Zoeken in deze blog

maandag 23 maart 2020

Zonnige zondag

Wat boffen we toch met het weer.....dat maakt veel goed!
Zondag lekker in de tuin gezeten..... de was buiten opgehangen.... de achterdeur open.....ondanks de nog steeds koude wind was het erg lekker!


Naast veel negatieve berichten kom ik toch ook veel moois tegen.....na alle aanbod voor hulp worden de mensen in verzorgingshuis Swaensborch ook niet vergeten....niemand mag op bezoek, maar veel kinderen maakten tekeningen en knutselwerkjes voor de bewoners, De supermarkt zorgde voor een hyacint in elke kamer en nu stond er een draaiorgel voor de deur! Heel gezellig allemaal!

Voorlopig zijn deze maatregelen nog wel van kracht en misschien worden ze nog wel strenger.....ik verwacht echt niet dat we 7 april weer gewoon ons oude leventje oppakken.
De paasdagen zullen we nog wel min of meer opgehokt zijn...... met wat geluk mogen we Pasen en Pinksteren op 1 dag vieren (eindelijk dan!)...... maar de kans lijkt mij groter dat het het een PaPiKerst wordt dit jaar.  Maakt niet uit, er zijn erger dingen! En natuurlijk vier ik Pasen dan wel in mijn eentje.... de paaseitjes heb ik al in huis..... we moeten overal het beste van maken!


Veel verjaardagen zullen niet gevierd worden, of niet met visite.....de felicitaties komen via post, telefoon en computer...... probeer er toch wat van te maken. Mijn verjaardag is pas in oktober....het lijkt ver weg, maar het is maar afwachten of alles dan weer gewoon is.....ik zie het wel.....ik ben al blij als het goed gaat met mijn familie en vrienden! Dat is het grootste cadeau!

Bij Edwin gaat ook alles goed, hij werkt nog vanuit huis. Het is in deze tijd zo eenvoudig om toch contact met elkaar te hebben..... even een berichtje, een teken van leven via de computer.....mooi dat het kan!  Zo jammer dat er toch nog mensen zonder computer/smartphone  zijn.....het worden er steeds minder, maar ze zijn er nog. Juist nu blijkt het toch wel erg belangrijk te zijn!!!

Wat ben ik blij dat ik mij niet snel verveel...... ik heb echt geen moeite met het alleen thuiszitten. Natuurlijk is het gezellig als er af en toe iemand langskomt of als ik zelf ergens op visite ga..... als ik gewoon naar de winkel kan, al wil ik 3 keer op een dag......maar ik kan zonder! Een dagje winkelen en een broodje bij de HEMA...... ik zal er als we hier doorheen zijn extra van genieten!  Mijn dagen vrijreizen met de trein zullen dit jaar niet veel gebruikt worden....het hele abonnement trouwens niet..... nou ja, pech gehad!

Ik vermaak mij met de klei van Deen..... de vlinders worden steeds mooier en groter 😂, ik ben nog wel van plan om er andere dingen van te maken, maar ik vind de vlinders erg vrolijk, dus eerst daar meer even mee verder. Bij de 2 grote vlinders heb ik een gaatje in de vleugel gemaakt zodat er een koordje of lintje doorheen kan.



Ook maar even een nieuw boek gekocht, ik vond het zaterdag in de brievenbus......mooi boek,  fors afgeprijsd..... ik ben er blij mee! 
Mijzelf een beetje verwennen mag nu wel!




Lekker eten..... zondag at ik: Een flinke uit gesnipperd, een teen knoflook in kleine stukjes, kleine tomaatjes doormidden, een zak wokgroente (wortel, broccoli, bloemkool, paprika, sperzieboon) en shoarma samen in de wok roerbakken in olijfolie..... op het laatst wat andijvie erbij en een paar patatjes uit de airfryer...... heerlijk!



Mijn (bijna) dagelijkse wandeling om in conditie te blijven doet mij goed en als ik de deur niet meer uit mag ren ik wel rondjes om de tafel, ren de trap op en af en doe wat meer oefeningen....Nederland in beweging!

In webwinkels zoeken naar leuke, mooie of handige dingen voor natuurlijk niet teveel geld.... eerst gewoon alles aanklikken wat ik wil......dan nog eens goed kijken wat ik bij nader inzien toch maar niet doe (toch niet zo mooi/handig, te duur etc.) en vaak eindig ik met een lege winkelwagen. Niet altijd..... HEMA en Xenos heb ik wel bij besteld en dat is al binnen.  Heb ik toch leuk gewinkeld 😂😁😃

Mijn contacten hou ik bij met internet en soms de telefoon.

Iemand kwam een gigarol papier brengen...... dat zijn papieren handdoekjes....top! Ik heb er al veel van gebruikt. (ongeveer 2x zo hoog als een toiletrol)




Ik volg het nieuws op de voet, maar minder krampachtig dan eerst.... de tv gaat ook wel eens uit (teletekst NPO pagina 715 geeft dagelijks het belangrijkste nieuws en alle richtlijnen over corona. Hij wordt elke dag om ongeveer 14.00 uur aangepast met nieuwe getallen e.d.) Gewoon elke dag alles even op een rijtje.

Heerlijk lezen in bad (zitbad)..... lekker lang..... ik hou ervan!



Als het moet hou ik het nog wel een jaartje vol zo......liever natuurlijk niet, vrijheid om te gaan en te staan waar ik wil is nog veel beter en bovendien betekent onze vrijheid terug dat we er doorheen zijn!!!! Maar als het moet hou ik het lang vol zo.

Let op jarige kinderen die hun verjaardag niet normaal kunnen vieren, vooral voor jonge kinderen die er lang naar uitkijken een flinke tegenvaller.....stuur ze een kaartje.....ook al ken je het kind niet of nauwelijks, als je het weet is dat erg leuk. (Geldt overigens ook voor volwassenen/ouderen, maar voor kleintjes zeker). Kaarten voor ernstig zieken in het ziekenhuis wordt afgeraden......voor alle zekerheid!
Ik heb al een kaartje klaarliggen voor een kind dat 5 wordt, ik ken het kind niet, wel familie van hem..... ik zal er wat stickers indoen, even kijken wat ik heb.... gewoon even iets extra's!  Ik heb gelukkig altijd een voorraadje kaarten..... ik hoef niet hals-over-kop naar de winkel.

De dag eindigde weer mooi



23 maart 2020

Melba toast dag
Wereld meteorologische dag
Week van het geld
Week van de psychiatrie


Quote van de dag:


Beste mensen, denk goed om jezelf!

2 opmerkingen:

  1. We komen de tijd wel door. Vandaag gewandeld, iets minder stil op straat, rustig bij AH, iedereen gedroeg zich normaal.
    En gelezen heb ik ook, buiten.
    Vurrukkulluk. ☼

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mazzel dat het nu steeds mooi weer is, dat doet ons ook goed.
    Als we ons aan de regels houden komt het allemaal vast wel goed en met een goed boek kom je de tijd wel door!

    BeantwoordenVerwijderen