Zoeken in deze blog

zaterdag 12 september 2020

Zaterdag....

.....was een heerlijke dag!  Edwin kwam met de honden en we waren de hele dag ouderwets gezellig aan het praten. Allerlei onderwerpen kwamen aan bod, Edwin weet veel en heeft een duidelijke mening die hij goed kan onderbouwen....... heerlijk die gesprekken! 
Hij had eerst gevraagd of hij nog een boodschap voor mij moest doen, hij weet dat ik nog niet veel in winkels kom en nu met een blaasontsteking (dat gaat trouwens duidelijk de goede kant op) is het ook allemaal wat lastiger. 
Ik bedacht ineens iets...... een printer! Ik had ergens een heel betaalbare printer gezien.... een goed merk.... niet het nieuwste model, maar dat vind ik niet belangrijk. Als hij in de buurt van die winkel zou komen zou ik dat wel fijn vinden.  
Hij had al eerder voor mij wat ovenschaaltjes gekocht, van een soort waar ik er meer van heb, ideaal formaat.... ik had er één stuk laten vallen en wilde er graag één of twee bij. Hij had er drie, waarvan er eentje iets groter was..... perfect. Ik had toen tegen Edwin en Geurtje gezegd dat ze er niet speciaal naartoe moesten gaan, maar als ze in die winkel waren graag even kijken en evt. kopen. 
Hij nam die mee en had ook de printer........ en...... dat was alvast een verjaardagscadeautje!
Ze komen volgende maand met z'n drieën (en de honden), maar dat kan ik hem alvast gebruiken. Als het goed is kan ik die zelf installeren, maar lukt het niet dan kan hij volgende keer even kijken, eerst kan ik het zelf op mijn gemak proberen.

Helemaal geweldig natuurlijk, een topcadeau!!! 

Hij bekeek mijn nieuwe tv en stelde het geluid wat beter af en deed wat aan mijn telefoon wat mij niet gelukt was.
Ik had nog wat spullen voor hem die hij lang geleden hier had laten liggen en waarvan ik mij afvroeg wat ik er mee moest.......er was iets bij waar hij zich al te pletter naar gezocht had.... leuk, het lag dus hier. Dat ruimt bij mij weer!

Nadat we donderdag afgesproken hadden dat hij zaterdag zou komen  kwam er een mail van het waterleidingbedrijf.....of ik de meterstand door wilde geven. 
Ik heb daar altijd een hekel aan...... gelukkig heb ik de watermeter wel binnen, maar onder de grond..... in dat gat..... dat vind ik al erg genoeg, maar bij deze meter kan ik de cijfertjes niet goed zien. Ik heb het al met foto's geprobeerd, maar toen waren en toch nog een paar cijfers waar ik over twijfelde. Dus meerdere keren met mijn hoofd in dat gat om nog eens te kijken en nog eens een foto te maken.....ondertussen angstvallig kijken of er geen spinnen rondrennen.... nee, ik ben er niet blij mee!
Die klus heb ik natuurlijk voor Edwin bewaard! Ik weet dat hij het niet erg vindt en natuurlijk heb ik het wel vriendelijk gevraagd...... en hij deed het.....ik weer blij! Daar ben ik weer voor een jaar vanaf! 

De honden lagen heerlijk rustig te luieren....... gewoon een lekker rustige gezellige dag dus! 

Nog even samen gegeten, zondag hoef ik niet te koken, want ik heb genoeg over en het was lekker! 

We hadden het over oude Nederlandstalige liedjes...... Edwin zocht meteen van alles op..... liedjes van zelfs voor mijn tijd...... het leuke is dat Edwin ook veel van die liedjes kent!  
Van alle soorten muziek weet hij veel, hij kan veel meezingen, weet titels en namen...... ik verbaas mij er wel eens over. Vorig jaar met Kerst had ik voor een radioprogramma veel vreemde kerstnummers gevonden waar ik zelf nog nooit van gehoord had. Ik was de enige niet.... we luisteren altijd met een groepje naar dat programma en reageren op Facebook, niemand kende die nummers! Ik ben later bij Edwin, ik vertelde het..... ik wist de titels niet precies meer.....maar Edwin dus wel.... hij kende ze echt allemaal! 
We zongen nu liedjes als "Zoek de zon op" en "Louise zit niet op je nagels te bijten" en meer van die oude draken. Steeds een klein stukje..... steeds kijken hoe snel ik het herkende..... leuk!

Het werd toch weer tijd om te vertrekken....... even uitzwaaien, mijn auto weer op z'n plek..... en alles is weer gewoon. 


Quote van de dag:

Zondag 13 september 2020:

Roald Dahl-week
Dag van positief denken
Chocoladedag
Draai-een-steen-om-dag
Programmeursdag
Dag van het Joods cultureel erfgoed





2 opmerkingen:

  1. Moet een fijne dag geweest zijn. Samen gegeten, meteen de klusjes gedaan en een mooi cadeau, heerlijk.
    Heb je de nieuwe printer al gebruikt? De mijne heeft kuren, scannen gaar prima, bij het afdrukken komen er foutcodes die ik niet terugvind in handleidingen. Het wachten is op, inderdaad, de zoon.😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het was een topdag. Het is heel gezellig als het hele stel komt, maar om hem weer eens alleen te hebben was te ook wel erg leuk!
    Als ik bij hem logeer zie ik hem meestal alleen 's morgens vroeg en 's avonds laat, maar 's avonds hebben we dan ook die gesprekken. Dat kan dan nooit zo heel lang natuurlijk, maar vaak maken we het dan wel erg laat. En nu een hele middag en een groot stuk van de avond, want hij ging laat weg.....heerlijk.
    De printer heb ik nog niet gebruikt, nog niet aangesloten.
    Ik heb vaak ruzie met printers...... ik had lange tijd een goede, die had ik gekregen uit een erfenis. Maar die stopte er na jaren mee. Toen een goedkope gekocht die het niet zo lang lekker deed, steeds vaker problemen en uiteindelijk gaf ik het op. Hij heeft nooit willen scannen (maar daar kwam ik pas laat achter) en wilde ook niet op de wifi (deze kan het niet, geen probleem, hoef ik het ook niet steeds toch te proberen :) )
    Dit is een Canon, die zijn over het algemeen goed. Vanmiddag maar eens kijken of alles werkt.
    Handig die zoons hè? Heerlijk al ze dat ook altijd willen! Ik heb altijd wel iets te doen voor hem. Meestal kleine klusjes. Ik probeer niet teveel te verzamelen, het moet wel leuk blijven natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen