Zoeken in deze blog

maandag 16 maart 2020

Huisarrest

En jawel...... de maatregelen zijn weer wat uitgebreider en duren nu tot 6 april..... het is nog net geen lockdown.....  wie op straat loopt wordt nog niet aangehouden en moet aantonen dat hij een goede reden heeft.
Het begint echt heftig te worden!
Alle horeca is dicht sinds 18.00 uur..... alle scholen blijven dicht.... blijf zoveel mogelijk binnen en stop met hamsteren.

Eten bezorgen mag wel en Mc.Drive mag open blijven (maar het restaurant moet dicht).
Steeds meer plaatselijke winkels/bedrijven geven aan dat ze nu ook bezorgen en dat varieert van kledingwinkel en dierenwinkel tot delicatessewinkel en meer. 

Behalve dat veel mensen aanbieden om boodschappen te halen, zag ik ook al het aanbod om op te passen voorbijkomen.

Bij de huisartsen hier gaan afspraken voor controle niet door....tenzij er natuurlijk problemen zijn neem ik aan.  De tandarts sluit ook de deuren. Overal gelden extra regels.
Hou 1 1/2 meter afstand van elkaar!

We moeten er even doorheen.... voor mij is dit niet zo'n groot probleem......ik  verveel mij niet!  Het is wat lastig, ik had andere plannen, maar ach....als dat alles is....
Je restaurant moeten sluiten lijkt mij veel erger.... met kleine kinderen thuis zitten terwijl je eigenlijk zou moeten werken is lastig.....
Kinderen die zich gaan vervelen....  ook lastig. Edwin verveelde zich vroeger nooit (en ik ook niet), maar niet alle kinderen zijn hetzelfde.
Eenzame mensen die uitkijken naar een wekelijks bezoekje zullen het nu vaak zonder moeten doen. 
Ik denk nu "Lang leve het internet!" .....maar er zijn nog altijd mensen zonder computer,,,,het zijn er steeds minder, maar vooral oudere mensen hebben dat nog niet altijd. 

Het is een soort huisarrest voor mij, maar geen straf!

Laten we hopen dat het helpt..... dat er minder mensen tegelijk ziek worden..... het vertragen is al belangrijk! Er zijn al 20 doden, het gaat ineens snel...... en dan te bedenken dat het nog maar zo kort geleden voor het eerst bij een Nederlander ontdekt werd. 


16 maart

Ontdekdezorgweek (nou, die hebben we echt wel ontdekt de laatste tijd!)
Nationale restaurantweek (dat is echt sneu..... ze moeten allemaal de deur dicht houden!)
Dag van de maximumsnelheid.
Wereld volksverhalen en fabels-week (misschien kan je daar je kinderen mee zoet houden)
Week van de lentekriebels
Week van de diëtist
Week van de mondhygiënist.


Quote van de dag:



2 opmerkingen:

  1. De overheden kunnen niet anders.
    Maar in China en Italië gingen de besmettingen gewoon door...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is niet anders..... veel meer kunnen we niet doen.
    Nu al hoor ik geluiden dat de overheid nu ineens in de hoogste versnelling gaat....en dan kwam nogal negatief over......ze doen het toch nooit goed. Gisteren op tv een man die nijdig was omdat de horeca weer 'gepakt' werd..... natuurlijk is het niet leuk als je een zaak hebt, maar dit is even niet anders en heeft niks met 'pakken' te maken. Veel bedrijven gaan bezorgen, slim! Hier in de supermarkt wordt gevraagd niet met het hele gezin te winkelen.....liefst alleen als dat kan.

    Er zijn natuurlijk mensen die het hebben zonder het te weten, die besmetten toch weer andere mensen. Sowieso heb je de incubatietijd nog. Als doe je nog zo je best, er zullen altijd contacten tussen mensen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen