Zoeken in deze blog

woensdag 9 september 2020

Handig?

 Nee, ik ben niet technisch en het lijkt wel steeds beroerder te worden. Ik zie door de bomen het bos niet meer, vaak zelfs als het om iets simpels gaat. Het duizelt mij, ik zie door de bomen het bos niet meer..... het werkt niet! Bovendien wordt ik zenuwachtig als iets niet werkt. 

Woensdag kwam mijn nieuwe tv, eerder dan verwacht. Geen grote natuurlijk.... daar heb ik geen enkele behoefte aan en bovendien moet hij in mijn kast passen. Nee, ik wil geen andere kast en al helemaal geen kast waar een tv alleen maar bovenop staat en niet erin..... dit bevalt mij prima..... en bij zo'n kast als ik heb kan ik er nog iets bovenop zetten (een poppenhuis bijvoorbeeld 😂), dus is dit ruimtebesparend. Ouderwets? Zal mij een zorg zijn, ik ben er dik tevreden mee en daar gaat het om! 
Over het algemeen is een kleinere tv goedkoper en dat vind ik toch ook een behoorlijk pluspunt. 

Maar goed, geen grote dus..... hetzelfde beeldformaat als ik had, maar een kleinere rand er omheen en kortere pootjes, waardoor hij kleiner lijkt. Dat had ik wel gezien, maar omdat altijd alleen het beeldformaat vermeld wordt en niet de omvang van de tv koos ik voor zekerheid......  stel je voor dat 1 maat groter niet in de kast zou passen..... wat een gedoe dan met terugsturen etc., nee hoor, dit is prima!

Voorop een envelop met 'dokumente' .... o jee, dat is vast belangrijk! Ik peuterde het plakband los dat steeds na 2 mm afscheurde..... ik mopperde en uiteindelijk had ik het document te pakken. 
Daar stond dus echt helemaal niks belangrijks op! Daar was ik nou zo lang voor bezig geweest. 
Verder dan maar. Ik pakte alles uit en besloot eerst de pootjes eronder te zetten..... een klein zakje met 4 schroefjes ging moeilijk open..... ineens floep....open en de schroefjes vlogen in het rond..... ja, dat is echt goed voor je zelfvertrouwen als het zo begint! 
Ik vond er maar 3, maar na lang zoeken bleek nummer 4 niet weggerold, maar gestuiterd te zijn en was ergens in beland! 
Nou, daar gaan we dan...... zoals zo vaak kreeg ik de schroeven er niet goed in..... de pootjes bleven wiebelen en ik durfde niet meer kracht op de schroefjes te zetten, want ik schiet er vaak uit en draai zo alle schroeven naar z'n moer... en dit waren schroeven zonder moeren 😂.
Hij bleek toch stevig te staan.... geen probleem dus en anders kijkt Edwin er maar een keer naar! 

 Even stoppen. 

Het was tijd voor een lange pauze!
Even rustig aan..... ik heb waarschijnlijk een blaasontsteking en had zin om even te liggen....het nieuwe beleid is dat vrouwen met een blaasontsteking het eerst een weekje moeten aankijken (tenzij er koorts of zo is). 

Berichtje naar Edwin: "De tv is er al" zijn antwoord: "En heb je al de moed gevonden om hem te installeren?" Hij kent zijn moeder, dat is duidelijk. 
Ik had het ding al verder bekeken en ik kon de HDMI-aansluiting niet vinden..... er waren veel aansluitingen, maar die zat er niet tussen. Gebruiksaanwijzing in Duits en Engels...... twee talen waar ik aardig mee overweg kan, vooral het Engels, maar technische termen ken ik vaak niet in een andere taal...en sowieso leest het minder lekker vlot weg... ik lees liever een Engels boek! 
Ik melde Edwin dat ik geen HDMI-aansluiting zag......  hij vermoedde aan de zijkant, maar daar zag ik alleen knopjes. Ik maakte een foto van de achterkant waar al die aansluitingen zitten....... en daar zag hij aan waar de HDMI-aansluiting zat aan de ZIJKANT! (dus de aansluiting zelf was niet te zien op de foto).
Ik had dat helemaal niet gezien...... zit ook eerlijk gezegd wel een beetje verstopt. Bovendien was ik zo stom om naar een ronde aansluiting te zoeken..... dat zat ik mijn hoofd! Stom..... toen ik de aansluiting vond liep ik eerst nog verbaasd naar de kast om naar het snoer te kijken....klopt, het is niet rond! Raar...dat hoorde ik toch te weten, die stekker zag ik niet voor het eerst! 
Later met instellen moest ik zoveel keuzes maken tussen dingen waarvan ik geen idee had wat dat inhield, dat ik toch hulplijn Edwin maar weer inschakelde. Pfffff, dat was geen stekker erin en klaar! 

Bij sommige keuzes verminderde het volgende aantal mogelijkheden, maar ja..... toch maar even op Edwin wachten! 
Ik durfde niet alles te proberen, bang dat ik dan de boel helemaal ontregelde, pas later, met Edwin op de achtergrond probeerde ik wat knoppen op mijn afstandbediening..... zonder resultaat! 

Edwin snapte dit blijkbaar ook niet helemaal, ik moest het skippen, want het waren dingen die ik niet nodig had..... maar het was 'oké en verder' (dan stond er dus toch een keuze) of 'terug naar menu' en dan kwam ik weer bij het begin uit....taal kiezen etc. (Geen Nederlands). Dus toch wat keuzes uitgeprobeerd, maar niks leek te werken!
Het is natuurlijk moeilijk als hij het zelf niet ziet.... dat snap ik. Foto's gemaakt van diverse schermen en ineens kwam ik in heel andere schermen terecht, wat mij eerst niet lukte...ik heb ook geen idee hoe ik dat deed!.
Ik had al vaak de menuknop geprobeerd, maar dan begon alles weer opnieuw.... de exitknop hielp ook niet, dan kreeg ik "No Signal".... en 'source', die deed niets als ik in het menu zat (waar ik niet uitkwam). ...... Edwin meldde "Probeer source eens"....hm, had ik al een paar keer geprobeerd, nou, vooruit...... HUH? Nu werkte het wel en kon ik ineens voor HDMI kiezen..... en ik kreeg beeld..... en geluid.... een wonder. Blijkbaar drukte ik steeds op het verkeerde moment op source..... want echt, ik had dat al geprobeerd! Na ruim twee uur had ik BEELD!!!! 


Edwin, bedankt voor je geduld..... alleen al het feit dat er iemand meedacht hielp al! 

Zelf kreeg ik de neiging om te gillen en met dingen te smijten! 

Quote van de dag: 




Donderdag 10 september 2020:

Wereld zelfmoordpreventie-dag
Jonge ambtenaren-dag



 

3 opmerkingen:

  1. reacties via facebook:

    Pat Ricia
    Nou jij mag jezelf twee schouderklopjes geven hoor. Goed zeg dat het is gelukt, chapeau!

    Ans Dekker-Martis
    Dank je......maar ik had de neiging het ding het raam uit te gooien hahaha.

    Christine Coné
    Als je nou eens ergens mee zit qua apparaten en Edwin is uit de buurt kan je me gerust berichten hoor. Ik ben best handig zeggen ze. En ik woon in Monnickendam en ik heb nog een fiets ook. 😅

    Ans Dekker-Martis
    Jij bent zeker handig!!! En ik zal het onthouden! Ik zal echt niet je voor elk klein dingetje laten komen, maar als het nodig is weet ik je te vinden! Super, dank je wel.
    Doordat Edwin in Arnhem woont moet het meestal via de chat...... even te ver om heen en weer te gaan steeds. Meestal lukt dat ook wel, maar dit was onduidelijk.... voor mij onduidelijk en dus voor hem ook hahaha, als hij hier was geweest zou hij vast veel sneller een oplossing gevonden hebben.....jij ook trouwens.
    En hoewel ik er een hekel aan heb, wil ik het vaak toch wel zelf proberen!

    Christine Coné
    Ans Dekker-Martis ik vind t niet erg hoor. Dus vragen kan altijd, dan hoor je snel genoeg of ik tijd heb of niet 😅ik ben zoooo makkelijk

    Vaak kan jij ook via chat of facebook al veel duidelijk maken en nog niet zo lang geleden heb ik je al eens advies gevraagd. Altijd handig als er meer handige mensen zijn die willen helpen. Hihihi, supermakkelijk ben je......vaak 😃 .


    Susanne Bout
    Het is bijna sneller als Edwin even langskomt...... 🤔

    Ans Dekker-Martis
    Hahaha, ja, eigenlijk wel.... maar het eerste uur was ik zelf aan het proberen.... en proberen 😃 .....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Chapeau Ans!!
    Als electronica-leek heb je hem toch maar mooi aan de praat gekregen.👍

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je. Het ging met veel gemopper gepaard!

    BeantwoordenVerwijderen