Zoeken in deze blog

donderdag 12 maart 2020

Alcohol of thee

Het was op het nieuws....steeds meer mensen houden zich aan de richtlijnen voor alcohol.....maximaal 1 glas per dag.
Ik gebruik al meer dan 40 jaar geen alcohol.....eens in de zoveel jaar wel eens een glühwein of met oud en nieuw een glas champagne of zoiets, maar er gaan jaren voorbij zonder ook maar 1 druppel alcohol.
In het begin vonden veel mensen het raar, blijkbaar werd ik niet voor vol aangezien zonder alcohol 😂. Zelfs mensen die wisten dat ik een paar keer iets aan mijn lever had gehad reageerden soms negatief..... lang niet allemaal hoor, maar het kwam voor.
Er was ook iemand die vertelde dat hij het heel ongezellig vond.....en laat dat nou net iemand zijn die heel vervelend wordt als hij teveel op heeft! Niet iedereen wordt gezellig van alcohol.

Een jaar of wat geleden vond iemand zelfs dat ik rode wijn moest drinken, want het was onzin dat ik dat niet wilde, met die lever was niks meer aan de hand, het sloeg nergens op dat ik dat niet wilde!

Huh?....mag ik dat asjeblieft zelf weten?

Voor die tijd dronk ik wel.....ik lustte alles.... maar ik mis het totaal niet! Thee en water bevallen mij prima.....een enkel keertje een cappuccino..... en in de zomer wel eens limonade (suikervrij)....maar alleen als het erg warm is en ik daardoor erg veel drink....dan is een ander smaakje wel eens lekker.
Voor een diabeet is het ook beter geen alcohol te drinken...... maar al zou het wel goed zijn....ik wil het niet!

En dus.....als er wat is bij een feestje of zoiets, als er iemand naar de dokter gebracht moet worden, dan mag ik mijn auto ophalen..... dan is het wel goed dat ik niet gedronken heb!
Alleen kan dat nu niet altijd meer.....hangt er vanaf waar de patiënt naartoe moet! Ik zie niet zo goed in het donker en rij alleen als het niet ver is en als ik de weg goed ken.....zodat ik geen traanogen krijg van het turen en ik mij volledig op de weg en het overige verkeer kan richten..... ik weet dan waar bochten zijn, onopvallende uitritten etc. En bij voorkeur wel met verlichting langs de weg, anders moet het een erg kort ritje zijn, want dat is echt erg!
Nou komen dit soort dingen niet vaak voor, maar het is eens gebeurd (jaren geleden)....ik was de enige die niet gedronken had.
Ergens anders werd mij ook eens gevraagd iemand thuis te brengen......het was daar aardedonker buiten, het moest met de auto van een ander, ik kende daar totaal de weg niet...... jammer dan, dat doe ik niet! Ik was daar zelf met het ov gekomen en vond het daar lopend al veel te donker....ik was waarschijnlijk wel de enige die niks ophad, maar dan moeten ze maar wachten tot de taxi tijd had (die had het nogal druk). Het werd begrepen..... en anders maar niet!

De meeste mensen reageren wel normaal hoor, de negatievelingen vallen gewoon meer op!
En ik ken ook steeds meer mensen die niet of nauwelijks drinken, maar ik ken er niet veel die de hele avond thee blijven drinken op een feestje! 😂
En vrijwel elke thee is goed, alleen meloenthee ben ik geen liefhebber van, maar ik drink het wel als er niks anders is.

Wat drinken betreft ben ik dus goedkoop in de kost! Wat eten betreft heb ik ook geen hoge eisen, al vind ik het wel fijn als het niet te vet of te zout is.....en natuurlijk niet koolhydraat-rijk (dat is het belangrijkste). ....maar als er groente is dan zit dat wel goed..... altijd in verhouding veel groente! Natuurlijk mag ik wel eens afwijken, maar liever niet teveel en te vaak.

En de alcohol mag je dus houden...... die neem ik niet!

En ik vind het prima als een ander wel drinkt.... ik vind het minder geslaagd als iemand teveel drinkt, maar een keertje kan dat gebeuren natuurlijk.

Glaasje op.....laat je rijden!



12 maart:

Landelijke VGWM-dag
Wereld nieren-dag
Dag tegen internetcensuur


Quote van de dag:






2 opmerkingen:

  1. Iedereen moet voor zichzelf weten of hij alcohol drinkt of niet. Van bemoeizieke omstanders hoef je je niets aan te trekken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Over het algemeen trek ik mij er weinig van aan......alleen als zij echt vervelend worden word ik kwaad, maar dat kwam zelden voor.
    De laatste jaren is het rustig, steeds meer mensen drinken niet of weinig en dus wordt het meer geaccepteert. Bovendien weten ze het van mij zo ondertussen wel.
    En

    BeantwoordenVerwijderen