Zoeken in deze blog

maandag 1 februari 2021

Spekglad

 Maandag is in mijn wijk vuilnisophaaldag. Vandaag restafval. 
Omdat dat maar 1x per maand opgehaald wordt wil ik wel alles erin hebben dat weg moet! En meestal zet ik hem dan 's avonds laat op de ophaalplek..... zodat elke tissue, elk theezakje of wat dan ook, al is het nog zo klein, ik de hele avond nog erin kan gooien. 
Meestal zijn wij pas laat aan de beurt met ophalen, maar mijn ervaring is dat als ik eens wat later ben met neerzetten, de ophalers juist heel vroeg zijn.... dus voor alle zekerheid meestal 's avonds. 
Maar ja..... de avondklok...... ook al is het maar een heel klein stukje lopen..... toch maar niet. Het is beter om er een gewoonte van te maken zelfs geen meter naar buiten te gaan.... om vergissingen te voorkomen.
De wekker dan maar. Vanmorgen om 7 uur verzamelde ik het laatste afval om erin te gooien en merkte al snel dat het spiegelglad was buiten. Voor de deur viel het mee, maar op de kliko lag een flinke laag ijzel..... uitkijken dus. Inderdaad was het spekglad.... voetje voor voetje liep ik over de stoep..... op de straat leek het mee te vallen, maar dat zal ook niet overal hetzelfde zijn.... ijzel is verraderlijk, dus uitkijken! Container op z'n plek en terug schuifelen.... daar kwam de volgende al aan.... hij waarschuwde mij om vooral voorzichtig te doen en zelf liep hij ook voorzichtig. De lange barre tocht naar de overkant! Ik koos voor het grasveld langs het pad.... dat liep beter. 
Gered..... snel naar binnen!  Even een waarschuwing op Facebook zetten...... misschien leest niemand het, maar al is er maar eentje die ik voor een val kan behoeden dan is het al meegenomen. Een blauwe plek door een val is geen ramp meestal, maar gebroken polsen en heupen zijn minder geslaagd!
Door die beijzelde container had ik het snel door...... maar vooral in het donker en net wakker kan het snel mis gaan. 
Heel toevallig had ik het er gisteren met iemand over.... dat ijzel zo verraderlijk is.... sneeuw zie je tenminste en dat loopt meestal nog wel lekker, daar heb je grip op..... het is beter weg te krijgen op de weg met strooiers en vegers.... je ziet ook duidelijk of dat gebeurd is..... met ijzel is dat minder duidelijk. En vaak zijn er plekken waar niks aan de hand is..... en even verderop ga je onderuit. 
Op een Monnickendammer site zag ik ook al een waarschuwing. 
Pas veel later bedacht ik dat ik niet gekeken had of de buren de container al weggezet hadden.... meestal zijn ze eerder, maar ik kijk altijd toch even. Snel even om het hoekje gluren... maar toen was hij weg, dus die zijn het niet vergeten. Zo lastig dat dit maar 1x per maand opgehaald wordt..... dan wil je het echt niet overslaan! 
Even geïnformeerd of Edwin zonder kleerscheuren de gladheid doorstaan had (want ook in Arnhem was het glad).... alles was in orde.

BLIJ dat alles goed is!

Gisteren:


Tijd om de ijzers uit het vet te halen?

Maar het pontje is nog in de vaart! 😂




Geen opmerkingen:

Een reactie posten