Zoeken in deze blog

maandag 21 september 2020

Soms moet ik even mopperen!

 Daar ben ik weer...... het gaat al wat beter met mijn rug! Gisteren in de loop van de dag werd het steeds beter, waardoor ik mij redelijk normaal kon bewegen, maar wel voorzichtig. 
Het wandelen sloeg ik toch nog maar even over..... dat zag ik nog niet zitten. Ik wilde het eigenlijk wel, ik zou een verjaardagskaart wegbrengen, een kleine kilometer verderop..... normaal geen enkel probleem, maar nu dus wel. Fietsen durf ik niet vanwege verkeerde bewegingen bij het afstappen omdat ik niet bij de grond kan..... dus daar wacht ik nog even mee. Ik heb heerlijk geslapen en lang ook!
Normaal ga ik naar die verjaardag toe.... met een cadeautje...... maar dat doe ik niet in coronatijd, dus het cadeautje houdt ze tegoed, maar de kaart dus ook. 
Misschien vandaag, ik heb ook nog iets voor de post en dat is dezelfde kant op, vlak bij elkaar! Vroeger had ik een brievenbus vlakbij..... maar die hebben ze weggehaald...... anders had ik ook de verjaardagskaart in dit geval op de bus gedaan, maar ja post.nl......... als ik zoveel verder moet lopen dat ik vrijwel voorbij het huis kom van de jarige dan zie ik geen enkele reden om er een postzegel op te plakken..... voor het geld van die postzegel verwacht ik wel een beetje service..... en dat is o.a. een brievenbus in de buurt. 
Ook vind ik het geen succes dat er op maandag geen post bezorgd wordt...... een jarige op maandag krijgt een kaart dus of te laat, of veel te vroeg. Ik vind het leuk als het op de dag zelf aankomt..... dat dat niet op zondag kan dat snap ik, maar op maandag ook niet...... ik vind het niet leuk! Steeds meer betalen voor steeds minder service dus! 
Door minder brievenbussen zitten ze in drukke tijden (Kerst) ook vaak helemaal vol, waardoor je meerdere keren moet lopen om van je post af te komen. De brievenbus waar ik nu meestal naartoe ga (bij het winkelcentrum, dat is dan weer wel een logische plek) stonden er vroeger 2 naast elkaar...... toen ze andere brievenbussen weg gingen halen, haalden ze er daar ook eentje weg...... dat is naar mijn idee heel onlogisch...... ook in andere wijken zijn geen brievenbussen meer, die mensen gooien hun post vaak in de bus bij de winkels, omdat ze daar toch moeten zijn..... en dat met maar één brievenbus? Het zal misschien vaak wel genoeg zijn, maar niet altijd!
Dat spoort niet aan om een kaartje te sturen met Kerst....... dan kom je met een stapel post en dan kan het er niet in!  Toch maar via de mail dan? Ik vind een kaartje leuker, maar het wordt er niet eenvoudiger op om een kaartje te sturen. Mensen die weinig post versturen moeten toch een heel vel zegels kopen...... ook niet handig. Ik snap dat het handiger is voor de verkoop, maar voor sommige mensen is dat echt veel teveel. Per stuk is misschien niet handig, maar per 5 dan? 
Tegenwoordig koop ik mijn postzegels online......  dan worden ze thuisbezorgd (zonder verzendkosten) en kan ik nog uitkiezen welke ik wil ook. Een fatsoenlijk postkantoor hebben we niet meer..... wat ze nu een postkantoor noemen heette vroeger een agentschap. Ik ben blij dat we dat nog hebben hoor, alles is beter dan niks, maar het is er niet op vooruitgegaan. Maar ja, alle banken zijn hier ook weg...... daar moet je voor naar een andere plaats en dat doe ik toch wat minder snel..... ik ben vast niet de enige.... en dan komen er daar ook te weinig en dan kan die ook wel sluiten. Ja, mensen doen alles online zeggen ze dan.... ja, noodgedwongen in veel gevallen! 
Tijden veranderen, natuurlijk doen meer mensen dingen online, maar toch....... zou het niet een idee zijn om één gebouw te hebben voor meerdere banken incl. een postkantoor? Gezamenlijk huren..... per bank ik niet veel personeel nodig....... en misschien kunnen ze zelfs voor elkaar waarnemen als dat nodig is. Dat is goedkoper dan ieder een eigen gebouw...... en een gebouw met maar één personeelslid is ook niet ideaal..... dus gezellig allemaal bij elkaar, service bieden..... en de kosten beperken!  
En dan ook binnen geld mogen halen..... niet iedereen vindt het prettig om dat buiten te moeten doen! 
Er wordt van mij verwacht dat ik online bankier (wat ik overigens best prettig vind), maar daar moet ik wel voor betalen. Rente krijgen we niet meer, nou ja, nauwelijks (kan de bank ook niet veel aan doen, maar toch...).... service is minder.
Vroeger (opoe verteld) kreeg ik rente op mijn betaalrekening van de Giro...... nu moet ik een betaalrekening betalen. 

