Zoeken in deze blog

woensdag 11 maart 2020

Toch maar even afgezegd....

Jawel, het is weer eens zover......dinsdagavond was ik koortsig, dus alweer de muziek afgezegd.
De laatste tijd slaap ik heel veel en ik geef de schuld aan mijn medicijnen.....het begon toen 1 middel verdubbeld werd...... ik was een zombie, kon de hele dag wel slapen en omdat ik ook niet de indruk had dat het hielp wilde ik het anders proberen en stoppen, maar dat was mijn huisarts het niet mee eens en verhoogde vorige week de dosering nog eens.
Jammer, ik had al een strak schema klaarliggen, maar het ging dus (nog) niet door! Ik had al een aparte weblog aangemaakt waarin ik alles zou gaan bijhouden en waar ik dan ook wat weetjes over diabetes zou plaatsen en links naar goede sites ...... ik heb een begin gemaakt (diabeetje.blogspot.com) , maar het ligt nu even stil omdat er niet veel over te vertellen valt.

Twee weken geleden had ik de muziek ook afgezegd op het laatste moment, ik kon mijn ogen niet open houden en sliep van 18.00 tot 23.00 .......daarna 2 uur wakker en vervolgens ben ik weer verder gaan slapen.

Maandag fietste ik even naar het clubgebouw om iets op te halen....... kon het niet vinden en weer thuis (natuurlijk natgeregend) bedacht ik dat ik iemand kon appen die het misschien zou weten..... dat lukte en ik reageerde met: "Dan fiets ik weer even terug"....... maar nog een keer fietsen ging hem niet worden.....ik was al af van 1x.  ....ik keek in de spiegel en zag een knalrode kop..... nee, het werd de auto!

Dinsdag ging het goed, maar had wel 's morgens een paar uur geslapen. 's Middags naar vriendin voor een koppie thee en weer naar huis, daar een uurtje geslapen...... vervolgens saxofoon e.d. klaargezet om mee te nemen, eten....en ineens voelde ik koorts opkomen.... zo ineens! Geen hoge koorts, maar ik begon te rillen terwijl mijn gezicht gloeide ...... duidelijk niet goed. Met koorts de deur uit is nooit slim en in deze coronatijd nog minder...... ik verwacht niet dat ik dat heb, ik zou niet weten van wie ik dat gekregen zou moeten hebben, maar dat is geen garantie...... dus voor alle zekerheid thuisblijven is beter voor anderen, maar ook voor mijzelf....met koorts is een inspanning (en dat is saxofoon spelen de laatste tijd echt) niet handig en als er wat anders achter zit (ik kan koorts krijgen van vermoeidheid, dat heb ik mijn leven lang al), als het wel een griepje of zo is, dan ben ik ook vatbaarder voor andere dingen neem ik aan.  Als ik mij zo gammel voel komt er toch niet veel geluid uit..... dus toch maar afgezegd.
En jawel.....weer een paar uur geslapen!

Een week of 3 geleden ging het goed......toen had ik een paar dagen veel gegeten....dat hielp (in meerdere opzichten), maar dat is ook niet de bedoeling.... dan liever minder medicijnen en weer normaal eten, maar ja......het scheen geen goed idee te zijn. Toen bleef ik een keer na afloop van de repetitie...... ik voelde mij lekker. Volgens mij kan dit niet de bedoeling zijn van medicijnen....als ik nou nog de indruk had dat ze wel hielpen, maar ook dat niet! Nou ja, over een paar weken naar de diabetesverpleegkundige....kijken wat zij er van vind......ik worstel nog even door. Best kans dat ik mij morgen alweer een stuk beter voel....het is nogal wisselend de laatste tijd.

Corona weet zich goed te verspreiden, vooral in Brabant! Daar geldt nu: "7 dagen sociale onthouding!"  veel evenementen zijn afgezegd, voor zover mogelijk moeten de mensen thuis werken.... en nog zo het één en ander. Gelukkig mogen social media contacten nog wel gewoon 😂.
Nou, als je in (thuis-)isolatie moet is internet toch wel heel fijn om toch nog wat contact te hebben!

Er zijn ondertussen ook al mensen genezen van corona, maar er zijn ook 4 sterfgevallen.....allemaal op leeftijd en met een zwakke gezondheid.

Laat de lente maar komen, dan gaat het waarschijnlijk beter..... de kans dat de besmettingen dan afnemen is groot. In elk geval voelen de meeste mensen zich beter als het zonnetje schijnt,  gaan ze meer naar buiten en dat is weer goed voor de gezondheid.....en daardoor krijgt een virus minder vat!




11 maart

Wereld loodgietersdag
Herdenkingsdag voor slachtoffers van terrorisme
Biddag voor gewas en arbeid
Werelddag van de Islamitische cultuur, vrede, dialoog en film.
Wereld delierdag
Kinderkunstweek

Quote van de week:










2 opmerkingen:

  1. Beterschap maar weer Ans, een fijn zonnetje zal je goed doen.
    Toch goed dat je afzegt, niet alleen voor jezelf, je weet ook niet of je besmet bent.
    Winkelpersoneel, buspersoneel enz, ze kunnen allemaal contact hebben met een ex-vakantieganger.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja precies, via via kan het ook. Die kans is wel wat kleiner omdat de afstand vaak wat groter is, maar je weet maar nooit. Ik wil niet degene zijn die het verder uitdeelt! En zelf weet ik dat ik als ik zo gammel ben er weinig geluid uit krijg en niet geconcentreerd ben, ik kijk dan alleen maar op de klok of ik weg kan. Nu heb ik weer lekker geslapen

    BeantwoordenVerwijderen