Zoeken in deze blog

donderdag 19 maart 2020

We gaan gewoon door.....

Als er iets aan de hand is wat veel mensen raakt.....een aanslag, natuurgeweld, vliegtuigrampen, groot ongeluk etc. en nu corona, dan heb ik de dwang om alles te willen volgen......ik kijk soms 4 x naar hetzelfde filmpje, hetzelfde bericht.....de tv blijft aan, ik volg al het nieuws.
Steeds meer krijg ik het zelf door, ik merk dat ik overdrijf met het nieuws opslurpen. Het nieuws is er een uur later ook nog wel....steeds vaker zet ik het uit. Maar toch...... het is alsof ik bang ben iets te missen.  Ik zoek er ook van alles over op.....maar dat heb ik met andere dingen ook, want ik wil graag alles weten.
Ach, er zijn erger afwijkingen!
Steeds vaker dringt het tot mij door dat ik overdrijf en ga ik wat anders doen.

Het coronaprobleem is natuurlijk iets dat lang blijft.....bij rampen is het meestal zo dat er in het begin veel nieuws is, dan aanvullingen op het nieuws en dan is het over! Dit kan nog weken of misschien wel maanden doorgaan.......ik zal dus echt moeten minderen met nieuwsslurpen!

Dit jaar is een jaar om nooit te vergeten, het virus zelf blijft natuurlijk in ons geheugen, maar ook hoe het het dagelijkse leven veranderde.... de dingen die niet doorgaan, het Eurovisie songfestival gaat niet door, Het EK gaat ook niet door, mensen werken thuis, scholen zijn dicht (kinderen krijgen vaak online les, krijgen opdrachten/huiswerk)

foto Hilde ...met toestemming geplaatst.

Winkels sluiten (Ikea, Bijenkorf, We.) of zijn korter open. Supermarkten vragen om alleen boodschappen te doen en niet met de hele familie, willen geen contant geld meer en hebben veel lege schappen vanwege het hamstergedrag. De horeca is dicht, maar veel kan nu bezorgd of afgehaald worden. Geen Cito/eindtoets dit jaar. Er is bijna geen vliegverkeer meer, Schiphol sluit 5 van de 7 pieren!
We moeten 1 1/2 meter afstand van elkaar houden.
 De Passion (9 april) schijnt toch door te gaan, maar dan zonder publiek......dat zal heel raar zijn...maar hoe ze het gaan doen is nog niet precies bekend.
De bezorgdiensten van veel supermarkten hebben een wachtlijst van weken! De kerkdienst is hier alleen te volgen via de lokale omroep.  Bussen en treinen rijden minder, bij de bus hier moet achter ingestapt worden.......het lijkt of niks meer normaal is!  Ik liet steeds de dozen met spullen voor de rommelmarkt beneden staan...... voorlopig komt er geen rommelmarkt!   Geen muziekrepetities, geen concert, geen EHBO, het zwembad is dicht. Huisartspraktijken en ziekenhuizen plaatsen oproepen voor mondkapjes, er is een tekort! Het normale leven is niet normaal meer!

Gelukkig dat wandelen nog mag....lekker buiten en bewegen....conditie opbouwen....gezond...... zien dat de natuur tot leven komt....lente! De natuur gaat gewoon door....trekt zich nergens wat van aan....is wel wat vroeg dit jaar, maar dat komt mooi uit omdat veel mensen daar vrolijk van worden!





Ik hoop dat ik dit over 10 jaar met verbazing terug kan lezen......dat dit over een paar maanden weer voorbij is en al snel veranderd is in een vage herinnering. Dat dit nooit meer terugkomt! Hoewel ik het nu voor mijzelf allemaal nog geen probleem vind (zolang ik niet ziek ben en er geen mensen in mijn omgeving ernstig ziek van worden en sterven kan ik dit zeggen) omdat ik mij niet snel verveel.....lezen, tv-kijken, zingen, saxofoon spelen, dagdromen, schrijven, wandelen (dat mag nog),  knutselen ....

Ik ben aan de slag gegaan met hey clay .....een soort klei dat de supermarkt bij de boodschappen geeft. Vandaag maar eens wat geprobeerd om te voelen en te zien wat voor materiaal het is.....het is wat elastisch om te verwerken...het lijkt een soort stevig, taai schuim en na drogen is het rubberachtig.  Vreemd spul....leuk om mee te spelen. De modelleerset is eigenlijk voor marsepein e.d., maar is hier ook handig voor....deze hou ik bij de klei, samen met de snijplank....nu nog een mini-deegroller (een kinder-baksetje?) en dan is het helemaal compleet, kleine dingen platdrukken met mijn vingers wordt niet mooi....dan maar wat dikker, dat rollertje komt er wel....en anders maar eens kijken wat ik er ook voor kan gebruiken. Ik ga er vooral leuke dingen voor mijn poppenhuis van maken.  Er zijn 18 kleuren.  Het houdt mij van de straat.





Wat ben ik blij met mijn  laptop.......in deze tijd toch een goede manier om contact te houden met anderen, om op de hoogte te blijven (wel opletten, er is veel fake-nieuws en natuurlijk weer veel complottheorieën ....wat is dat toch dat mensen overal kwade bedoelingen achter zoeken?) .....spelletjes op mijn computer, van alles kunnen opzoeken....over corona heb ik nog geen boeken!

Jammer dat Action, Big Bazar en Wibra geen webwinkel hebben 😂 .....het online winkelen is een aardige vervanging voor gewoon winkelen.

Het is nu nog wat onwerkelijk....nog steeds.  Ik heb gelukkig niet snel dat 'de muren op mij afkomen' en ik maak graag van de nood een deugd. Ik zie nooit alleen de nadelen, maar ook de voordelen.


19 maart 2020

Nationale voorleesdag!
(dat is mooi nu de kinderen thuis zijn)
Klantendag
Dag van de 1000 voorbeelden
Kinderklimaattopdag
Oostzeedag
(veel activiteiten die bij de dagen horen gaan niet door natuurlijk!)


De quote van de dag:



4 opmerkingen:

  1. De tv aan laten zullen wel meer mensen doen. Ik houd het op de radio, bijzonderheden hoor ik dan ook.
    n China is heeft corona ongeveer 3 maanden geleefd voor er verbetering kwam. Tel er hier dus ook maar een ar maandjes bij.
    Intussen kun jij een halsketting van virusjes kleien. :-)
    Internet is nu een zegen. 🙂 Veel ouderen weten niet wat ze missen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het laatste nieuws is nu dat Bruno Bruins aftreed.

    Ja, het is hier echt niet zomaar over, we zijn er nog niet vanaf!

    Hahaha, ja...kan ik ook proberen! Leuk spul!

    Echt....juist nu is internet belangrijk....anders blijft alleen de telefoon over. Ik ken ook iemand die vandaag een snelcursus videobellen kreeg.....haar verzorgingshuis zou vanmiddag volledig op slot gaan.... ze had nog nooit iets aangeraakt wat met computers te maken had begreep ik, dus nu moest er snel iets geregeld worden. Dan voelt ze zich vast iets minder van de buitenwereld afgesloten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dapper dat ze het alsnog probeert. Veel ouderen zeggen automatisch: niks voor mij, kan ik toch niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, dat had zij ook altijd.....maar nu begreep zij blijkbaar dat het ook handig en leuk kan zijn. Nu gaat het alleen nog maar om videobellen, maar misschien wil ze later wel meer.....als dit haar lukt!

    BeantwoordenVerwijderen