Zoeken in deze blog

zaterdag 25 januari 2020

Herinneringen

Mijn fietstassen waren gevuld, ik bracht mijn winkelwagen terug en daar stond een man...... hij leek even te wachten....ik vermoedde dat hij mijn kar wilde overnemen. Ik lette eigenlijk niet zo erg op hem. Toen ik dichterbij kwam zei hij "Dag Ans" .......verbaasd keek ik hem aan....."Hé.....dat is lang geleden, ik had je niet eens herkend!" Dat is erg....niet herkend en ooit kende ik hem zo goed.....erger nog, hij was nauwelijks veranderd, dus hoe kan ik hem dan niet herkennen? Ik leerde hem kennen op de lagere school, hij kwam bij mij in de klas. We werden vriendjes..... ik mocht naast hem zitten en dat was niet gebruikelijk, want jongens zaten naast jongens en meisjes naast meisjes,, maar daar werd niet moeilijk over gedaan (goeie school) en volgens mij hebben we jaren naast elkaar gezeten. Na de lagere school was er even geen contact, maar dat was maar tijdelijk. We gingen later samen naar dansles. hij bleef mijn vriendje tot ik een jaar of 16/17 was denk ik. Hij werkte later ook wel eens als badmeester bij het zwembad waar ik werkte, hij speelde bij de fanfare...... ik kan dus gerust wel zeggen dat ik hem goed kende. Met zijn zus zat ik wel eens in de bus, we werkten vlak bij elkaar, op hetzelfde plein. Ik wist dat hij naar Amsterdam gegaan was, maar geen idee of hij daar nog woonde.
Ik schat dat ik hem na 1980 nauwelijks nog gezien heb...... vele jaren geleden nog een keertje toen we ergens met de muziek moesten spelen en hij er ook was, maar toen heb ik hem niet gesproken..
En nu stond hij ineens voor mijn neus...... onverwachts! We bleven even praten, op weg naar huis was ik nog steeds verbaasd hem zomaar tegen te komen!  Hij komt wel vaker in Monnickendam, maar ik kwam hem al die jaren gewoon nooit tegen.



Leuk zo'n onverwachte ontmoeting!


25 januari:
Tegenovergesteldedag 😂
Irish-coffee-dag
Chinees nieuwjaar


De quote van de dag:



5 opmerkingen:

  1. Dat snap je niet, door en door bekend en dan niet herkennen. Of over het hoofd gezien?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik verwachtte hem niet, keek hem ook niet echt aan voordat hij iets zei.....en dan na zoveel jaren....het moest even doordringen hahaha, maar wel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Doordat je het niet verwachte had je er geen erg in.Juist heel leuk om iemand na al die jaren zo onverwacht terug te zien.En dan al die herinneringen komen dan weer te voorschijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, was erg leuk Lia....mijn vriendje van heek lang geleden. Inderdaad herkende ik hem niet doordat het zo onverwacht was.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Facebook:
    Geja Staal Ken ik hem ook ?
    Dit verwijderen of verbergen
    Leuk
    · Beantwoorden · 4 d
    Ans Dekker-Martis
    Ans Dekker-Martis Ja, dat zou wel moeten....Johan Ronday
    Bewerk of verwijder dit
    Leuk
    · Beantwoorden · 4 d
    Geja Staal
    Geja Staal inderdaad die ken ik nog ..... leuk !
    1

    BeantwoordenVerwijderen