht mij naar het station, hij biedt het wel vaker aan maar meestal vind ik het niet nodig. Nu wist ik dat hij toch de deur uitging en dan vind ik een stukje omrijden voor hem niet zo erg....als hij lekker zit en hij moet voor mij de deur uit heb ik er meer moeite mee. Hij doet het graag voor zijn oude moedertje, maar er gaan bussen zat die naar het station gaan, dus blijf maar lekker zitten!
Nu bracht hij mij dus wel, kon hij gelijk een iemand helpen die de weg vroeg......hij was al weer ingestapt toen ze mij de weg vroeg....ik wist het wel te vinden en het begin van de uitleg ging goed, maar daarna moest ik even denken hoe ik dat moest uitleggen....op dat moment kwam Edwin erbij.....en hij begon precies hetzelfde (dat had ik dus goed gedaan) en de rest kwam ook vlot.
Daarna moest ik nog een kwartiertje op de trein van 13.01 wachten. Ik had een zitplaats....er was plaats zat....bij elk volgend station werd het moeilijker een plek te vinden, maar ik zat!
om 14.05 was ik op Amsterdam Centraal.....door naar de metro....ik stond nog op de eerste roltrap toen ik al zag dat ik maar 1 minuut had....op de tweede roltrap zag ik hem aankomen....beneden snel ernaar toe....ik kwam 3 seconden tekort 😂 ..... en moest 6 minuten wachten, dat is dus geen probleem. Station Noord heeft eindelijk banken voor de wachtenden.....nou ja, als het druk is is het veel tekortvoor alle wachtenden, maar er is nu tenminste iets! 7 minuten wachten.....maar hij kwam al na 2 minuten....de rest van de tijd kon ik in de bus wachten, wel zo prettig. Ongeveer 14.45 was ik thuis....vlot gegaan.

Meteen maar boodschappen gedaan, want verse groente en fruit had ik natuurlijk niet meer en als ik eenmaal zit heb ik geen zin meer. Even op de fiets....het was een beetje regenachtig.
En daarna natuurlijk lekker op de bank met een thermoskan thee 😄.

Later heeft Edwin mij nog even geholpen met het vinden van de helpdesk van Wish....... ik kon het niet vinden. Ik had ergens gelezen hoe ik dat vinden kon, maar op die manier lukte het niet....er stond gewoon niet wat er moest staan....ja, dan kan ik niet verder. Ik klikte overal op, maar geen succes. Edwin probeerde het ook....klikte op mijn foto en daar kwam de helpdesk tevoorschijn.....ja, dat was het enige waar ik zelf nog niet op geklikt had! 😒 Hij handelde het gelijk maar even voor mij af....top. Er was een bestelling niet aangekomen.....het duurt altijd lang, maar ik betaal daar altijd achteraf en het is altijd ruim voor de uiterste betaaldatum en die datum is vandaag.....dus eerst gezorgd dat dat uitgesteld/gepauzeerd werd en toen Wish zelf inlichten..... wat dankzij Edwin gelukt is. Ik hoef niet te betalen en als het toch nog komt mag ik het houden....goed geregeld.

Verder geen nieuws....Monnickendam was zoals altijd, alles stond nog op zijn plaats....de Grote Kerk, de Speeltoren....alles was er nog gewoon 😊.




Foto's van vrijdagavond (Ming Palace in Duiven)


4 opmerkingen:


  1. Een voorspoedige reis dus, sluit naadloos aan bij de nieuwjaarswensen.
    Leuke foto's.
    'Zalig zijn de vreetzamen' werd hier altijd gezegd. (Grapje hoor. 😉)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De vreetzame mensen.....zeggen wij ook.

    Edwin en Geurtje maakten de foto's. Het was een prima reis!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is fijn om weg te gaan maar heerlijk om weer in je eigen huisje te zijn.Leuke foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mee eens Lia......thuis is het dan ook weer leuker.
    Ja, foto's gemaakt door Edwin en Geurtje.

    BeantwoordenVerwijderen