Zoeken in deze blog

donderdag 9 januari 2020

Over wachten en taalmalloten



Het nieuwe jaar begint al gewoon te worden, als een nieuwe jas die wat ouder wordt 😂, nog niet sleets, maar niks bijzonders meer.
Woensdag een wachtdag. Ik had wat dingen online besteld en verwachtte 2 pakjes via verschillende bezorgdiensten.
Er zaten weer plastic bakken met deksel bij.....ideaal om veel dingen netjes en overzichtelijk op te ruimen. Ik struin alle aanbiedingen af, het lukt elke keer weer. Deze keer met gekleurd deksel, van een soort waar ik er al meer van heb. Grote bakken die goed stapelbaar zijn. Wat kleinere bakken om in een kast te schuiven voor de kleinere dingen.
Het andere pakken was zonder bakken, daar was de aanbieding mij te prijzig, het was 3 kopen + 1 gratis....maar als het dure bakken zijn loopt mij dat net iets teveel op.
Nou had ik nog een bon van 5 euro voor die winkel (bij minimum besteding van 25 euro) die binnenkort zou verlopen, dus eens goed gekeken en ik vond wat uitverkoop artikelen die ik graag wilde hebben voor die prijs. Aangevuld met zakken koffiepads kwam ik aan het juiste bedrag waarmee ik dan ook nog gratis verzending had.
Ook het andere pakket had ik met een kleinigheid aangevuld om gratis verzending te krijgen....ik probeer dat altijd! Met de bakken kwam ik een paar dubbeltjes tekort.....een leuk hebbedingetje was afgeprijsd naar 1,20...... 😊, dat is goedkoper dan verzendkosten......ja, ik ben zuinig! Nou zou je dat niet zeggen met al die pakketten die deze week bezorgd worden, maar ze zijn allemaal nuttig en een deel hoef ik pas over 2 weken te betalen en dan heb ik weer geld op mijn rekening.  Daarna heb ik voorlopig niet veel meer nodig, ik kan lekker verder gaan met opruimen. Liever nu met korting kopen, dan later voor de volle prijs.
In de grote bakken met gekleurd deksel komen veel "versierdingen" ....dus voor Kerst, Halloween, Pasen etc. Niet alles zal erin kunnen, maar ik vind het ook handig om kleine dingetjes in kleinere bakken te doen..... dat is prettig als ik niet alles wil gebruiken en zo is het handig sorteren! In die doorzichtige bakken is meteen te zien wat erin zit, dus heel overzichtelijk.
Waarschijnlijk komen zaterdag de zendingen van Ikea, dan kan ik daar ook mee aan de slag.

Beide pakketten waren keurig op tijd. Het tweede pakket werd bezorgt door een vaste bezorger van Postnl...... vriendelijk als altijd, hij komt hier al jaren. Hij schoot in de lach toen hij mijn ogen groot zag worden toen ik de doos zag.... "Nou, die pak ik meteen in de gang maar uit"  "Ja, ik dacht al, die gaat ze niet door het hele huis schuiven".  Ik wist dat het geen klein pakket zou zijn, maar dit was giga! Ik schoof het mijn smalle gangetje in en weer een stukje terug om mijn deur dicht te duwen, want ik kon er niet langs. De deur was niet helemaal dicht, geen ramp.



De doos paste alleen in de lengte in mijn gang, maar dan was hij voor mij te lang om nog bij mijn deur te kunnen hahaha.
Toen de doos open was ben ik lang bezig geweest om alle luchtzakjes lek te prikken, zodat ik niet ook nog eens een pmd-container vol had. Slimme uitvinding....iemand verdient geld met lucht en het is niet eens gebakken lucht....had ik dat maar bedacht 😁.


Jaja, hebbedoos stond erop.....nou, de doos hoef ik niet, ik heb liever de inhoud!
De teksten op de doos zijn goed.....Coolblue had jaren geleden al geweldige teksten op zijn dozen.....het maakt het toch even vrolijker. Goed voorbeeld doet goed volgen, dat blijkt maar weer.





9 januari

Verjaardag Jandino Asporaat
Taalmallotendag/Word Nerds Day

Wanneer ben je een taalmalloot? 
Wanneer behoor je tot het unieke, misschien wel uitstervend ras der taalmalloten?
Waarschijnlijk behoor je tot één der taalmalloten als je voor je gaat slapen eerst nog even heel snel een paar bladzijden uit het woordenboek moet lezen omdat je anders niet kan slapen.
Je bent een taalmalloot als je het een sport vindt om lange gecompliceerde woorden in zinnen te gebruiken.
Wanneer dit op jou slaat dan behoor je tot het ras der 'taalmalloten' en is 9 januari een echte officieuze feestdag voor je!
(bron: dagenvanhetjaar.nl)




De quote van de dag is:





2 opmerkingen:

  1. Cool Blue had idd goeie teksten. Toen ik een artikel terugstuurde kreeg ik een pretmailtje in de trant van : 'U krijgt geld op Uw rekening' in een extra blij taaltje.
    Grote verpakkingen, er wordt over geklaagd door sommigen. Ik vind het niet erg, vindt het wel eens lachwekkend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit was inderdaad lachwekkend. Ik snap wel dat ze niet voor elk artikel de perfecte maat hebben, maar dit was een erg onhandig formaat. Hij ligt nu bij het oud papier.
    Cool blue heeft allemaal leuke dingen....en ze reageren ook altijd (met humor) als iemand iets over ze schrijft, zelf na een ramkraak bij Coolblue in Utrecht reageerden ze met humor, daar hadden een soort personeelsadvertentie van gemaakt.
    De service is goed, een leuk bedrijf. Edwin kocht er al toen het nog een studentenbedrijfje was.

    BeantwoordenVerwijderen