Zoeken in deze blog

zaterdag 26 september 2020

Zaterdagochtend.....

....ik liep even naar buiten om wat in de kliko te gooien, de zon scheen vrolijk, al was het in vergelijking van het warme weer dat we gehad hebben behoorlijk koud. Ik kan normaal erg goed tegen te kou, maar nu moet ik er weer even aan wennen..... zal wel een gevolg zijn van al die hitte, mijn inwendige thermostaat moet weer worden bijgesteld. 

Even later zat ik op de bank en voelde iets op mijn gezicht, met mijn hand veegde ik over mijn gezicht en het bleek een vette kruisspin te zijn. Grote griezels, van schrik gaf ik hem een gooi waardoor hij door de kamer vloog..... uit mijn zicht. Ik heb hem niet zien bewegen...... nou ja, hij vloog door de lucht, maar ik zag geen pootjes bewegen, misschien was hij dood.... geen idee, maar het idee dat hij niet meer te vinden was vond ik onaangenaam....... hier hou ik niet van!
Waarschijnlijk ben ik buiten in zijn web gelopen, tussen de auto en mijn schuur hangen ze vaak....meestal voel ik dat meteen, maar ik was waarschijnlijk nog niet goed uitgeslapen, het was nog vroeg.
Nu voelde ik steeds overal kriebelen en steeds kijk ik of ik hem zie...... de engerd! 




Woonde ik maar in een spinarme buurt. Het is hier niet meer zo erg als in de eerste jaren dat ik hier woonde, maar toen hadden we nog heel veel bomen hier achter staan, met struiken tot dakgoothoogte..... een bijna ondoordringbaar oerwoud. Nadat alle bomen omgezaagd waren werd het hier wat minder met de spinnen, maar nog steeds zijn het er veel. Gelukkig hebben we hier geen gevaarlijke spinnen zoals bijvoorbeeld de Australische tunnelspin. 
Gevaarlijke spinnen

Dat spinnen niets doen is niet helemaal waar.....spinnen kunnen wel degelijk bijten..... geen idee of ze het allemaal kunnen.



Ik denk aan lang geleden..... we gingen naar bed, ik sla de dekens open en een raar model spin kwam onder de dekens vandaan kruipen....groot lijf, kleine pootjes.....ik gaf een gil en Ed pakte hem...... 'auw'.....en hij liet hem vallen, waarna de engerd verdween..... Ed zijn hand vertoonde een grote rode plek, het ondier had hem gebeten. Niet ernstig, maar toch.....
Maar waar was hij nu? Zo kon ik niet slapen. Ed zag het probleem niet, hij is weg, dus ga slapen, doe niet zo moeilijk en binnen  de kortste keren lag hij al lekker te snurken. Ik zocht en vond niet. 
Uiteindelijk deed ik het licht uit en probeerde te slapen.... mijn hart ging nog flink tekeer...... ineens zag ik hem: "Daar is hij, daar is hij!!!" ....slaperig klonk het naast mij: "Wat? Waar?" ....."Die spin!" ..."Waar dan?" "Wacht even, het is te donker, zo zie ik hem niet, even het licht aandoen". 
Pas toen ik het licht aan had gedaan drong tot mij door dat er iets niet klopte....ik had hem dus gezien terwijl het te donker was om hem te zien... dat kan niet! Het was dus een nachtmerrie geweest. 
Een nachtmerrie is niet alleen eng, maar dat gaat nog even door terwijl je al wakker bent.... het besef komt langzaam. 

