Zoeken in deze blog

maandag 20 januari 2020

Paradiso en Vocalmotion





Deze zondag deed ik eens iets heel anders......ik ging naar Paradiso! Daar waren zaterdag en zondag korendagen en zondag zong Bert (één van de mensen van ons "RVS-clubje") en daar wilde ik wel eens bij zijn. Ik zou twee jaar geleden al gaan, maar toen was ik op die dag ziek en vorig jaar deden ze niet mee.
Samen met Petra zou ik gaan (ook "RVS-club").... we spraken af dat ik haar zou sms-en als ik in de tram zat, zij woont dichtbij, dus dan zouden we elkaar voor de deur van Paradiso zien.

Ik was er één keer eerder geweest, jaren geleden samen met Edwin tijdens de uitmarkt (we gingen toen elk jaar naar de uitmarkt, altijd leuk!). Toen waren we in de grote zaal, deze keer gingen Petra en ik naar de kleine zaal. Korendag was in beide zalen, maar Bert zou in de kleine zaal zingen. Het was druk toen we kwamen.....loeidruk! Petra wilde iemand helpen door zijn kaartje vast te houden zodat hij zijn handen vrij had om zijn portemonnee op te bergen, maar dat werd denk ik niet helemaal vertrouwd....het was in elk geval niet nodig, hij stopte het wel zo lang in zijn mond.
We liepen naar boven, naar de kleine zaal, maar er was geen doorkomen aan......de deuren stonden open en er stond een hele meute voor......de deuren konden niet eens dicht!

We konden het koor dat op dat moment zong dus wel horen, maar niet zien.
Toen zij van het podium gingen kwam er ook in de zaal wat plaats.....we konden naar binnen! Nog steeds konden de deuren niet dicht, wij konden nog niet zitten, maar waren binnen. De mensen die pal voor ons stonden hoorden bij een paar mensen op de achterste rij.....zij waren fan van het koor dat op dat moment zong. Toen dat koor klaar was gingen zij ook weg en werd ons alvast verteld dat er 3 zitplaatsen vrijkwamen. Één van hen hielp ons nog door een klapstoel in te klappen zodat ik er zo tussen kon schuiven...als ik moest wachten tot ik kon aanschuiven via het begin van de rij dan was de plaats waarschijnlijk al bezet....dit was goed geregeld....We schoven zo op onze plekken. Later schoven we nog een plaats op toen er weer mensen weggingen zodat er aan de kant van Petra iemand bij kon.....iemand die duidelijk niet lang kon staan, want ze was al op de grond gaan zitten en hoorde bij degene die naast Petra zat.....goed geregeld. We genoten van de koren en van het plezier dat er afspatte! Wij vonden Delirious erg goed..... een feestje! Zij waren maar met z'n vijven, maar echt goed! We hebben allerlei koren gezien en gehoord, zelf een koor dat uit slecht 2 mensen bestond hahaha. Ze zongen jaren 50 liedjes.....ik stam uit die tijd, ik vind dat leuk om te horen. Nooit geweten dat 2 personen al een koor kunnen vormen 😂


Bert kwam de zaal binnen, samen met één van zijn dochters......het was zoeken naar een zitplek, maar het was wel al wat minder druk.
Een leuk koor bleek al met een groter koor in de grote zaal gezongen te hebben, zij waren ook goed!

Ondertussen kreeg ik van Petra een flesje vruchtensap, vers van de pers! Zij gooit er altijd allerlei soorten fruit door lekker! Alleen durfde ik het nog even niet aan, bang dat het verkeerd viel, want ik was niet helemaal in orde...... dus even wachten en dan af en toe een slokje, kijken hoe het viel. Dat werd dus op de terugweg, toen was ik toch bijna thuis en durfde ik het aan...... niet teveel, de rest dronk ik thuis op.....heerlijk, bedankt Petra, je zorgde weer goed voor me. 

Ik raak altijd met iedereen aan de praat, daardoor hoorde ik ook wat wetenswaardigheden over sommige koren (als ik naast een fan zat). Soms ook heel onzinnige gesprekken, zoals toen er een man aanschoof met de woorden "Ik kom naast u zitten"
"Dat is goed, u heeft toestemming" antwoordde ik. "Daar ben ik blij om" ...Zo gingen we nog een tijdje door....ik hou daar wel van.

Ah, het koor van Bert was aan de beurt......Vocalmotion uit Almere. Ook zij  waren goed! We hebben er van genoten en wat een leuke dirigent! Leuke nummers ook en het swingende dansje was top.



Even wat drinken in het café in de kelder..... een lekker kopje thee. 


 Nog even napraten en naar huis. Petra liep met mij mee naar de tramhalte op het Leidseplein...... meteen kwam de tram eraan...."Doehoeg...... tot maandagavond op Facebook!"

Weer een leuke dag!




20 januari:


Blue monday
Dag van acceptatie
Martin Luther Kingdag
Pinguïn bewustwordingsdag
Baarmoederhalskanker preventieweek
Week van het handschrift.


Quote van de dag:

6 opmerkingen:

  1. Jullie hebben heerlijk genoten van een middag vol met muziek. Ik ben daar ooit geweest in mijn jonge jaren.Wally Tax and the outsiders traden daar toen op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was iets andere muziek hahaha. Ook goed!
    Dit was wel heel veelzijdig, al die koren hebben toch weer wat anders. Hier hebben we ook regelmatig een korendag (in mei).....ik ben dan wel eens EHBO-er. Dan is het op meerdere locaties....heel leuk, zeker als het mooi weer is. Op al die locaties zijn de hele dag koren.
    Daarnaast hebben we ook een meezingkorendag, dat is ook op meerdere locaties en als het mooi weer is (meestal begin juli)zingen ze vaak buiten, heel gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vreemd idee dat dit in Paradiso georganiseerd wordt, ik denk ook meteen aan vroegere rock en wat daarbij hoorde.🙂
    Korendagen kunnen best leuk zijn, wij gaan er ook wel eens naar toe. Niet te vaak, paar keer per jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De Poptempel......ik denk dat het gehuurd wordt door een koor dat dit organiseert, ik kan mij niet voorstellen dat het van Paradiso uitgaat.
    Vaak heel gezellig die korendagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De korendagen (op zaterdag en zondag) in Paradiso zijn elk jaar in januari en zeer populair onder koren in Nederland om zich aan het publiek te tonen. Je moet zelfs ingeloot worden om mee te mogen doen. We mogen dan slechts 15-20 min.optreden, is 4 nummers, maar hebben het weer met veel plezier gedaan! Bert, tenor bij Vocal Motion

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het was erg leuk! Hier is het ook altijd druk, volgens mij mogen ze hier een half uur. Maar hier is het op verschillende locaties...... waar je ook komt....er wordt gezongen. Ik vond het erg leuk en je was goed te horen Bert.

    BeantwoordenVerwijderen