Zo, genoeg gemopperd...... het was even nodig...... ik moest het even kwijt!  😂😁😃




Quote van de dag:




Maandag 21 september 2020:

Internationale dag van de vrede
Wereld Alzheimer dag
Wereld dankbaarheidsdag
Groene voetstappen-week
Week van het har
Week tegen pesten
Week van de rechtspraak
Bewuste visweek
Nationale vitaliteitsweek
Week van het werkgeluk
FH-week 
Europese hoofd- en halskankerweek
Europese urologie week
Week voor doven 
Zeeottervoorlichtingsweek


UPDATE: 

Daarnet kwam de dochter van de jarige hier, ze had even iets nodig...... zij gaat zo naar haar moeder dus kreeg zij de kaart mee...... en zij brengt de andere kaart naar de post. En gelijk gaf ik haar ook een deel van de klederdrachtpoppetjes mee...... haar moeder is ook begonnen met een poppenhuis en kan er misschien ook wat van gebruiken. Ik weet niet precies welke maat poppen zij gebruikt, maar dat moet zij zelf maar bekijken. Wat ze niet gebruikt geeft ze maar terug, er zitten allerlei maten in, ook waarvan ik eigenlijk wel zeker weet dat ze te groot zijn..... maar misschien kan zij ze toch gebruiken, ze moet zelf maar kijken. Ze heeft ook een kleindochter die het misschien leuk vindt.  Weggooien doe ik niet aan..... dus als ze het niks vindt geeft ze alles maar terug, geen probleem!
Handig...... zij kwam niet op het goede moment aan de deur! Ik ook weer blij! 😃

2 opmerkingen:

  1. Je gemopper werkte als een gebed. Ik ga je nadoen. ☻
    Hier gaat het ook zo, behalve met de Kerstpost. Dan staan er (binnen) een paar heel grote hangzakken waar je altijd veel in kan gooien.
    Het 'kantoor' werd verplaatst van AH (centrum) naar de boekhandel aan de andere kant van het dorp, vervelend. En nu kunnen we pakjes aanbieden bij Janlinders(centrum).
    Misschien werd er teveel gemopperd.😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik blijf erbij dat minder service en duurdere postzegels niet aanspoort om meer per post te doen. Het gaat slecht, mensen sturen te weinig kaarten en brieven.... maar ja, ze doen ook hun uiterste best om het zo onaantrekkelijk mogelijk te maken.
    Er is hier wel een mogelijkheid om post binnen te brengen bij het 'postkantoor' (gewoon een agentschap in een kleine supermarkt), maar dat is nog verder weg. Ik vertik het om ruim 2 kilometer te lopen (en weer terug) omdat ze de brievenbussen weghalen.
    Juist bij het winkelcentrum komen de meeste mensen en ook mensen uit wijken waar geen brievenbus meer staat..... en daar haalden ze er ook eentje weg.... ze stonden naast elkaar..... in mijn ogen is dat gewoon dom!

    BeantwoordenVerwijderen