Daarna heb ik nog één keer een nachtmerrie gehad, eentje waar ik nog steeds om moet lachen als ik er aan denk..... ik heb het al vaak verteld: Er ging een vuilniswagen door de straat, een roze..... voorop een soort slurf waarmee vuil van de straat opgezogen werd, het was net een olifant. Er ging iets mis.... de roze vuilniswagenolifant zoog wel, maar kon zijn lucht blijkbaar niet kwijt en hij zwol op..... en ging de lucht in..... paniek.... hij zal toch een keer naar beneden komen en je zal hem maar op je hoofd krijgen, ik moest de hulpdiensten bellen, 06-11 (zolang geleden is het al....nog geen 112)........ ik werd wakker met de telefoon in mijn handen terwijl ik mij afvroeg hoe ik dit moest uitleggen......ik was het nummer al aan het draaien...... terwijl ik daar nog over nadacht en begreep dat ze mij niet zouden geloven...... en ineens geloofde ik mijzelf ook niet....het was een nachtmerrie geweest..... wat een geluk dat ik niet echt gebeld had!

En de spin? Ik bleef kijken en ik bleef kriebels voelen...... en ineens lag hij op de bank, waar ik gezeten had...... daar had ik eerder gekeken, toen lag hij daar echt niet..... had ik er nou nog bovenop gezeten ook? Dat overleeft zo'n beest natuurlijk niet....... hij lag opgerold, bewoog niet...... dood denk ik..... met een grote prop papier durfde ik het bewegingloze dier te pakken en gooide hem meteen buiten in de kliko! De hele dag bleef ik overal kriebels voelen.

En zeg nou niet dat het beest banger is voor mij dan ik voor hem..... want dat geloof ik niet.... al heeft hij wel meer reden om bang te zijn, want uit angst vermoord ik die beesten..... noodweer, verzachtende omstandigheden! 
Dat het nuttige dieren zijn weet ik ook.... echt, ik weet het allemaal, maar dat neemt mijn angst niet weg! Door het grote aanbod aan spinnen hier is mijn angst wel iets minder..... kleine spinnetjes zijn geen probleem meer. Het ergst zijn die grote hardlopende spinnen! Wat ben ik daar bang voor...... echt.... vreselijk! Harlekijnspinnetjes vind ik zelfs leuk! Achter glas kan ik vol bewondering naar spinnen kijken, naar hun web..... ik vind spinnen fascinerend....echt! Maar ze moeten op afstand blijven! 

Ik ken iemand die er ook bang voor is, maar die er een keer eentje onder de wc-bril zag.... de poten kwamen er onder vandaan...... zij dacht dat het een nepspin was, neergelegd door haar zusje en pakte hem...."ARGHHHH"  hij was dus echt! 

Quote van de dag:



Zondag 27 september 2020:

Google is jarig

Wereldrivierendag

Wereldtoerismedag

Dag voor migranten en vluchtelingen

Feestdag van de Franse gemeenschap

Werelddovendag

Nationale hulpverlenersdag


4 opmerkingen:

  1. Heel lastig, ze komen zo vaak voor en zijn haast niet te ontlopen. Die angst is onberedeneerbaar, geen enkele goedbedoelde opmerking helpt, ik heb hetzelfde met orenkruipers.
    Straks is het weer hun tijd,met mooie webben maar ja, ze horen erbij.
    Ik zie dat je een plaatje hebt van een springspin. Die ogen, ik denk dat ik daar ook bang van zou zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen idee waarom ik er zo bang voor ben..... het is raar! Maar ja, dat is met meer dingen zo, we zijn niet altijd logisch bezig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Terug naar je jeugd maar ja, toen waren er zoveel dingen die iemand een fobie konden bezorgen. En wat heb je aan die wetenschap?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helemaal niks! En misschien gaat het wel verder terug.... want waarom jagen honden altijd achter katten aan? Dat zit er ingebakken. En waarom vangen katten vogels en muizen? Niet omdat ze honger hebben gewoonlijk. Misschien zit het wel bij veel vrouwen ingebakken omdat dat een dappere man haar kan redden van het ondier....... alleen moet ik mijzelf altijd redden hahaha. De één is bang voor muizen en de ander voor spinnen, meestal niet voor allebei, maar ja, anders zou die dappere man te vaak te hulp moeten snellen en dat gaat vervelen.

    BeantwoordenVerwijderen