Zoeken in deze blog

zaterdag 19 september 2020

Auw

Voor de broodnodige variatie heb ik nu last van mijn rug.....het sluimerde al een tijdje, maar zaterdagavond schoot het er even goed in. Het zakte af, maar een plotselinge beweging zorgde voor een nieuwe pijnscheut en ik bleef even in die houding staan. Er zijn groter rampen, dit is wat wat moeder vroeger een 'gezonde ziekte' noemde...... vervelend, maar over het algemeen kan het verder geen kwaad. En daar ga ik dus van uit..... ik beweeg voorzichtig... en als het kan wandel ik gewoon.....maar dan moet het wel minder zijn dan zaterdagavond en maar niet te ver weg.
Ach....het is weer eens wat anders! 

Quote van de dag: 


Zondag 20 september 2020:

Autovrije Zondag

Wereld paelladag

Dag van het eetbare landschap

Feest van het Waalse gewest

Dam tot damloop

Week van de reflexologie

Dag van de universitaire sport

Haagse internationale open dag

4 opmerkingen:

  1. Oei, dat is niet zo mooi, ook als het niet ernstig is.
    Je wordt zo moe van een zere rug, zelfs stilzitten als je het te lang doet.
    Je wilt natuurlijk in beweging blijven, dat zal ook wel beter zijn maar plat achterover liggen voelt het beste.
    Beterschap Ans!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel. Het is nu in elk geval beter dan gisteravond..... toen was het al een hele klus om gewoon op te staan. Nu is het wisselend...... ik beweeg mij voorzichtig om de kans op een verkeerde beweging zo klein mogelijk te maken en ik wissel zoveel mogelijk beweging en rust af...... dat lijkt goed te werken, maar ja..... de dag is nog niet om. Afwachten maar, het zal wel weer vanzelf overgaan.
    Ik weet dat ik altijd verkeerd zit, maar dat komt omdat ik geen meubelen op maat heb....en als ik ze op maat had wilde niemand anders hier zitten hahaha. Ik kan niet op een bank of stoel rechtop zitten met voeten op de grond en steun hebben aan de rugleuning...... bij de grond kan ik nooit, alleen als ik op het puntje zit of onderuitgezakt en de rugleuning kan ik alleen gebruiken als ik onderuitgezakt zit. Nou ja.... komt wel goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik snap het. Gewone eetkamerstoelen hebben vaak een dwarslatje (sportje) waarop je je voeten kunt zetten.
    Of de poten afkorten maar dat kan bij leunstoelen meestal niet. Maar ik denk dat de zittingen ook te ver naar achteren zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klopt, de zittingen zijn ook te lang.
    Mijn eettafel heeft een dwarslat waar ik heerlijk mijn voeten op kan zetten....... over de volle lengte van de tafel en lekker breed.... dus ook de mogelijkheid om mijn voeten te verzetten.
    Dat scheelt al een stuk!
    Ik ben er aan gewend en op de bank zit ik nooit gewoon, maar ik trek mijn benen op of ga liggen. Dat gaat meestal goed, maar nu moet ik wat meer opletten voor mijn rug.

    BeantwoordenVerwijderen