Zoeken in deze blog

vrijdag 13 maart 2020

Coronavakantie


Het word rustig de komende weken....een beetje vakantie!
De maatregelen tegen corona zijn nu wat heftiger.......ik begrijp ze!

Alle muziekrepetities zijn afgelast tot zeker 31 maart, dat scheelt mij al 2 avonden per week......bij 3 groepen!
Daardoor ook geen concert op 4 april, zonder repeteren gaat dat niet. Misschien worden de maatregelen tegen corona verlengd, dat is nu natuurlijk nog niet bekend, maar het zou zomaar kunnen dat het sowieso niet door zou kunnen gaan.

EHBO-lessen worden opgeschort.

Ik vind het een goede maatregel, je houdt het virus niet helemaal tegen, maar vertraging is ook al beter, dan is niet iedereen tegelijk ziek! 
Achteraf zal pas blijken of het echt goed was, want achteraf weten we alles! Maar ik snap best dat het een heel moeilijke beslissing is....hoe ver moet je gaan? Ben je ermee gebaat als heel Nederland plat gaat waardoor ook mensen uit de zorg thuis moeten blijven, brandweermensen en politie-agenten? Dat gebeurt als de scholen sluiten, niet iedereen heeft zomaar opvang voor de kinderen en bij opa en oma wordt afgeraden....de meeste opa's en oma's vallen in de risicogroep! De kinderen juist niet.
En het kan altijd nog! Het zal rustig zijn overal......mensen uit de risicogroepen wordt afgeraden met het ov te gaan, zoveel mogelijk mensen moeten vanuit huis werken (als dat mogelijk is), ook wordt gevraagd de werktijden te spreiden waar dat kan, zodat er niet teveel mensen tegelijk in een overvolle bus of trein zitten...... verenigingen staan stil, er wordt tot 31 maart nergens in Nederland een voetbalwedstrijd gespeeld, hoorcolleges op het HBO en de universiteit moeten zoveel mogelijk online......in veel verzorgingshuizen en ziekenhuis geldt een maximaal aantal bezoekers per persoon per dag..... soms maar 1.....en bij verkoudheid of zoiets kom je er niet in. Veel geen-spoed-operaties worden uitgesteld..... alle hens aan dek voor corona en geen risico!
Musea sluiten de deuren, voorstellingen worden afgelast (alles met meer dan 100 mensen), t-programma's zoner publiek, heel veel concerten van amateurorkesten zijn afgelast.....in elk geval in Noord-Holland (collega-muzikanten uit Noord-Holland....kennen jullie deze al? Facebook orkesten Noord-Holland)
Noord-Brabant had veel van deze maatregelen al iets eerder (sociale onthouding) omdat het aantal besmettingen daar de pan uitrijst en niet altijd duidelijk is waar de besmetting vandaan komt.

Als nou één piepklein virusje bij mij terecht komt.....als mijn lichaam daar tegen gaat vechten is één zo'n virusje vast snel verslagen en heeft mijn lichaam antistoffen! Geen zwerm van die virussen, dan moet mijn lichaam te hard vechten, dan zal waarschijnlijk corona de winnaar zijn..... maar 1 kleintje....dat moet kunnen!

Deze coronavakantie komt mij wel goed uit ( ik vind het wel erg jammer dat ons concert niet doorgaat hoor!!!).... hoewel ik liever om een andere reden vrij had gehad, maar de rust kan ik goed gebruiken.....en ik was al wat koortsig een paar keer en begon gisteren te hoesten....nog niet erg..... maar dan vind ik het moeilijk om weer te verzuimen....ook al wordt dat geadviseerd! Nu is het duidelijk.....er is geen repetitie! (Ik heb vast geen corona hoor, daar zijn geen aanwijzingen voor en het is allemaal niet erg....maar 'net niet goed')
Er kwam vandaag iemand langs....gewoon voor de gezelligheid en ik deed hoestend open.....ze was heel snel weer weg! 😂😃.Advies voor muziekverenigingen 

Al wekenlang wil ik winkelen....ik heb wat spullen nodig, zie het soms in de aanbieding....ik had cadeaus nodig..... de fut was er steeds niet..... steeds was ik het van plan.....en elke keer lag ik voor Pampus op de bank! De cadeaus werden in veel gevallen cadeaubonnen of iets van de drogist..... de andere dingen.....laat maar!
Woensdag bestelde ik daarom het één en ander bij de Hema en Xenos...... allebei beloofden ze dat het donderdag zou komen, de één met postnl en de ander met DHL....... ze waren allebei mooi op tijd en 4 minuten na elkaar! Dat is mooi!  Dan heb ik in elk geval vast wat spullen binnen! Sommige dingen moet ik zelf bekijken en nog steeds niet elke winkel heeft een webshop....maar dat zie ik later wel en weg = pech!

De gewone boodschappen lukt wel, zeker als ik niet meer hoest ..... dan kan ik eens kijken of mijn supermarkt ook bij de ingang een fles zeep en papier heeft om het handvat van de winkelwagen te ontsmetten!!!!  Ik las dat bij iemand....mooie service! Of het voldoende helpt is een tweede, maar ik vind het wel een leuk idee!

13 maart

Het Oranjefonds roept deelnemende organisaties aan NLDoet op hun activiteiten uit te stellen
Dag van de maximumsnelheid! Let op..... nieuwe max. snelheid!!!
Vrijdag de dertiende
Nacht van de sociologie is afgelast!!!!
Rotaractweek
Slaapdag (jaaaaa)
Pyjamadag (heerlijk!!!)


Quote van de dag:


2 opmerkingen:

  1. Typisch een geval van 'ieder nadeel...' 😀
    Neem het ervan en rust lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie liever de voordelen dan de nadelen, dus ik vermaak mij wel binnen......als de zon schijnt een wandeling......is best uit te houden zo! Boeken, tv, computer.......ik verveel mij niet!

    BeantwoordenVerwijderen