Zoeken in deze blog

zondag 15 maart 2020

Zaterdagmorgen.....alles is in diepe rust....

meestal ben ik niet zo vroeg, maar ik ben wakker. Het is kwart over 8 en ik ga boodschappen doen!
Ik heb al ruim een week geen boodschappen gehaald, ik heb in elk geval wat verse dingen nodig.
Letterlijk geen hond op straat, pas vlak bij de winkel kom ik iemand tegen....ik ga de hoek om en zie dat het parkeerterrein vol is (oké, het parkeerterrein is veel te klein, dus snel vol....en te smal enneh....gewoon niet goed!) Oei....volgens mij is alleen de supermarkt open, dan is het dus al druk! Een vrachtwagen stond te lossen.....aanvulling! Toen ik zag dat er bijna geen winkelwagentjes meer waren maakte ik rechtsomkeer.....laat maar!  Ik besloot naar de andere winkel te gaan, die is wel kleiner en heeft dus een kleiner assortiment, maar ja.....ik wil NU boodschappen doen, ik ben al onderweg!  Daar waren nog volop karretjes....dat gaf hoop! Inderdaad was het daar nog niet druk, wel druk met vakkenvullers. En het is daar zo smal dat je vaak even moet wachten tot je erdoor kan. Dus daar is het met een paar mensen al druk. Even kijken.....er waren div. soorten vegetarisch 'vlees' in de aanbieding..... ook een paar die ik erg lekker vind!  OP! Jammer, het is de laatste dag van de aanbieding! Ik ga waarschijnlijk niet nog een keer..... zoveel fut heb ik nog niet en bij aanvulling zal het zo wel weer op zijn! 
Bovendien is het niet verstandig mij steeds in de drukte te storten.......voorlopig lijkt corona Monnickendam over te slaan, maar dat kan zo veranderen..... en ik behoor tot de risicogroep.....door mijn diabetes (die bovendien nogal moeilijk doet de laatste tijd) heb ik grotere kans om corona (covid19) te krijgen heb ik begrepen en sowieso een grotere kans om er flink ziek van te worden. Ook val ik met mijn leeftijd in de risicogroep, maar dat valt nog wel mee....... het maakt natuurlijk wel verschil of je 65 of 85 bent!  Ik zie nog niet om elke hoek het virus loeren, maar mijn verstand zegt mij dat ik toch moet uitkijken! Ik ben altijd nogal vatbaar geweest voor alles wat heerste..... de griepprik heeft mij geholpen meer weerstand op te bouwen door ervoor te zorgen dat ik geen flinke griep meer kreeg......na zo'n griep was ik altijd lang aan het kwakkelen en extra vatbaar.....dat is nu beter....maar dit is een nieuw virus.....niemand heeft nog weerstand kunnen opbouwen en ik dus ook niet!  Als het zich gedraagt als een flinke griep dan is het niet meer dan pech, maar het kan veel heftiger uitpakken en daar zit ik niet op te wachten. Een evt. quarantaine kan ik wel aan......ik vermaak mij wel in huis.....genoeg te doen! Natuurlijk is verplicht thuisblijven heel anders anders vrijwillig...... maar als er een goede reden is voor de verplichting dan is het gewoon niet anders en pak ik een goed boek, kijk een film, geniet van mijn uitzicht, gebruik internet voor de broodnodige contacten en ruim mijn huis op! En als ik ziek ben wil ik niet eens de deur uit! Nee, quarantaine is geen echt probleem voor mij.

Veel boodschappen had ik niet..... wat verse dingen, een pot zure haring..... alles paste in een klein tasje......(ik ben de yoghurt vergeten.)... Maar......ik ben ik de buitenlucht geweest, de zon scheen (maar het was nog erg koud!!!) en ik had beweging gehad!
Thuis sliep ik snel weer verder....ik was ook wel erg vroeg wakker geworden en dan al zo vroeg boodschappen doen...dat vraagt dubbele energie! Heel misschien later nog eens kijken voor de rest van de boodschappen maar omdat de kans groot is dat het uitverkocht is moest ik daar nog even over nadenken.....uiteindelijk besloot ik in de namiddag toch nog even te gaan.
Veel legen schappen en vooral het wc-papier was leeg. Ik moest ook mijn wensen enigszins aanpassen aan wat er was. In de namiddag is wel vaker iets op, maar dit was extreem!

