Zoeken in deze blog

dinsdag 24 maart 2020

Ophokplicht en ditjes en datjes

Hier zit ik, eenzaam en alleen
deur op slot, ik mag nergens heen
mijn gedachten blijven dwarrelen
ik mag niet eens meer scharrelen.
Daar is de deur, hij is potdicht
Als bij een kip met ophokplicht!

Af en toe gaat de deur open
en kan ik naar buiten lopen
Niet te ver en weer snel terug
Gauw naar binnen. toe nou, vlug
Dan heb ik weer een frisse neus
De deur gaat dicht, ik heb geen keus

De zon schijnt fel, het voorjaar lokt,
Maar ik....ik zit hier opgehokt!
In maart, april en zelfs in mei
Nee, hiervan wordt ik geen blij ei
Misschien mag ik in juni los
mag ik scharrelen in het bos!

maar ach....wat zit ik nou te kakelen,
Er komen geen  mirakelen!
Voorlopig zit ik hier nog wel
Het idee zorgt voor kippenvel.
Nog maanden zit ik in mijn hok
ik kakel als een kip tok tok.

Hier zit ik, eenzaam en alleen
deur op slot, ik mag nergens heen
Haan noch hen komt mij bezoeken
bijna  ga ik er van vloeken
Zij zitten in hun eigen hok
gaan daar met de kippen op stok.

Wat hoor ik? Krijg ik toch bezoek?
Misschien wel van een leuke kloek!
Geluid nadert...gezoem klinkt door.
Nee! Ga weg, ik sla je dood hoor!
Schiet op, ga weg, naar buiten, vlug!
Heb ik dat? Een gezelschapsmug!

(Dit is het resultaat van niet kunnen slapen hahaha en er kwam inderdaad een mug voorbij)

Het is rustig hier...... ....deze dinsdag ......alles gaat z'n gang, het weer blijft mooi, de was hing weer buiten en zelfs de spijkerbroeken die ik drijfnat ophing zijn droog.
Een tijdje gechat met iemand die in Portugal woont, met iemand uit Frankrijk op facebook berichten over en weer gestuurd en zo heb ik meer mensen gesproken, maar de rest woont in Nederland.

Wat flauwe spelletjes op facebook...... zo houden we elkaar bezig 😂

Ook op de chat een buurvrouw die als ze evt. boodschappen gaat bestellen (als dat lukt) dan samen wil doen...... bij meerdere winkels is het minimumbedrag 50 euro en dat is erg veel voor mij in mijn eentje.  Maar als haar man boodschappen gaat doen neemt hij gelijk iets voor mij mee.....perfect geregeld. Ik zal het hem niet te moeilijk maken....omschrijf wel wat ik wil, maar in veel gevallen steekt het niet zo nauw en als iets er niet is of als hij het niet kan vinden dan maar niet.

Tijdens het avondeten verslikte ik mij...... er volgde een hoestbui die niet te stoppen leek.....sorry buren....het is geen corona.....voor zover ik weet heb ik dat niet en ik elk geval had die hoestbui een andere oorzaak (#hoestschaamte)

Mijn bloedsuikermeter is aan het eind van z'n latijn...... hij geeft steeds error aan....de eerste keer misschien door een batterij die bijna leeg was (volgens mij geeft hij dat dan aan, maar goed, met een nieuwe deed hij het weer....gelukkig had ik er één in voorraad)..... maar met de nieuwe deed hij het dinsdag weer.....batterij eruit en er weer in..... bij de tweede poging deed hij het weer.....weer de tijd erin gezet....nu blijft hij het hopelijk doen! Moet wel, want ik heb nog een voorraad strips en die zijn te duur voor de vuilnisbak. Toch maar op zoek naar een nieuwe.....maar dezelfde maken ze niet meer (Accuchek Aviva... wie heeft hem nog? Misschien heb ik binnenkort strips voor je)..... jammer.....daarom hoop ik dat de oude het nog even blijft doen, kan ik mijn strips opmaken.
Dan maar een andere, zelfde merk, ander type. Ze worden wel steeds goedkoper, dat is dan weer een meevaller (9,95 + 3,95 verzendkosten). Bij zo'n nieuwe zitten maar 10 strips..... ik kan wel meteen nieuwe mee bestellen, maar als ze over de datum zijn zijn ze niet bruikbaar....dus eerst maar proberen de oude meter op gang te houden..... als het echt niet lukt dat kan ik met de nieuwe meter verder en zijn nieuwe strips zo besteld, met 10 strips kan ik een paar dagen vooruit (als ik dagelijks meerder keren meet). Hij komt deze woensdag al.

