Zoeken in deze blog

zaterdag 6 februari 2021

Kom maar op!

 



Ik ben d'r klaar voor!

Laat die sneeuw maar komen! Vanaf 12 uur vannacht is het zelfs code rood! 
Dan zijn de meeste mensen toch thuis vanwege de avondklok, maar het kan een probleem worden voor de mensen die er echt door moeten!!!

Neem een deken mee in de auto en een schep.... en voor als je ergens strandt: 2 waxinelichtjes (met lucifers of aansteker). Met 2 waxinelichtjes hou je je stilstaande auto nog een hele tijd op temperatuur. 
Ga je met het ov, hou er dan rekening mee dat ze misschien niet meer rijden! 

Zorg dat je telefoon goed opgeladen is (een koude phone is sneller leeg!). 
Neem een thermosfles warm drinken mee.
Bedenk van tevoren waar je evt. kan overnachten als je er echt niet doorheen kan!
Laat het thuisfront weten wat je doet! 
Natuurlijk zorg je voor warme kleding met muts en wanten of handschoenen en warme laarzen/schoenen.
Volg het nieuws/weerbericht.


LIVEBLOG AD

Ik was om 7 uur al boodschappen aan het doen op zaterdagmorgen..... als ik ingesneeuwd raak hou ik het wel een tijdje vol. Afbakbroodjes, blik snert, blik bruinebonensoep, zak diepvriesfriet, kroketten en voldoende andere dingen om een (gezonde) maaltijd klaar te maken, maar dus ook wat kant-en-klare dingen om het mijzelf makkelijk te maken.
Ik heb geen abnormale hoeveelheden ingeslagen, wel iets meer en iets andere dingen, maar sinds corona ons pest ga ik over het algemeen hooguit 1x per week naar de supermarkt, maar als ik iets belangrijks vergeten ben ga ik toch een keer extra.... dat wil ik nu niet, dus extra opgelet dat ik voldoende heb! Ik heb meestal een voorraadje bewaarmelk in huis, daar was ik nu bijna doorheen, dus heb ik 4 pakken meegenomen.... dat vind ik niet overdreven. 
We zullen heus geen maand ingesneeuwd raken..... waarschijnlijk zal het niet eens een maand blijven vriezen. Het moet wel heel erg zijn wil er echt geen mogelijkheid zijn om boodschappen te doen, dus ik vind het niet nodig om bijv. 12 blikken soep en 6 pakken macaroni te halen. Blikgroente heb ik altijd in voorraad voor als ik weer eens ziek ben, dus dat had ik niet nodig. Wel eieren meegenomen, want die waren bijna op, maar gewoon een doosje met 6..... er lagen ook dozen met 30 eieren, die waren in de aanbiedingen, maar dat is voor mij wel erg veel! 

Bij extreem weer heb ik vaak geen zin om wat te doen..... dan blijf ik maar naar buiten kijken. Bij sneeuw ga ik meestal naar buiten, maar dat schijnt nu ook even niet aan te raden te zijn.... te koud! Maar dan wil ik elk sneeuwvlokje zien vallen, ik wil het zien opwaaien, ik wil de sneeuwschuivers en strooiers voorbij zien komen. Ik wil zien hoe de auto's rijden, of ze er veel last van hebben..... het is een afwijking, maar ik wil blijven kijken, dat heb ik ook bij storm en onweer.  Ik zit nu gewoon op de eerste sneeuwvlokken te wachten! Af en toe spreek ik mijzelf ernstig toe dat ik ook nog andere dingen te doen heb, maar het kost moeite, ik wil elke vlok zien vallen!

Al voordat ik wist dat het zo koud zou worden was ik al van plan om boodschappen te doen, ik doe dat vaker op zaterdagochtend, soms op zondagochtend. Ik zorg er steeds al voor dat ik wat dingen in huis heb die ik een tijdje kan bewaren, zodat ik niet steeds naar de winkel moet, want dat wil ik in coronatijd zoveel mogelijk beperken. Maar nu hield ik toch rekening met de weersverwachting.... ik loop graag door de sneeuw, maar ik fiets al niet meer als er 1/10 mm ligt. Met boodschappen sjouwen door de sneeuw is niet hetzelfde als een sneeuwwandeling en die ijzige kou is ook niet geslaagd, dat herinner ik mij van winter '86/'87..... dat was echt te koud! Snijdend koud! Hoe het voor autoverkeer wordt moeten we ook maar afwachten, hier in de straat wordt hooguit aan de overkant gestrooid..... op het doodlopende stuk waar ik woon, waar iedereen moet draaien en waar het nogal krap is wordt maar zelden gestrooid. Bovendien ga ik niet een half uur ruiten krabben om 1 km naar de supermarkt te rijden. Albert Heijn bezorgt zondag ook geen boodschappen, dus misschien zijn de wegen niet begaanbaar op een veilige manier.... zij verwachten in elk geval problemen!
 Gewoonlijk ga ik op de fiets, maar nu ik minder vaak naar de winkel wil pak ik wel eens de auto als ik veel nodig heb.  

Ik heb maar 1 afspraak komende week en dat is naar de huisarts voor controle..... verder hoef ik er niet uit als ik niet wil!  Als de voorspellingen uitkomen zal dat voelen als de barre tocht naar Nova Zembla. 😂 
Het is afwachten, niets is zo onvoorspelbaar en wispelturig als het weer! Misschien schijnt morgen de zon en is het windstil. 😃

Doe voorzichtig, als je er echt uit moet kijk dan even wat je verwachten kan op de diverse weer- en waarschuwingssites..... maar als het niet nodig is blijf dan lekker thuis! 

Geniet van de sneeuw, achter de ramen of buiten.
Maak mooie foto's..... maak wat van je weekend! 
Ik ben BLIJ dat het even echt winter wordt!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten