Zoeken in deze blog

zaterdag 21 maart 2020

Mooi hè?

Toen ik heel klein was stond mijn ledikantje in de slaapkamer bij mijn ouders.
Op een dag zou mijn moeder mij uit bed halen en ontdekte een prachtig groen kunstwerk op de muur achter mijn ledikantje....... met waskrijt gemaakt! Ik was trots op mijn kunstwerk, het was echt geweldig! "Mooi hè?" Mijn moeder begreep dat ik mij van geen kwaad bewust was, maar was er natuurlijk helemaal niet blij mee, al wilde ze dat niet laten merken.
Alles opnieuw behangen was een hele klus en duur..... de oplossing werd gevonden in plakplastic.... heel leuk plakplastic ...als ik het mij goed herinner was het met kaboutertjes (ik was 2 of 3......ik herinner mij het kunstwerk, maar verder weet ik niet alles meer).

Op de radio was een pianist te horen, ik was een jaar of 5 en vond het helemaal niet mooi! Ik hoorde allemaal noten door elkaar en kon er kop noch staart aan ontdekken.
Later die week was ik met mijn moeder bij een oom en tante......zij hadden een piano en ik mocht erop spelen...... ik deed mijn best.....alle noten buitelden over elkaar heen...... ik vond het toch wel knap: "Net als die pianist van van de week hè mam?"

Ik denk dat ik zes was toen ik de fanfare "Teddybears picknick" hoorde spelen....... ik ben het nooit vergeten! Tijdens het luisteren zag ik de beren lopen...pappa beer met de picknickmand voorop....erachter mamma beer en de kinderen....... spelend, rennend....

Dat heb ik nog steeds bij sommige nummers.... ik zie bij "Wilhelm Tell de paarden met hun ruiters de heuvels afstormen..... bij "The pirates of Penzance" zie ik ze de zeilen hijsen.


21 maart 2020:

Dag voor de alleenstaande ouder
Dag van de poëzie
Opening Keukenhof (gaat niet door, net als veel andere dingen)
De stille omgang Amsterdam (ook afgelast)
Nationale vriendinnendag
Opschoondag
Happy Bachdag
Open dag professionele astrologie
Downsyndroomdag
Dag van het bos
Dag van de clusterhoofdpijn
Dag van Noroez
Kleurendag
Dag van het poppenspel
Dag voor de uitbanning van rassendiscriminatie

Veel activiteiten rondom deze dagen gaan niet door, wie ergens naartoe wil kan het beter eerst even opzoeken!


Quote van de dag:

2 opmerkingen:

  1. Teddybears picknick heb ik op CD maar draai het nooit. Je zou het op je sax kunnen spelen. 😁
    Lieve herinneringen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo'n leuk nummer, zo af en toe hoor ik de gezongen versie nog wel eens. Mijn eerste kennismaking was instrumentaal. Het is mij altijd bijgebleven, die verwondering dat je muziek kon zien! Waarschijnlijk is dat ook de reden dat ik altijd een big smile krijg als ik het hoor.
    Ik denk dat ik het zonder bladmuziek wel kan spelen, het is geen ingewikkelde muziek.
    Ik heb veel herinneringen, ook van mijn heel vroege jeugd......vaak zijn dat maar kleine stukjes of soms alleen beelden. Het schijnt niet gebruikelijk te zijn om dingen van voor je derde te herinneren, maar ik weet toch nog wel wat..... met die tekening op de muur moet ik ook heel jong zijn geweest.
    Ook van de kleuterschool weet ik nog best veel.

    BeantwoordenVerwijderen