Zoeken in deze blog

woensdag 2 september 2020

Wonderlijke kop:

 "Grapperhaus knuffelt schoonmoeder op nieuwe foto's. Kamer reageert ontzet" lees ik. 


In het voor-coronatijdperk zou dit een heel rare melding zijn en zouden de wildste gedachten door mijn hoofd gaan. 
Wat is er dan met schoonmama? Is het zo'n monster? Is schoonmama misschien jonger dan hij is? Dat soort gedachten...
Maar nu? Ik begrijp het! 
Hoewel ik de ophef wat overdreven vind. Het is zonder meer heel onhandig, maar het knuffelen is geen verbod, het wordt alleen afgeraden! Er zijn zat mensen die ouders en schoonouders nog steeds knuffelen! Het wordt ook gedaan door mensen die verder heel voorzichtig zijn. 
Niet dat het slim is..... maar met wederzijds goedvinden..... mwah....op een bruiloft snap ik het.  Ik zou het niet willen, maar misschien vergeet je dat op zo'n dag. 

Op de groepsfoto lijken de mensen inderdaad te dicht bij elkaar te staat, maar er zitten ongetwijfeld gezinnen bij, die dus als groep wel bij elkaar mogen staan.....op zo'n foto van een afstand lijkt het ook nog eens dichterbij elkaar dan het is, want de diepte zie je niet..... dus als iemand anderhalve meter verder naar achteren staat kan het lijken alsof iemand ernaast staat.. Zonder meer onhandig, maar ik zie wel meer dingen waarvan ik denk: "Dom dom dom". Voor hem is net natuurlijk belangrijker dat hij zich aan de regels houdt, dat wel...... en het is logisch dat er wat over gezegd is, maar ik vind het nu wel klaar! Het is duidelijk, hij heeft het ook begrepen.... we weten het nu wel!

En ja, er zijn mensen die bekeuringen voor dergelijke situaties hebben gekregen..... maar..... in veel gevallen komt de bekeuring ook door de reactie erop. Natuurlijk zijn er onredelijke bekeuringen, maar als er wat gezegd wordt en mensen gaan meteen moeilijk doen is de kans op een bekeuring groter. En er wordt veel moeilijk gedaan, het wordt steeds erger! Er is ook een groot verschil tussen expres je niet aan de regels houden of per ongeluk (of noodgedwongen omdat er gewoon niet genoeg ruimte is). 

Ik zeg zeker niet dat Grapperhaus het slim heeft aangepakt (ik zou het feestje denk ik nog even uitgesteld hebben), maar ik lig er niet wakker van (maar nooit meer doen hoor!) Als ik naar een feestje zou gaan waar de regels niet in acht worden genomen ben ik snel weg..."Nou doehoeg, het was gezellig, maar ik ga er weer vandoor"...Hij kan dat als bruidegom natuurlijk moeilijk doen, dan probeer je te redden wat er te redden is....en in de feestroes vergeet je misschien wel eens wat!
Hij had mij moeten uitnodigen...."Kijk, als zij er languit tussen past is de afstand groot genoeg!"

Ik probeer mij goed aan de regels te houden, maar bij het boodschappen doen lukt het niet altijd.... op een smal trottoir ook niet. Als iemand dan net een foto maakt en dan bewijs heeft dat ik mij niet aan de regels hou is dan toch niet echt eerlijk. 

Natuurlijk kan er niet gedaan worden alsof er niks aan de hand is, maar nu vind ik het wel genoeg! 


Maar die krantenkop kan echt alleen is deze tijd! 😂

Quote van de dag:


Donderdag 3 september 2020:

Internationale dag van de orchidee
Week van de klassieken

2 opmerkingen:

  1. De ophef hoefde voor mij niet maar ik snap de ergernis wel. Zelf beboet worden en in de gaten worden gehouden, feesten zijn verboden, en dan dit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik snap het ook wel en hij was zeker fout, maar ze gaan er wel erg lang over door.
    En die krantenkop moest ik echt om lachen.

    BeantwoordenVerwijderen