Zoeken in deze blog

zaterdag 14 maart 2020

Hamstereeeeeeeeeeen

De mensen zijn echt gek geworden, er is geen rol wc-papier meer te krijgen! 
Pasta, rijst, bonen, het vliegt de schappen uit........ hallo mensen, de kans dat we een maand ingesneeuwd raken is in maart wel erg klein hoor!
Iets extra's in huis is altijd prettig vind ik.....ik heb altijd wel een voorraadje in huis, handig als ik ziek ben. Er zijn altijd wel mensen die boodschappen willen doen, maar ik wil toch liever mijzelf kunnen redden.
Ik denk dat het voor mensen die alleen zijn iets belangrijker is/voelt om wat extra's in huis te hebben. Ik heb omdat ik alleen ben altijd een tas klaarstaan met spullen die ik nodig kan hebben als ik onverwachts naar een ziekenhuis moet. Eens in de weet-ik-hoeveel tijd moet ik hem wel eens nakijken.....past alles nog en is alles nog in orde?!  Maar in nood kan ik hem zo aanwijzen!
Dat vind ik een prettig idee, het is niet altijd eenvoudig aan een ander uit te leggen waar ze alles kunnen vinden. 
En dus ook altijd een voorraadje.....maar ik ga nu niks extra's inslaan, ik zou niet weten waarom.
Oké, ik kan ziek worden en misschien wel een paar weken in quarantaine in mijn huis blijven.......nou en?.....als het echt moet dan hou ik het met mijn voorraad wel vol, al zal het eten dan wat eentonig worden, maar ik zal niet verhongeren!
Bovendien laten ze je echt niet aan je lot over hoor, ook bij mensen die niemand hebben om boodschappen te halen wordt voedsel voor de deur gezet!
Ik heb o.a. buren die het geen probleem vinden om dat voor mij te doen.....één buurvrouw werkt bij de supermarkt, voor haar is het niet veel extra werk om even wat mee te nemen en voor mijn deur te zetten (stuur maar een tikkie!). Ik ga er niet vanuit dat de hele buurt en al mijn familie, vrienden en kennissen in quarantaine moeten, maar zelfs dan komt dat echt wel goed!

Dus mensen, stop met dat idiote hamsteren.....haal hooguit een paar dingen extra, maar doe niet zo overdreven. Recepten wc-papier!  😂😄😅



Het laatste nieuws (vrijdagmiddag) is dat het aantal besmettingen op 804 staat, dat zijn er 190 meer dan een dag eerder....(dinsdag 111 meer en maandag 121 meer). 190 mensen werken in de zorg!
Er zijn tot nu toe 115 mensen in een ziekenhuis opgenomen (geweest).
Vrijdag verdubbelde het aantal doden..... dat zijn er nu dus 10.
Alle overleden mensen hadden al een slechte gezondheid. Eigenlijk vind ik het aantal doden en opnames niet schrikbarend! Erg genoeg als je er mee te maken hebt natuurlijk, maar het valt mee, de meeste zieken mogen gewoon thuis blijven (in quarantaine).

Ondanks de maatregelen zal het aantal zieke mensen zeker nog stijgen....... als je met het virus in aanraking komt ben je niet meteen ziek, dus die komen er zeker nog bij en kunnen ondertussen gezinsleden aansteken...... en  andere mensen evt.
Ook is geen enkele maatregel waterdicht..... misschien bracht de postbode wel een virus naar binnen samen met de post...... alles kan, maar met deze maatregelen is de kans wel kleiner om besmet te raken. Het zal het vast wel vertragen...... en dat is al goed..... niet allemaal tegelijk ziek.
Ik ben benieuwd naar de aantallen over een week.....of het een beetje stabiliseert!
In Brabant is het moeilijker.....daar zijn in verhouding al erg veel zieken, die hadden dan ook al iets eerder met extra maatregelen te maken (Tilburg 67, Breda 53....... ter vergelijking....Amsterdam en Rotterdam ieder 20). In de gemeente Waterland hadden we er 1.....niet in Monnickendam, maar een paar kilometer verderop.....hij zat in thuis-isolatie...... de boodschappen werden gebracht! Maar hij is weer "vrijgelaten"....genezen!

Het is wel raar....theaters, pretparken, musea, concertzalen......heel veel is gesloten! En dit jaar geen gratis treinrit met het boekenweekgeschenk!

Wat mij goed doet is het aanbod van sommige mensen op een Monnickendammer facebooksite om boodschappen te doen voor mensen uit de risicogroep! Ik zag er zo even snel al meer dan 20..... en er schijnen al netwerken te bestaan.
TOP! Echt, er zijn heel veel lieve mensen!!!!


14 maart

Dag van de wiskunde
Pi-dag
Steak and blowjob-day (Huh?)
Heuptasjesdag
Stel een vraag-dag
Actiedag voor rivieren
Witte dag


Quote van de dag:









2 opmerkingen:

  1. Dat gehamster , bespottelijk, mensen praten het elkaar aan.
    De hulptroepen van #Corona vind ik erg goed bedacht, een reden temeer om niet als een gek in te slaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe er zeker niet aan mee! Ik heb altijd wel wat voorraad, maar meer hoeft echt niet! Ik begrijp het wel dat ze iets extra's meenemen, maar een kar vol wc-papier slaat echt nergens op. En wie het echt nodig heeft grijpt mis!
    Prima die hulptroepen..... blij dat ze er zijn! Ik verwacht ze niet nodig te hebben, maar zo nodig schakel ik ze in!

    BeantwoordenVerwijderen