Zoeken in deze blog

zaterdag 5 september 2020

Alles komt in drieën zeggen ze altijd.....

..... dus na mijn smartphone en mijn tv vreesde ik het ergste voor mijn koel/vriescombi........ die hoopt eind volgende maand 22 jaar te worden..... een respectabele leeftijd, maar haalt hij dat?

Ik kan opgelucht adem halen...... hij mag nog even mee volgens de wet dat alles in drieën komt..... zaterdagavond stootte ik in de keuken een groot koffieglas om (waar ik dan meestal thee in doe, lekker ongehoorzaam)..... het viel in vele grote en kleine stukjes uiteen op de plavuizen! Ik stond er middenin....op blote voeten! Voorzichtig probeerde ik mij een weg te banen zonder op glas te stappen..... het lukte! Ik trok een paar oude Crocs aan en raapte de grote scherven op (die brengen geluk, dus vanaf nu gaat alles goed!) en vervolgens ging de rest in de stofzuiger. 
Ik liet de Crocs bij de keuken staan...... ik zal ze daar voorlopig aan mijn voeten moeten hebben en omdat er glas aan kan zitten dat er weer afvalt wil ik er niet mee over mijn kleed lopen want dan verspreid ik het alleen maar. 
Het was onhandig om het om te stoten, maar ach..... nu blijft de rest voorlopig heel......toch? 😂😁😃

Jammer, maar dat kon erger! Soortgelijke glazen zijn nog steeds te koop en (afhankelijk van de winkel) niet al te duur, dus als ik het nodig vind komt er wel weer aanvulling (en anders maar niet, ik kan leven zonder koffieglazen)

Mijn Liebherr koel/vriezer is dus gered van de ondergang..... er zijn al 3 dingen stukgegaan en de scherven moeten nog meer geluk brengen! 
Het is mijn tweede van dit merk...... de eerste kocht ik toen ik trouwde, een prima ding. Eén keer is er een kleine reparatie door iemand van Liebherr uitgevoerd, verder niks. In die tijd kreeg ik er een sticker bij met het telefoonnummer van de reparatiedienst..... dat is niet meer en ik vraag mij af of ze dat nog zelf doen.
Toen het ding er na ruim 20 jaar mee stopte leek het mij niet verstandig om hem te laten repareren voor veel geld (de voorrijkosten lopen al op) voor een apparaat van die leeftijd, dus ik bestelde een nieuwe..... zelfde merk. Deze heeft nooit wat gemankeerd. Net zo goed als zijn oudere broer, met dit verschil dat de losse laden minder sterk zijn.... vriesladen, groenteladen....... ze moeten voorzichtig behandeld worden, anders scheuren ze (en dat is dus al gebeurd!). Maar verder..... top! 

Quote van de dag:




Zondag 6 september:

Europese dag van het Joodse cultureel erfgoed
Nationale ziekendag
Bonairedag
Speciaalbier-festival
Amsterdam cityswim


3 opmerkingen:

  1. Liebherr was een sterk merk,zei een leverancier. We hebben er ook een gehad, heel lang.
    Wij zeggen altijd dat de goede dingen in drieën komen, dat schelt. 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoor het wel eens over goede dingen, maar ook over verkeerde dingen dat het in drieën komt. Ach, gelukkig ben ik niet echt bijgelovig, het zit mee of het zit tegen hahaha.

    Liebherr heb ik in elk geval goede ervaringen mee. Die laatste heeft dan minder sterke laden, maar verder prima. De volgende zal toch wel een goedkopere worden denk ik, maar goed....dat zien we dan wel weer.

    BeantwoordenVerwijderen