Zoeken in deze blog

maandag 22 februari 2021

Vandaag...




 Het was de warmste 21 februari sinds de officiële waarnemingen.
Het blijft nog een paar dagen lekker, daarna schijnt het weer wat te dalen. Ach, het is ook nog maar februari, dus niet zo gek. 
Dit weer is heerlijk om te wandelen en dat ga ik vandaag ook zeker weer doen...zon, buitenlucht en beweging.... daar wordt een mens BLIJ van!

Het nieuws van vandaag is gruwelijk.... er is een baby gevonden in een ondergrondse container....levend. 
Dan is dat kind dus gewoon naar beneden gegooid! Ik begrijp dat mensen wanhopig kunnen zijn, maar een ondergrondse container? Ik kan duizend plekken verzinnen die beter zijn. Zo triest! Hopelijk mankeert het kindje niks, maar dat zou mij wel verbazen, het valt naar beneden en misschien zijn er daarna wel dingen bovenop gegooid. Ik weet niet wat voor container...... huisvuil, PMD, glas, oudpapier, kleding...... dat maakt nogal verschil natuurlijk, maar toch...... had het maar bij mij voor de deur gelegd...... dan zou het sneller gevonden zijn en zou het kind meer kansen hebben om het te overleven zonder verwondingen!. 

Ander nieuws is het feest in het Vondelpark.... de reacties erop zijn verschillend..... sommige mensen vinden het normaal dat ze dit doen....'want ze zijn het zat'. Ja, zo lust ik er nog wel één...... ik ben ook wel eens iets zat! Ik ben het zat dat sommige dingen zo duur zijn... zal ik ze dan maar pikken? 
Ik ben het zat dat mensen zich niet aan de regels kunnen houden! 
Natuurlijk is het niet leuk, dat snap ik ook. Maar dan heb ik toch meer respect voor de dj die tijdens de avondklok vanaf zijn zolder er een feestje van maakt voor de buurt.... samen op afstand! 
DJ 






Als je wil zijn er nog zat leuke dingen te doen met inachtneming van de regels. Anders dan we gewend waren, maar anders kan ook leuk zijn..... het verzinnen ervan is al leuk! Gebruik je verstand en je fantasie en kom uit die slachtofferrol! Geloof mij nou maar, daar word je zelf ook gelukkiger van!
Maar hoe minder mensen zich aan de regels houden en hoe meer mensen dit goedkeuren, hoe strakker ik mij aan de regels houd. Ik bekijk mensen argwanend..... als ik twijfel of zij zich aan de regels houden ontloop ik ze! 
De mensen die in complottheorieën geloven noemen mensen die er niet in geloven en zich aan de regels houden makke schapen.....ik ben liever een mak schaap dan een dood schaap!
De makke schapen worden goedgelovig genoemd..... prima, ik geloof graag in het goede! 😂
Steeds meer mensen vinden dat we door de maatregelen in een dictatuur leven...... ik vind de maatregelen beschermend en dat heeft niets met dictatuur te maken.... en ik voel mij er goed bij.
 
Er zijn mensen die de maatregelen een schande vinden..... ik vind het vooral een schande dat dit virus het heeft gewaagd ons land binnen te dringen en die mag van mij als ongewenste vreemdeling behandeld worden. Als wij daarvoor vaker binnen moeten blijven en niet steeds elkaar moeten opzoeken dan vind ik dat prima...... als er een leeuw door de straat loopt blijf ik ook binnen, als er een gevaarlijke crimineel ontsnapt is die waarschijnlijk hier in de buurt rondhangt ben ik ook voorzichtig. En dat zijn dingen die je kan zien.... het virus zie je niet!
Als dan van hogerhand gezegd wordt dat we binnen moeten blijven dan vind ik dat helemaal niet gek, dat is bescherming! 
En vooral als (zoals bij het virus) je elkaar beschermd en niet alleen jezelf kan ik het alleen maar eens zijn met die maatregelen. 

"Het moet niet van hogerhand opgelegd worden, mensen kunnen hun eigen verantwoordelijkheid nemen"....heb ik ook al gehoord. Nou..... heel veel mensen blijken dat nou juist niet te kunnen! 
Maar al denk je dat het wel meevalt met dat virus.... hou je dan voor alle zekerheid aan de regels! Stel dat je het mis hebt, dat het virus erger is dan je denkt...... dan kunnen de gevolgen ernstig zijn! Zou je het willen dat je vader door jouw toedoen ernstig ziek wordt? Dat je oma sterft? Dat hoeft niet te gebeuren, maar het kan wel! 

Positief nieuws.....waarschijnlijk gaan de middelbare scholen weer (deels) open en de kappers onder strikte voorwaarden. Morgen horen we of dat doorgaat. 
Voorlopig is dit positief, maar het is natuurlijk afwachten of dit gevolgen heeft voor verdere verspreiding. Soms moet er wat geprobeerd worden.... voorzichtig, niet teveel ineens.




 



4 opmerkingen:

  1. Die baby in een container, vreselijk, ik werd haast ziek van het bericht.
    Toen dacht ik even niet aan de maatregelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo vreselijk! Ik weet ondertussen dat het een vuilcontainer was. Het meisje was pasgeboren. Het is stabiel zeggen ze, maar dat zegt mij nog niet zoveel. Dat was voor mij ook even het nieuws waar de rest bij in het niet valt.
    Te vondeling leggen kan ik mij met moeite nog wat bij voorstellen als ik mij verplaats in iemand die echt in de problemen zit en denkt nergens terecht te kunnen.... maar een container..... onbegrijpelijk! Ik vraag mij ook af of het de moeder geweest is of de vader of heel iemand anders en of dat dan met medeweten van de moeder was. Het laat mij niet los, ik bedenk allerlei mogelijkheden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die details spelen allemaal ook door mijn hoofd, je gaat vanzelf denken over die dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, precies..... het is te erg! Hoe dan ook, dit is een drama voor alle betrokkenen!

    BeantwoordenVerwijderen