Zoeken in deze blog

zondag 13 september 2020

Zondag is rustdag

 Al was zaterdag een heerlijk ontspannende dag en rustig, toch was ik zondag duidelijk toe aan een extra rustige dag!  Dus een beetje rommelen in huis, alleen kleine klusjes, een stukje wandelen, lekker even tv kijken, folders doorkijken, lekker kletsen aan de telefoon...... dat soort dingen.  Wel bezig geweest, maar niet heel actief.
En een wonder: Ons enige huis-aan-huis blad lag in de brievenbus! Heel lang niet meer gekregen en eigenlijk hoort hij op donderdag te komen, maar liever te laat dan helemaal niet!  Niet dat er nou zo vreselijk veel in staat, maar toch..... er staan bijvoorbeeld mededelingen van de gemeente in en overlijdensadvertenties (vind ik toch wel goed om te lezen om niet aan iemand te vragen : Hoe is het nou met je vader?" terwijl die al een half jaar niet meer leeft of zo. Kan altijd gebeuren, niet iedereen plaatst een advertentie, maar ik wil de kans zo klein mogelijk houden. En soms wil ik even een kaartje sturen!). 
Een paar artikelen over wat er in buurt gebeurt..... het is toch prettig dat ik hem weer krijg, want dit blad online lezen vond ik geen succes. 

Het eten hoefde ik ook niet veel aandacht aan te besteden, want ik had nog heerlijke macaroni over van de vorige dag.... even in de magnetron en klaar! Dat hoort ook eigenlijk wel een beetje bij de zondag..... rustig aan! 

Nog even kijken op weggeef- en verkoopsites..... ik kom er vaak leuke dingen tegen, maar bijna altijd is het te ver weg om op te halen, te groot voor mijn auto of niet de prijs die ik er voor wil geven. Toch leuk om even te kijken. 

Een ander telefoontje zorgde voor minder goed nieuws, niet meteen dramatisch hoor, maar het is nog even afwachten hoe het allemaal afloopt. Altijd moeilijk als iemand plotseling naar het ziekenhuis moet. Wel blij dat ik het weet! Ik kon gelijk mijn hulp aanbieden voor als dat nodig is......  ze weten wel dat ze altijd kunnen bellen, maar soms moet je dat nog even herhalen, het zijn geen mensen die snel om hulp vragen (maar wel altijd hulp aanbieden)..... zo ben ik zelf ook...... ik schakel ook niet iedereen in voor dingen die niet echt noodzakelijk zijn. In een noodgeval wel hoor, heb ik ook wel eens gedaan....maar ik doe het niet snel. 

Maandag een nieuwe dag met nieuwe kansen.... dan wil ik de dingen doen die ik eigenlijk zondag had willen doen! 

Quote van de dag:


Mandag 14 september 2020: 

Wereld stemmenhoren-dag
Dag van de Duitse taal
Wereld broederschap en verontschuldigingdagWoningcorporatiedag 
Internationale dag van het atopisch eczeem
Week van het basisinkomen
Week van de loopbaan
Longfibrose-week
Wereldwijde mitochondriale ziekten week
Fietstelweek
Dag van de digitale communicatie


2 opmerkingen:

  1. Je zult nu wel uitgerust zijn, met de maandag er achteraan.😉
    Vanmiddag zat ik van 13 tot 16 uur buiten, af en toe een tukkie, niet te heet. Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vandaag wel actiever dan zondag. Ook weer wat verder gewandeld, want ik hoef geen WC meer per direct in de buurt te hebben....dat maakt het eenvoudiger.
    Mijn tukkie was vanavond....bij de tv.... ik heb een paar uur liggen slapen, ik ben net wakker.
    Dan ga ik zo maar verder slapen :)

    BeantwoordenVerwijderen