Zoeken in deze blog

dinsdag 15 september 2020

De herfst is in aantocht

 Je zou het niet zeggen als je de mooie blauwe lucht ziet en de stralende zon, maar de herfst komt eraan!
Weerkundig is de hersft al begonnen..... hm weerkundig gezien is het volgens mij zomer. 
De astronomische herfst begint volgende week.... dinsdag 22 september om 13.31. 

Het is al duidelijk korter licht en zondag 25 oktober gaat de wintertijd weer in! Nog vroeger donker, maar 's morgens eerder licht! En voor één keer een uurtje langer slapen zonder tijdverlies..... perfect.....ik hou van de verschillende jaargetijden, maar ook van de zomer- en wintertijd...... nu is het zomers heerlijk lang licht en wordt het 's nachts tenminste ook nog donker..... als het nog eerder licht zou worden zou ik niet prettig vinden. 
Het wisselen van de seizoenen.... steeds weer iets om naar uit te kijken! 
De lente met het mooie frisse groen dat ineens weer tevoorschijn komt en de eerste lentebloemen.....soms al lekker weer, ik hou er van! Meestal niet te warm nog, gewoon lekker!
Dan de zomer, ramen en deuren open...... lekker fietsen, uitwaaien op de dijk..... wel het minst geslaagde seizoen voor mij als er hittegolven zijn. 
Maar dan komt de herfst met zijn mooie kleuren, vroeger donker en gezellig kaarsjes aan....... soms nog een heerlijke nazomer, maar al lekker frisse nachten meestal. De mooie spinnenwebben met vochtdruppels (ik ben geen held met spinnen en loop niet graag in een spinnenweg, maar ik vind het wel mooi!!!), de mist over het land...... heerlijk! Wat meer regen vind ik geen probleem....dat hoort erbij..... gezellig als het tegen de ramen tikt. 
En dan volgt de winter..... hopelijk lekker koud! Thuiskomen met gloeiende wangen en tintelende oren..... kijken naar het schaatsen (ik doe zelf niet mee, was nooit een enthousiaste schaatser en nu begin ik er niet meer aan) en naar het ijszeilen. Wandelen door de sneeuw, verse voetsporen in de sneeuw achterlaten en met wat geluk een sneeuwpop maken en sneeuwballen gooien! Ik hou ervan. 
De decembermaand (astronomisch eerst nog herfst) met zijn vele feesten..... dan de wat saaie januarimaand. Dan valt ineens op hoe lang het donker is....vooral als het geen mooi winterweer is..... maar juist dan wordt het al snel weer langer licht en komt buiten de natuur weer tot leven! 
Heerlijk toch? Steeds wat anders! Telkens iets om naar uit te kijken. Ik moet er niet aan denken dat het altijd hetzelfde zou zijn en dat het het hele jaar altijd op dezelfde tijd weer licht of donker zou worden....saai!!!!  

Hier en daar zijn al gele blaadjes te zien, maar het meeste is nog groen, al is het frisse groen er wel af. 
Tijd voor een wandeling met de camera. 

















Deze boomstammen liggen er al zo lang....... de stapel die regelmatig in de schaduw ligt heeft visite van zwammen gekregen, bij de stapel die vrijwel de hele dag in de zon ligt zag ik nog niks. 






Quote van de dag:



Dinsdag 15 september 2020:

 Nationale geluidshinderdag
Prinsjesdag
Lymfklierkankerdag
Gratis geld dag
Greenpeacedag
Dag van democratie
Dotday


3 opmerkingen:

  1. Het is waar, alle seizoenen hebben iets moois te bieden.
    Alleen de winter laat het afwete de laatste jaren maar wie weet krijtgt hij nog een opleving.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ps Kijk maar over de tikfouten heen... :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik schrik niet van tikfouten. Ik kan het niet voor je veranderen......ze hebben het één en ander veranderd en ik kan die functie niet meer vinden.
    Ik hoop op een echte winter...... het zal vast nog wel een keer gebeuren!

    BeantwoordenVerwijderen