Moeten jullie ook steeds nadenken over welke dag het is?



Woensdag 25 maart:


Wafeldag
Dag van solidariteit voor ontvoerde en vermiste VN-medewerkers
Herdenkingsdag van de slachtoffers van slavernij en de Trans-Atlantische slavenhandel
Zeekoe waarderingsdag 😂😂😂
Mediawijsheidcongres
Grote rekendag
Dag van de Duitse taal
Tolkien leesdag
Dag van het ongeboren kind


Quote van de dag:

5 opmerkingen:

  1. Je dichtader gaat er van stromen, ☻ leuk.
    Ik hoop dat het goed gaat met de diabetes!
    Wat je boodschappen betreft, alleen al een resereveexemplaar van alle wasmiddelen, antikalk, wceend en -papier, keukenrol, shampoo en zo lopen al gauw op tot tien of meer euro.
    En je doet heel lang mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Rijmen en dichten....
    Het wil met de diabetes niet erg....meer medicijnen maakten het hoger, heel raar.....nu een weekje gestopt (tegen advies huisarts in)...voel mij veel beter, suiker niet lager, maar ook niet hoger....vandaag begonnen met slechts 1 pil.....kijken hoe dat gaat.
    Hahaha, het zijn allemaal dingen waar ik al voorraad van heb, dus als ik dat elke keer zou doen moet ik een schuur aanbouwen. Wasmiddel gaat bij mij ook niet zo hard....ik was alles op de hand en ik merk dat ik dan veel minder wasmiddel gebruik.
    Wc-papier gaat wel redelijk snel, dus dat kan dan nog wel, maar dat was dus de laatste tijd juist nergens te koop.
    Ach, het komt wel goed, het is geen echt probleem, maar even bekijken wat alternatieven zijn kan nooit kwaad......als ik mij wel ziek zou voelen is bezorgen een mooie optie (als ze niet vol zitten). Maar ik heb ook nog een buurrouw die bij de supermarkt werkt....dus in nood kan ik haar ook inschakelen, dat doet zij wel!
    Bij jou alles nog goed?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, hier gaat het zijn gangetje. Ik wacht met smart tot de vorst uit de grond is zodat ik de tuin kan opmaken. Het vriest nog steeds, niet hard maar teveel voor bloemen en bollen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De temperatuur wil nog niet erg...in het zonnetje en uit de wind is het heerlijk, maar de wind is koud en 's nachts vriest het nog regelmatig. Het schijnt komend weekend weer kouder te worden.
    Maar.....de zomertijd gaat dan ook weer in....dus lekker lang licht 's avonds!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Susanne Bout Hoestschaamte 🤣🤣
    Dat woord bestond nog niet in januari. Nu weet iedereen wat het betekent. Rare tijden...

    Susanne Bout
    VOOR CORONA ER WAS HOESTTE IK OM EEN SCHEET TE VERBERGEN NU LAAT IK EEN SCHEET OM MIJN HOEST TE VERBERGEN

    Ans Dekker-Martis Hahaha, die sla ik op!
    Het zijn heel rare tijden....de wereld op zijn kop.....wat we tot voor kort normaal vonden kan niet meer (iemand een hand geven of een schouderklopje, zonder nadenken naar de supermarkt, dagje winkelen, broodje eten bij de HEMA).…er gaan dingen niet door waarvan je nooit gedacht zou hebben dat dat ooit niet door zou gaan. Maar heel veel mensen en ook mensen waarvan je dat niet verwacht zijn heel behulpzaam nu, komen met leuke ideeën etc.
    Opvallend weinig verkeer op de weg....nog minder dan tijdens vakanties.
    En dat allemaal in een paar weken tijd!

    BeantwoordenVerwijderen