Zoeken in deze blog

dinsdag 23 februari 2021

Dit en dat

 
Gisteren nog even in de tuin gewerkt, niet zo lang... het meeste onkruid zit zo vast tussen de tegels dat ik moeite heb het er tussenuit te trekken. Ook de staalborstel aan steel heeft er moeite mee, ik krijg kramp in mijn handen en lang gebukt staan is ook niet prettig. Op mijn hurken kan ik ook niet lang en ik heb een steuntje nodig om weer overeind te komen.... jajaja, opoe kraakt een beetje hier en daar. Maar goed, wat weg is is weg! Als ik bijna elke droge dag iets doe moet het langzaam aan opknappen, al ben ik maar 10 minuten bezig. Als ik er nu niet aan begin dan ben ik bang dat als het volop lente is ik mij slingerend aan een liaan met een kapmes een weg moet banen.


De tuin moet ook opgehoogd worden, het is flink verzakt en hobbelig geworden. Ik kan dat niet zelf, ik weet wel iemand die het wil doen (ik heb hem zelf nog niet gesproken, maar dat gaat wel lukken), maar ik wacht even tot het blijvend wat warmer is. Kan ik ondertussen mooi mijn best doen in de tuin, want zo als het nu is durf ik niet te zeggen: "Nou, dit is mijn tuin, ga je gang!" Aan de voorkant moet het eerst, daar breken mensen hun benen als ze niet uitkijken...... achter kom ik alleen zelf, dus dat mag iets langer wachten. 
Het schijnt dat er veel saharazand in de lucht hangt, vandaar dat de zon wat minder te zien was. Als dat nou allemaal hier naar beneden komt dan hoef ik geen zand te bestellen! (Het komt alleen naar beneden als het regent). Vroeger zat het bij de huur in, maar dat is verleden tijd.... ik moet het nu zelf kopen! 

De zon was niet fel, maar het was wel lekker en ik heb ook nog een uurtje zitten lezen in mijn tuintje. Natuurlijk kwamen er net dikkere wolken toen ik ging zitten, maar die verdwenen ook weer en door die dunnere laag was het zonnetje goed te voelen, heerlijk. 




Waarschijnlijk krijgen we vanavond te horen dat de kappers binnenkort weer open kunnen. Dat is natuurlijk goed nieuws.... maar net als na de vorige lockdown ben ik niet de eerste die een afspraak maakt. Ik vermoed dat mijn kapster nu al bestookt wordt met verzoeken voor een afspraak..... laat al die mensen maar eerst gaan! Verder wacht ik even af of de versoepelingen gevolgen hebben voor het aantal besmettingen. Het is dan altijd moeilijk te bepalen waar de grootste problemen liggen natuurlijk. Ik ben ervan overtuigd dan mijn kapster het geheel volgens de regels zal doen, dus dat zal het probleem niet zijn, maar doen de klanten dat ook? Het is niet zo dat er bijna geen besmettingen meer zijn, het gaat nog steeds door..... ik zag dat het hier weer duidelijk opliep. Dan vind ik versoepelingen toch nog wat eng. Ik snap dat ze wat moesten, veel mensen wensen zich niet aan de regels te houden en doen dat ook niet meer..... als er niet een klein beetje aan toegegeven wordt kan het helemaal uit de hand lopen. Ik hou er niet van om toe te geven als het min of meer afgedwongen wordt, maar soms is een beetje water bij de wijn de beste oplossing. 
Van de zomer -toen de besmettingen duidelijk minder waren- vond ik de versoepelingen al te snel gaan.... en het liep ook al vrij snel weer op, dus ik ben nu ook voorzichtig! 
Er wordt wel geroepen dat het virus zwakker wordt als het warmer wordt en over het algemeen leveren virussen inderdaad minder problemen op in de zomer (ligt dat aan de virussen of hebben we meer weerstand doordat we meer buiten zijn en ramen en deuren open hebben?), maar hoewel dat er vorig jaar wel even op leek is niks zeker. Bovendien is de ene zomer de andere niet.....  en in warme landen komt het ook voor. Het is nu steeds mooi weer, maar dit kan je onmogelijk al zomer noemen en het kan nu nog zo omslaan naar veel kouder weer. Dus als de warmte al effect heeft moeten we nog wel even geduld hebben tot het langere tijd was warmer is. Natuurlijk voelt iedereen die niet open mag zich weer benadeelt, hij wel en ik niet. Als ik het voor het zeggen had zou ik de neiging hebben om dat alles dicht te laten, zo dwars ben ik wel. Ik snap dat ook de horeca e.d. open willen en alle winkels..... maar ik denk niet dat dat slim zou zijn en zeker niet allemaal tegelijk. Ook al bouw je nog zoveel veiligheid in.... de mensen/klanten moet zich er ook aan houden. Ik zag het toen ik na de eerste lockdown ergens een kop cappuccino ging drinken...... pijlen op de grond van groot formaat werden genegeerd ....of niet gezien (maar dan moet je wel slechte ogen hebben). De mensen willen zich steeds minder er aan houden, dus ik kan mij voorstellen dat sommige versoepelingen snel uit de hand dreigen te lopen. 
Het blijft moeilijk! Maar het vaccin komt eraan..... de zomer en het vaccin.... dat moet verschil maken!

Vandaag ook weinig zon..... nog steeds woestijnzand? Het is wel wisselend, ineens is de zon er weer en dan ziet het er meteen een stuk vrolijker uit.  Maar toch is het nog steeds lekker wandelweer, met of zonder zon en daar ben ik BLIJ om!




2 opmerkingen:

  1. Je weet: krakende wagens lopen het langst. Als je daar niet blij van wordt... 😁
    Hier ook onkruid en mos tussen de tegels, ik weet nog niet wat ik doe. Laat ik het zitten wordt het teveel en glad als het regent.
    De versoepelingen houden niet over, dat was te verwachten. In ieder geval kunnen we naar de pedicure, dat is alvast fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In mijn jonge jaren zei een internist mij al dat ik een krakende wagen was....hij had er wel een uitleg bij dat hij ermee bedoelde dat ik waarschijnlijk altijd wel ergens last van zou hebben.
    Ach..... ik ben er al 66 jaar aan gewend hahaha
    Het mos groeide ook volop op de tegels, dus ik ben het toch maar aan het weghalen. Een randje ertussen vond ik niet erg, liever mos dan graspollen. Ik ben nog lang niet klaar en ook het deel wat ik gedaan heb is misschien niet 100% schoon, maar eerst maar verder.
    Nee, maar de versoepelingen zijn toch nog meer dan ik verwachtte (voordat het uitlekte..... dom gedoe, een persconferentie over iets dat iedereen al weet).
    Maar de kapper kan weer.... wel fijn, maar niet van levensbelang.... pedicure kan wel belangrijk zijn, dus dat vind ik belangrijker. Het gaat gewoon nog niet goed, dus teveel versoepelen kan niet. Het blijft natuurlijk altijd moeilijk dat je nooit met zekerheid kan zeggen wat wel of niet werkt.... al kan een virus alleen maar 'ovenspringen' als het in de buurt is, dus lijkt het logisch om niet teveel met mensen in contact te komen... niet te dichtbij. Het griepvirus is dit jaar ook rustig gebleven.... want door de afstand kreeg dat ook geen kans blijkbaar, dan moet dat met corona toch ook zo werken..... alleen is het ene virus besmettelijker dan het andere. Ik vind het afstand houden en niet overal naartoe mogen dan ook nog steeds logisch.

    BeantwoordenVerwijderen