Zoeken in deze blog

vrijdag 31 januari 2020

De Britten gaan exit


Ode an die Freude

André Rieu staat in het Verenigd Koninkrijk met Ode an die Freude (ode to joy) nr. 1 in verschillende hitlijsten.....het is een protest van de Brexithaters.


Donderdagavond een lezing gehad bij EHBO van een fysiotherapeute/gymjuf/sportinstructrice/EHBO-ster en meer en dan speelt ze ook nog in de fanfare!
Die zal zich nooit vervelen! Het was interessant en ze eindigde met een leuke quiz. Er is elk jaar een lezing, maar vaak op dinsdag en dan kan ik niet....nu gelukkig dus op donderdag.

Donderdagochtend had ik mijn jaarcontrole diabetes bij de huisarts..... het gaat beter, maar hij is nog niet echt tevreden......dus een pil erbij...nee niet die waar ik niet tegen kan, maar die andere, die ik nog maar een paar maanden gebruik! Die lijkt goed te werken, maar ik heb iets extra's nodig.
Bloeddruk vond hij een tikkie hoog, maar dat heb ik daar vaker en als ik dan terug moet komen is het goed. Bloeddruk kan snel wisselen..... omdat het bij een nieuwe meting vaak goed is kan ik mij er niet druk om maken....en het was niet echt hoog, maar op het randje. Lang geleden met een 24-uurskastje voor bloeddruk rondgelopen.....het was geen moment hoog, eerder laag! En ik zat echt niet rustig op de bank de hele dag.
Een andere keer kreeg ik een apparaat waarbij ik een week lang een paar keer per dag zelf moest meten.... ook toen was elke meting prima...... dus niks aan de hand!
Met die pil erbij is de kans op een hypo (suikertekort) weer groter.... dus ik moet druivensuiker bij de hand houden...... toen ik een paar maanden geleden met dat middel begon werd ik daar ook al voor gewaarschuwd....daarom at ik die eerste ochtend oor alle zekerheid iets extra's, want het zou een drukke dag worden waarbij ik geen hypo kon gebruiken. Tussendoor wel even gemeten...... het was mij duidelijk dat het wel mee zou vallen bij normaal eten. Maar nu een tweede erbij....ik ga maar even niet zwemmen.....in het water is een hypo mij te lastig en eng. Normaal voel ik een hypo snel, maar als het door medicijnen wordt veroorzaakt gaat het misschien wel sneller....geen idee....ik neem het zekere voor het onzekere en blijf even thuis.



31 januari:

Brexitday
Grote Taaldag
Wiskundedagen
Dag van de schooldirecteur
Zebradag
Dag voor straatkinderen.


De quote van de dag is:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten