Zoeken in deze blog

woensdag 29 januari 2020

Ditjes en datjes


We zijn alweer druk aan het oefenen voor ons voorjaarsconcert op 4 april.
Alweer een nieuw muziekstuk dinsdag....dat wordt flink oefenen! Het lukte nog niet allemaal, maar veel ging al beter dan vorige week. Het thema is musical....ik hou d'r van!
Eigenlijk hou ik van veel soorten muziek.....bijna alles! Afhankelijk van mijn stemming, maar het kan ook mijn stemming beïnvloeden! Muziek die we spelen vind ik niet snel verkeerd.....hooguit vind ik dat ik geen fijne partij heb, maar de muziek kan ik dan toch mooi vinden. Ik heb een hekel aan erg lange noten..... soms zijn er stukken waarbij ik extra zuurstof nodig heb....lange noten die zo lang duren dat mijn adem opraakt, hellup! Stiekem haal ik tussendoor vaak toch adem, het moet soms wel en dan bij voorkeur op een plek waarbij het niet erg opvalt...... als er meer mensen die noot hebben kan dat wel (tenzij we het allemaal tegelijk doen 😂)

Toch maar even rustig aan doen, er sluimert iets griepachtigs. Maandagochtend overviel het mij ineens.....zo was er niks aan de hand en zo hoestte ik mij de longen uit het lijf en was ik koortsig....het was wel snel weer over, heel vreemd. Dinsdag was ik niet in topconditie.....alsof ik een beetje verdoofd was.....en 's avonds op de muziek had ik het afwisselend te warm en te koud.....geen moment was het lekker. Ik werd met de minuut stijver, overal spierpijn....... ik bleef niet lang, wilde graag naar huis. Gelukkig was ik met de auto.....snel thuis.....lekker mijn pyjama aan....op de bank bij de tv...... zzzzzz.....zzzzz..... om half drie was ik weer wakker.....een stuk fitter, maar niet echt fit en nog steeds afwisselend warm en koud.
Ach, het kan erger, maar het is wel reden om even extra goed voor mijzelf te zorgen. Zolang het niet erger wordt is het geen probleem, dus ik zal de rondlummelende virussen eens even laten weten dat ze een aanval op mij beter uit hun hoofd kunnen laten (hebben ze wel een hoofd?), daar staat de doodstraf op! Kill and attack! (andersom is logischer....attack and kill!)

Nee, ik ben niet in China geweest, zelfs niet Chinees gegeten! Geen corona-virus dus, dat is onwaarschijnlijk. Al weken hoor ik hoestende en proestende mensen om mij heen, ik heb het best lang volgehouden!


29 januari:

Week van het vergeten kind
Dag van de lightrail
Antikernwapen-demonstratiedag
Internationale puzzeldag

Quote van de dag is:


3 opmerkingen:

  1. Waren we beiden niet in China, het zal dus een Hollands griepje zij. Waar je evengoed flink beroerd kan zijn.
    Ziek het goed uit zodat je op tijd beter bent voor het voorjaarsconcert.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is pas in april, dus dat zal vast wel lukken....het is ook niet erg en niet aldoor....het zit gewoon een beetje te pesten. Maar ik moet wel even zorgen voor voldoende rust etc.
    Jij ook.....hou het goed in de gaten, hopelijk valt het mee!
    Beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hanny Hasquare Veel plezier en succes Ans, met de hele groep !
    Dit verwijderen of verbergen
    Leuk
    · Beantwoorden · 4 d
    Ans Dekker-Martis
    Ans Dekker-Martis dank je

    BeantwoordenVerwijderen