Zoeken in deze blog

woensdag 8 januari 2020

8 januari. Ik blijf stuntelen,

Echt, ik ben wel heel stom bezig. De wond van de vuurdoorn ziet er goed uit, niet ontstoken of zo, de plek is wat groot voor zo'n doorn, maar dat komt omdat ik vast zat.

Dinsdag had ik een nieuwe stunt:
Ik wilde even lekker in bad aan het eind van de ochtend.... 's middags moest ik nog weg en 's avonds ook, dus was het een goed idee om in bad te lunchen. Ik pakte een nieuwe thermosfles, naar mijn idee met drinkdop en vulde die met hete thee. Vaak blijft het in die dingen niet eens zo heel lang warm, vooral in zo'n kleintje niet, maar warm genoeg om in bad te kunnen drinken nam ik aan.
Ik wilde voorzichtig even proberen of het al drinkbaar was...... en goot de hete thee over mijn borst....auw! Wat een rotdop.....er kwam veel te veel uit en er viel niet mee te mikken.  Ik probeerde het te koelen, maar niet te koud natuurlijk....wel jammer van mijn warme bad. 10 minuten later wilde ik het nog eens proberen, nog voorzichtiger....dat had ik dus niet moeten doen....nu liep de hete thee over mijn kin en hals! Auwauw....sukkel! 1 keer kan gebeuren, maar 2 keer is echt dom!!!
Weer koelen. De lol was eraf, ik stapte uit bad. Het bleef flink gevoelig......niet leuk, maar er was geen blaarvorming...het was wel flink rood!  Beneden pakte ik een plant van de vensterbank, de Aloë Vera. ....sneed er een stuk af, sneed het vervolgens open en smeerde de inhoud op de pijnlijke plekken.....dat koelde lekker....voor even..... nog wat erop en nog wat.....het was een flinke laag ondertussen.  Een paar uur later was alles in mijn huid getrokken en was het alleen nog een beetje pijnlijk als ik er aan kwam.....dat viel dus mee! Ik heb het vaker gebruikt.....bij ernstige brandwonden doe ik dat niet, ik gebruik het alleen als de huid nog heel is en er geen blaren zijn. (bij blaren wacht ik het eerst even af). Het werkt goed, het voelt verkoelend. De plant kreeg ik ooit van iemand die het altijd bij brandwonden gebruikte en regelmatig stekken weggaf.
Nu voel ik het nog wel, maar niet erg.
De thee was 's avonds om 10 uur nog steeds warm....niet heet, maar lekker warm! Deze keer goot ik het maar in een mok.....dat lukte wel!

Ik hoop niet dat ik dit jaar zo blijf doorgaan 😂😅


8 januari

Aardbeiendag
Aarde Rotatie Dag
Typendag
geboortedag Elvis Presley


Zon op 8.46, zon onder 16.47
11 minuten langer licht dan op 1 januari



Quote van de dag:


5 opmerkingen:

  1. jeetje, dat had best slecht kunnen aflopen.Gelukkig geen blaren of nog erger.Jammer van je badder moment.Volgende keer maar weer de mok gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet meer rechtstreeks uit dat flesje!!! Ik had aangenomen dat het een drinkdop was, maar dat was dus een foute aanname hahaha, verder een prima flesje, het blijft er lang genoeg warm in.
    Dom natuurlijk dat ik het niet eerst met koud water uitprobeerde en nog dommer dat ik een tweede poging deed zo snel na de eerste.
    Ik heb zeker mazzel gehad, brandwonden van heet water kunnen ernstig zijn. De aloë vera deed ook goed zijn best.....dat koelt heerlijk en verzacht de huid. Ik had het al vaker gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je weet toch van die ezel en de steen?
    🤔😁

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, maar ik ben dan dus geen ezel, want ik deed het twee keer en een ezel doet dat juist niet:
    Een ezel stoot zich in 't gemeen niet twee keer aan dezelfde steen!

    BeantwoordenVerwijderen