Ik heb besloten om deze week niet op visite te gaan (ik ga zondagmiddag even mijn afspraken afmelden). Ik hoest een beetje....het zal geen corona zijn, maar je weet maar nooit en ook andersom....ik kan het ook meekrijgen van een ander (die zich geen kwaad bewust is). Ik kwakkel al een jaar.....ik kan er nu geen coronaatje bij hebben.
Het is tijd om het serieus te nemen!

. Ik denk dat het goed is visite voorlopig even uit te stellen, hoesten of niet hoesten. Alleen dingen die belangrijk zijn! Boodschappen zijn er af en toe nodig, maar dat hoeft ook niet aldoor. Nu is het nog druk in de winkels, maar ik verwacht dat dat wel minder gaat worden......als mensen over de pakken wc-papier moeten klimmen om bij de voordeur te komen!

Wandelen wil ik wel.....of fietsen..... buitenlucht en beweging zijn noodzakelijk vind ik..... en dat is wat anders dan dicht bij elkaar binnen zitten!

Ik verwacht eigenlijk dat de maatregelen langer gaan duren, langer dan tot 31 maart!
En waarschijnlijk wordt het nog strenger!  Als iedereen zich goed houdt aan alle regels kunnen we het misschien in de hand houden!  En hou vooral rekening met mensen die extra kwetsbaar zijn...... als je het niet voor jezelf doet doe het dan voor een ander! Hoogbejaarde mensen die misschien nog heel fit lijken zijn ook kwetsbaar...... hou fit en kwiek ze ook zijn....flink ziek worden kan ze fataal worden!  Hier zijn ze niet tegen ingeënt, hier hebben ze geen natuurlijke afweer tegen..... niemand heeft dat en mede daarom verspreidt het zich zo snel..... hou hier rekening mee!
Misschien zitten we met Pasen allemaal nog zoveel mogelijk thuis.....het zou mij niks verbazen!
Nou, desnoods vieren we Pasen in augustus.....prima!

15 maart:

Nationale hoerendag 2020
Eatapeta-dag
Actiedag voor de zeehonden
Consumentenrechtdag
Dag tegen politiegeweld
World contact-day (hm......hou het maar bij internetcontact....social media)


Quote van de dag:

UPDATE

959 besmette mensen
12 doden
In Nederland. 

In Spanje zou de lockdown morgenochtend 8 uur ingaan, daarna werd het heel plotseling gisteravond al!


2 opmerkingen:

  1. Uitkijken is verstandig. Ik wil je niet bang maken maar het zijn niet meer alleen de oudjes die vallen.
    Buitenlucht, dat voelt lekker, zodra er zon is zet ik een stoel uit de wind. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet het, steeds meer jongere mensen en zelfs de jeugd komt op de ic. Misschien ook doordat die vaak minder voorzichtig zijn, die willen hun feestje niet opgeven en doen er te luchtig over.
    Toen het nog ver weg was dacht ik ook dat het wel zou meevallen, maar ondertussen zie ik de ernst er echt wel van in.
    Ik ben nog niet echt bang, maar wel voorzichtig.

    Buitenlucht is ook belangrijk en bewegen ook. Nu geen zon, jammer. Zo gezond mogelijk leven is nu belangrijk..... verder kunnen we niet heel veel doen....ja...proberen niet in aanraking te komen met besmette mensen, maar die hebben het ook niet op hun voorhoofd staan.
    Het zal even duren voordat merkbaar wordt of deze maatregelen voldoende zijn.

    BeantwoordenVerwijderen