Zoeken in deze blog

zaterdag 11 januari 2020

Dankjeweldag, Gouwzeekapel en meer

Van de maansverduistering heb ik niks gezien.....ik zat in ons clubgebouw muziek te maken.
Het scheen tegen te vallen....zoals zo vaak.....ik heb er wel eens de wekker voor gezet, maar bijna altijd gooiden de wolken roet in het eten. De laatste bloedmaan zou ook geweldig zijn..... we stonden met veel mensen bovenop de IJsselmeerdijk....... zoeken...."waar is ie nou?""Zou dat hem zijn?"  Ook dat viel erg tegen dus. Nee..... ik kijk alleen als ik toevallig niks anders te doen heb en ik loop of fiets er niet voor om!

Wel volle maan...... altijd mooi als het helder is. Nee, ik krijg geen weerwolfgevoelens of andere rare dingen.

Vrijdagavond weer lekker gerepeteerd met de Gouwzeekapel.....we hadden een tijdje niks gedaan omdat we even geen dirigente hadden, maar vandaag gingen we weer fris van start, lekker weer! 
Gewoon het één en ander doorgespeeld, niks bijzonders, rustig aan,  maar wel gezellig. Ik ging weer blij naar huis!

Ondertussen was de trekking van de staatsloterij....ik speel mee met 2x 1/5 lot. De kans op een mooie prijs is klein, ik weet het, maar niet geschoten is altijd mis, hoop doet leven.....iemand wint die hoofdprijs en dat lot had net zoveel kans een winnend lot te zijn als mijn loten!
Mijn moeder ging vroeger de buit al verdelen...."Als ik win gaan we lekker winkelen zonder op de prijskaartjes te kijken....en we gaan er niet zelf mee slepen, ik laat gewoon een vrachtwagentje achter ons aanrijden". Voor iedereen had zij prachtige cadeaus bedacht, maar het werd nooit wat.
Ik had deze keer prijs...... 1,50 😂....veel hoger ben ik nog niet geweest. 

Vrijdag moest ook mijn auto naar de garage voor de APK en een kleine grote beurt.  Prima garage heb ik.... doet niet meer dan nodig is, bij veel kosten bellen ze...ze houden er rekening dat ik weinig rij, dus niet alle standaarddingen zijn nodig, maar andere dingen zijn soms juist extra nodig. De kosten zijn schappelijk....het is een uitgave waar ik niet blij van wordt, maar het kan erger! Ze leggen ook altijd uit wat ze gedaan hebben. Ik had lekkage in mijn achterbak, is al vaker gebeurd....waarschijnlijk van mijn derde remlicht..... ze hebben er al vaker iets aan gedaan, maar het begon weer....hij hoopt dat het weer dicht is. Geen grote extra dingen gelukkig en hij is weer helemaal goedgekeurd!  Ik kan hem altijd 's morgens brengen...vanaf 8 uur... ze bellen als ik hem kan halen.
Het is op loopafstand (kwartiertje lopen ongeveer). Ik mocht een ijskrabber/parkeerschijf meenemen ("en pak er ook maar een lekker luchtje bij voor je auto!")......ik wilde naar buiten gaan.....en ging weer terug: "Misschien ben ik veeleisend, maar ik denk dat mijn sleutel wel handig is!" "Sleutel? Wat gek....daar vraagt nooit iemand om...raar hoor!" Grijnzend liep ik weer naar buiten..... ik had de "Rode leeuw" al zien staan, aan de andere kant van het water.  Blij dat ik weer een jaar mag rijden (als er niks raars gebeurt). 

En nu is het alweer 11 januari:

Dankjeweldag
World Sketchnoteday
Dag van gelijkheid op het werk
Leer je naam in Morsecode dag. (.- -. ...)


Quote van de dag is:










4 opmerkingen:

  1. Jij had een blij gevoel door de muziek en ik van gym. Dat was donderdag ook weer begonnen.Jammer dat je geen grote prijs hebt gewonnen.Misschien een volgend keer.
    groetjes lia.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Net iets te weinig gewonnen voor de garagekosten, jammer hoor. Ik had 3,50, ook niet mis. 😄
    De maan heb ik ook niet gezien, valt te vaak tegen, dat klopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lia, van muziek wordt ik vaak blij, maar de ene repetitie is nou eenmaal leuker en gezelliger dan de ander. Sporten kan ook een blij gevoel geven, ik heb dat met zwemmen.
    Ik blijf hopen op een prijs waar ik echt wat aan heb.....je weet maar nooit! Ik ben tevreden hoor....een dak boven mijn hoofd en ik heb te eten..... maar iets meer is op zijn tijd ook wel fijn, na zo lang een laag inkomen zijn er wel eens dingen aan vervanging toe en dat is dan lastig. Maar ach.....het kan erger....., maar dromen kan altijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bertie, nee, de garagekosten lagen duidelijk hoger hahaha, zo wel mooi geweest zijn. Als de onkosten aan de auto te hoog worden gaat hij weg, dan ben ik autoloos, maar tot nu toe heb ik geen grote rekeningen gehad, dus hij mag nog blijven. Hoewel ik niet veel rij, zo ik hem wel missen!
    Wow, 3,50....dat is al veel meer hahaha.
    De maan scheen weer tegen te vallen.....dat is elke keer! Ik doe ook steeds minder mijn best om te gaan kijken.

    BeantwoordenVerwijderen