Zoeken in deze blog

dinsdag 22 september 2020

Ik doe nog steeds mee!

 Sterker nog....ik doe nu dubbel en dwars mee! Als er zoveel mensen zijn die niet meer meedoen zal ik extra op moeten letten! 
KLIK

Mensen mogen hun twijfels hebben, mensen mogen er anders over denken, mensen mogen twijfelen over de manier waarop alles gebeurt........ natuurlijk. 
Zelf twijfel ik niet aan wat er gebeurt, er is gewoon een vervelend virus, klaar! 
De manier waarop het aangepakt wordt...... ik ben er niet tegen....achteraf is het altijd duidelijk, dan weten we alles.  Zeker in de begintijd was er te weinig over bekend op het allemaal op de perfecte manier te doen..... en nog steeds weten ze/we niet alles. 
Te voorzichtig is naar mijn idee toch echt beter dan te roekeloos! 
Ik kan nog net onder de dichtgaande spoorbomen doorlopen en meestal zal ik zonder kleerscheuren de andere kant bereiken...... daarbij wel omstanders en een machinist de stuipen op het lijf jagend en misschien valt er wel iemand dood neer van schrik. Moet ik dan vol trots zeggen: "Zie je wel? Het kan best!" ...... Met een virus is het nog erger....... mensen die zich netjes aan de regels houden (en vooral de mensen die tot de risicogroep behoren voelen over het algemeen die noodzaak ook wel) worden in gevaar gebracht door mensen die zich er niet aan willen houden!  Misschien valt het gevaar mee, maar er kan toch niet ontkent worden dat er een virus is. En ook niet dat dat virus in korte tijd voor veel zieke mensen kan zorgen die er vaak erg lang ziek van zijn en soms sterven. Dat lijkt mij toch wel duidelijk.... het maakt mij niet uit hoe dat virus heet en waar het vandaan komt, van mij mag je alles geloven, maar het is er! 
Maar mensen die niet mee willen doen maken een grotere kans het virus te verspreiden....... misschien worden daar mensen erg ziek van en misschien sterven er mensen door......zouden ze dat echt op hun geweten willen hebben? Niet mee willen doen en dan je oma besmetten? 
Is er niet ergens een onbewoond eiland waar we al die gasten naartoe kunnen sturen? Dan kunnen ze lekker elkaar besmetten en ze zoeken het verder maar uit.  Er zitten veel artiesten bij....... die hoef ik even niet meer te zien! 
Als je roekeloos wil zijn doe dat dan met dingen waar je alleen jezelf mee hebt...... niet met een virus waarvan je de verspreider kan zijn. 
Als er zulke idioten (sorry, ik weet hier geen fatsoenlijk woord voor) rondlopen betekent dat dat andere mensen de deur niet meer uit durven! 
Stiekem hoop ik dat ze flink ziek worden, kijken of ze er dan nog zo over denken..... maar aan de andere kant.... ze willen waarschijnlijk wel opgenomen worden en van de ic gebruikmaken..... en dat wil ik niet! Laat ze dan ziek genoeg zijn om er jarenlang last van te hebben, maar net niet ziek genoeg om opgenomen te worden! Het is niet aardig van mij, maar ik denk dat dat de enige manier is om die mensen duidelijk te maken dat je niet 'niet mee kan doen'.  Zat mensen worden er nauwelijks ziek van.... dat kan ook, die hebben mazzel..... er zijn ook mensen waar virussen blijkbaar niet veel trek in hebben..... die hebben vaak van dit virus ook minder last (maar zekerheid is er niet), sommige mensen zijn gewoon nooit ziek. Andere mensen worden ziek van elk virus dat in de buurt is....... ik behoor daartoe...... voordat ik de griepprik kreeg had ik minimaal 1 keer per jaar een stevige griep...... en omdat er vaak meerdere griepvarianten rondzwerven kreeg ik het vaak meerdere keren. Alle virusinfecties die kinderen vaak krijgen kreeg ik ook, ik sloeg geen virus over....... virussen waren blijkbaar gek op mij.
De griepprik hielp..... ik had er eigenlijk geen vertrouwen in, maar het werd mij aangeraden en ik twijfelde.... hoorde horrorverhalen van mensen die er erg ziek van werden...... maar ik haalde hem toch.... voor alle zekerheid! 
Pas een jaar later drong het tot mij door.....ik was een heel jaar niet ziek geweest! Dat was mij echt nog nooit overkomen! Niet alleen had ik geen griep gehad dat jaar, maar al die kleine tussendoordingetjes zoals een verkoudheid (waar ik ook vaak een paar dagen ziek van was met koorts), koorts als ik teveel gedaan had (nog steeds moet ik opletten dat ik niet te ver over mijn grenzen ga, maar ik krijg minder snel koorts!), keelpijn.... al dat soort dingen waarvan ik toch vaak een paar dagen duidelijk niet in orde was had ik dat jaar niet gehad! Ik weet nog wat een vreemd gevoel dat was...... toen ik het mij realiseerde.  Natuurlijk beschermd de griepprik alleen tegen griep, maar geen griep betekent dat mijn lichaam kans heeft een betere weerstand op te bouwen...... heerlijk als die niet steeds afgebroken wordt door een stevige griep! 
Nu is mijn weerstand duidelijk naar de knoppen..... ik denk nog steeds dat mijn medicijnen daar schuldig aan zijn..... een steeds hogere dosis van een medicijn waar ik flinke bijwerkingen van had....... dat heeft mij volgens mij een flinke zet in de verkeerde richting gegeven! Gelukkig heb ik er nu nog maar een lage dosering van en als het nieuwe medicijn zijn werk goed genoeg doet mag ik daar misschien ooit ook mee stoppen. Maar wat afgebroken is bouw ik niet zomaar weer op..... dat heeft veel tijd nodig. Ik behoorde nooit tot de onvermoeibare mensen, maar nu is het gewoon knudde...... af en toe een wat betere periode, maar steeds maar tijdelijk.  Toch is het beter dan het was, dus ik ga er vanuit dat het wel weer goedkomt of in elk geval beter gaat worden! 
Ik wil er nu geen ander virus bij.... ik ben een hapklare brok voor zo'n virus..... weinig weerstand.... hoppakee. 
Binnenkort haal ik de griepprik weer, dat helpt in elk geval tegen de griep! 
En verder? Uitkijken, nog steeds..... mijn verjaardag vier ik niet...nou ja, heel beperkt! Weinig visite en niet verschillende mensen tegelijk (alleen als ze uit één gezin komen).... en alleen volgens afspraak. Maar geen gewone verjaardag dus...... ik ga ervan uit dat ik volgend jaar weer jarig ben en dan hopelijk onder normale omstandigheden. 
Zo hou ik de kring klein..... het is overzichtelijk... als ik het krijg hoeft niet half Nederland gebeld te worden...... het zijn er maar weinig! Want niet alleen wil ik het zelf niet krijgen, ik wil ook de kans klein houden dat ik een ander besmet! 
Wat ik echt belangrijk vind laat ik doorgaan, zoals een bezoek aan de mammobiel, bloedprikken, suikercontrole, griepprik, tandarts......  ik vind dat toch te belangrijk om niet te doen en natuurlijk kom ik daar ook mensen tegen..... maar ik denk dat dat risico beperkt is en daardoor niet opweegt tegen andere risico's.
Het valt nooit helemaal te voorkomen, maar laten we in elk geval ons best doen! Het gaat nu duidelijk de verkeerde kant op en dan gaat zo'n stelletje verwende ellendelingen nog zeggen dat ze niet meer mee doen! Voor mij reden om nog voorzichtiger te zijn!

Quote van de dag:




Dinsdag 22 september 2020:

Nationale koffiedag
Nationale buitenlesdag
Dag van de apothekersassistent(e)
Nationale telewerkdag (BE)
Vergankelijkheidsdag 
Wereld autovrijedag
Wereld CML dag
Wereld neushoorndag
Internationale Hobbitdag
Dag van het werkpaard



5 opmerkingen:

  1. Goed uitkijken Ans, een virus trekt zich niets aan van onze constitutie. Het vat je en pakt je in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kijk goed uit..... maar juist doordat ik niet in topconditie ben let ik extra op en denk ik er ook meer aan. Ik denk dat mensen die nooit wat mankeren en zich top voelen toch wat minder er mee bezig zijn. Dat wil niet zeggen dat ze dan helemaal niet opletten, gelukkig zijn er nog zat mensen die wel hun best doen. Maar de mensen die niet mee willen doen vind ik eng!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen