Zoeken in deze blog

zondag 1 maart 2020

Schrikkelconcert

Wat een weer weer...... alweer regen en windstoten in het weekend! Door de week ook, maar elk weekend is het zeker raak....ik vind het nu wel genoeg! Normaal klaag ik niet zo snel over regen en wind, eerder over de hitte, maar dit is niet normaal meer!

Op  schrikkeldag hadden wij een concert met het opleidingsconcert, samen met de slagwerkgroep. En toen wij klaar waren nam de slagwerkgroep van Volendam het over.
Een schrikkelconcert..... weer eens wat anders.  Eigenlijk had ik geen zin om de deur uit te gaan, maar ja...het moest toch. Toen ik eenmaal bezig was vond ik het leuk..... het was gezellig, het spelen ging goed. In het begin koste het spelen wat veel moeite, maar na een tijdje ging dat beter. Bij één nummer was ik in de war, maar dat is mij met dat nummer al vaker overkomen....we spelen het nog maar net, dus nog geen automatisme en ik heb daar aldoor hetzelfde....ik heb veel regels onder elkaar die van voor tot achter hetzelfde zijn.....alleen onderaan heb ik wat anders. Als ik één keer met mijn ogen knipper zit ik soms op de verkeerde regel.......nu blijkbaar ook, want ik was te laat op het punt waar ik wat anders heb. In moet er maar eens herkenningpunten in aantekenen, want dit is heel lastig lezen. Dinsdag maar even opletten wanneer de andere instrumenten iets hebben wat ik kan aangeven op mijn partij, zodat ik sneller kan vinden op welke regel ik zit.

We hadden leuke nummers vond ik, lekker vlot!  Een beetje om en om met de slagwerkgroep, dat maakt het wat afwisselender.  Mensen die er zaten draaiden hun stoel om en gingen er eens lekker voor zitten. Ik zag ook veel eigen aanhang.
We waren in de Bierderij ..... er is een klein podium, maar dat was voor ons veel te klein..... dus iets erop en de rest ervoor, tafels werden weggezet om ruimte te maken.






Foto's eerlijk gepikt van Ali Dekker

Ik bleef ook nog naar de Volendammers luisteren, ik zat daar heerlijk op een bank.....alsof ik thuis was.....samen met muziekbuurvrouw Mirte.
Ik hielp na afloop nog even mee met spullen inladen (nadat ik eerst mijn eigen spullen veilig in de auto had gezet). Veel hoefde ik niet te doen, vele handen maken licht werk! Met inladen had ik niet geholpen....ik was er wel, maar ik hoefde niet. Netjes.....ik ben ook niet zo'n sjouwer, maar als het nodig is wil ik gerust wat doen....niet alles is groot en zwaar. 
Maar altijd gaan mijn eigen instrument en mijn andere spullen voor....eerst mijn sax veilig in de koffer of tas (en dat is geen instrument wat je snel in een koffer gooit), alle andere spullen inpakken en alles keurig bij elkaar zetten of alvast in de auto..... hangt een beetje van de situatie af. Het is een kwetsbaar instrument...... ik leg dat echt niet zomaar ergens neer om eerst anderen te helpen.
Maar goed...... dat werd ook niet van mij verwacht.
Thuis meteen mijn  pyjama aan en nog luier op mijn eigen bank. Moe, maar blij dat het goed gegaan was, ik vond het in elk geval leuk!

1 maart

Omroepdag voor kinderen
Nationale complimentendag
Anti-discriminatiedag
Dag van de zelfverwonding
Dag van vrouwen van kleur
Burgerbeschermingsdag



Quote van de dag:





2 opmerkingen: