Zoeken in deze blog

donderdag 10 september 2020

De wrekers

 Herinneringen komen boven toen ik las dat Diana Rigg was overleden. Emma Peel in de wrekers.
Ik verslond de afleveringen, zo ontzettend goed vond ik ze. Spannend, eng, maar ook om te lachen om de koele manier waarmee Emma Peel en John Steed (Patrick Mcnee) het gevecht met de boeven aangingen.
 
Er was een aflevering (ik weet vrijwel zeker dat het van de Wrekers was) waarin een spin in de afvoer van de gootsteen wegspoelde..... maar er was een goedje in het riool gedumpt dat er voor zorgde dat hij gigantisch groot werd. Doodeng en natuurlijk ging er daardoor van alles mis en moesten de Wrekers daar iets aan doen. 
Ik moet daar vaak aan denken.... aan die spin..... en ik hoorde eens iemand zeggen: "Niet in het putje, want dan komt hij er groter uit!" ....die had het ook gezien. 
Natuurlijk weet ik dat het onzin is, allemaal verzonnen, maar dat beeld...... het leek zo echt.... en ik ben al bang voor spinnen..... ik heb echt zitten griezelen. 
Ik weet verder niet veel meer van de afleveringen, het is ook al lang geleden (60-er jaren), alleen losse beelden. Ik zou het wel weer eens willen zien....misschien valt het tegen, zoals ze vaak met oude series, maar toch.....ik zou zeker kijken!

Quote van de dag:


Vrijdag 11 september 2020:

Bedrijfsuitjesdag

Belletjetrekken-dag

Aanslagen op 11 september 2001

Dag van de kraamzorg

Dag van de jeugdprofessional

Dag van de scheiding

4 opmerkingen:

  1. Ze was een van mijn lievelingsspelers op tv. Linda Thorson zag ik ook graag (Tara King) maar Diana was favoriet. Geweldig samenspel met Steed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal mee eens..... Emma Peel had toch iets heel speciaals en het was zo'n mooie combinatie met John Steed. Tara King was goed, maar het was wel even wennen
    We hebben later ook nog Purdey (Joanna Lumley) in the New Avengers..... weer een heel ander type.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook goed maar ook zij haalde het niet nij Diana.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mee eens, dat was toch echt de beste. Wel goed dat ze steeds een ander personage kozen en niet kozen voor een nieuwe Emma Peel, want dat werkt niet.

    BeantwoordenVerwijderen